به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، رئیس جمهوری روسیه در گفت وگوی تلفنی با صدراعظم آلمان، بر بی فایده بودن فشار تحریمی بر ایران که محور سیاست خارجی آمریکا را تشکیل می دهد، تاکید کرد. گفت وگوی تلفنی ولادیمیر پوتین و آنگلا مرکل به ابتکار طرف آلمانی صورت گرفت.
در گزارش کاخ کرملین آمده است: رئیس جمهوری روسیه در بخش مربوط به وضعیت پیرامون ایران به بی فایده بودن فشار تحریمی بر تهران و نیاز به تلاش های بیشتر برای حفظ برنامه جامع اقدام مشترک در مورد برنامه هسته ای ایران (برجام) که با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تایید شده است، اشاره کرد.
آمریکا در ماه می سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شد که نقض کامل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت محسوب می شود این تخطی و نقض آشکار قطعنامه، باعث شکل گیری تنش پیرامون برنامه هسته ای ایران شده است.
اکنون هم آمریکا با اجرای سیاست فشار حداکثری بر ایران، تلاش برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران و بازگرداندن ساختار تحریم های گذشته علیه تهران، همچنان برجام را تهدید می کند و در مسیر تخریب این توافق بین المللی حرکت می کند. در بخش دیگر گفت وگوی تلفنی، پوتین و مرکل درخصوص اوضاع مناطق جنوب و شرق اوکراین تبادل نظر کردند.
رئیس جمهوری روسیه تلاش های طرف اوکراینی برای تحریف مفاد توافق های مینسک را غیرسازنده خواند و تصریح کرد که رویکرد کییف برای اجرای گزینشی تعهدات خود در سند توافقنامه مینسک، روند مذاکرات را به بن بست می کشاند. دو طرف اظهارات اخیر مقامهای اوکراینی در مورد تجدید نظر توافقنامه مینسک را منفی ارزیابی کرده و بر افزایش تلاش ها برای اجرای توافق های موجود که در اجلاس گروه نورماندی به دست آمده تاکید کردند.
پوتین و مرکل در ارزیابی اوضاع لیبی هم بر ضرورت رفع بحران در این کشور از راههای سیاسی و دیپلماتیک و آغاز گفت وگوهای بین طرف های لیبی مطابق با قطعنامه ۲۵۱۰ شورای امنیت تاکید کردند.
در این گفت وگوی تلفنی برخی مسائل دوجانبه ازجمله مبارزه با کرونا هم مطرح و بررسی شد.
پمپئو: به فشار حداکثری بر تهران ادامه میدهیم
وزیر خارجه آمریکا که به تصویب قطعنامه تمدید ممنوعیت تسلیحاتی ایران امیدی ندارد، گفت: به فشار حداکثری بر تهران ادامه میدهیم. به گزارش ایرنا، مایک پمپئو روز چهارشنبه در نشست خبری خود این مطلب را مطرح کرد و در پاسخ به این سوالی درباره قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید ممنوعیت تسلیحاتی ایران که در مهرماه امسال به پایان میرسد، مدعی شد همه نگران فعالیت موشکی ایران هستند و حتی متحدان اروپایی هم نگران این مساله هستند.
وی ادعا کرد همه موافق تمدید ممنوعیت تسلیحاتی ایران هستند اما ممکن است چگونگی دستیابی به آن متفاوت باشد.
وزیر خارجه آمریکا که به گفته محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، وزیر نفرت دولت ترامپ است، اضافه کرد: امیدواریم تمدید ممنوعیت تسلیحاتی ایران با قطعنامه شورای امنیت محقق شود اما اگر نشود هرکاری که در توانمان باشد برای این کار انجام میدهیم.
همکاری ایران و چین
وی درباره قرارداد همکاری ایران و چین هم گفت: این شاهدی برای آن است که ما به تمدید ممنوعیت تسلیحاتی ایران نیاز داریم. اکنون گزارشی از دبیرکل سازمان ملل متحد را داریم که تمدید ممنوعیت تسلیحاتی را پیشنهاد میدهد.
وزیر خارجه آمریکا افزود: نه تنها ایالات متحده بر این باور است که چین میخواهد به ایران سلاح بفروشد که ایرانیها هم معتقدند چین سیستمهای تسلیحاتی به آنها خواهد فروخت. آنها در حال همکاری هستند و منتظرند تا مهرماه برای پایان یافتن این ممنوعیت تسلیحاتی فرا برسد.
پمپئو مدعی شد: فکر می کنم اروپاییها باید به این مساله خیره شوند و واقعگرایانه ببینند که خطر، واقعی است. اگر ما برای تمدید ممنوعیت تسلیحاتی ایران موفق نشویم، همکاری بین ایران و حزب کمونیست چین با فرارسیدن ۲۷ مهرماه سریعتر و قدرتمندتر آغاز خواهد شد.
وی ادامه داد: در تصویری بزرگتر ما تحریمهای شدیدی بر ایران اعمال کرده ایم و هر کشور یا شرکتی که با ایران در تعامل باشد، مشمول این تحریمها قرار خواهد گرفت. همه شرکتهای فعال در رابطه چین و ایران هم باید به این نگرانی توجه داشته باشند.