به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر مجید مرجانی متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در واکنش به اخباری مبنی بر شیوع طاعون خیارکی در برخی کشورها با بیان اینکه انتشار برخی مطالب بیپایه و اساس در شبکههای اجتماعی صرفا تنش و استرس را در جامعه افزایش میدهد، اظهار کرد: بروز بیماریهای عفونی از جمله تب کریمه کنگو، آنفلوآنزای خوکی و طاعون خیارکی همزمان با شیوع بیماری کرونا در برخی از مناطق دنیا و انتشار مطالب غیرعلمی در این زمینه یکی از مواردی است که به نگرانیهای مردم دامن زده است.
وی ادامه داد: بسیاری از این بیماریها در برخی کشورها بومی همان منطقه هستند و هر سال در یک دوره زمانی شیوع پیدا کرده و سیستم بهداشتی و درمانی را درگیر میکند بنابراین مشاهده موارد آلودگی به طاعون خیارکی یا بیماریهای عفونی دیگر در برخی مناطق اتفاقی جدید نیست.
مرجانی تصریح کرد: کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نیست و در برخی فصول بیماریهایی مثل تب کریمه کنگو و لپتوسپیروز که ممکن است علائمی شبیه به کوویدـ۱۹ داشته باشند شایع و مانند هر سال کنترل میشوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آنفلوآنزا را متفاوتتر از سایر بیماریهای عفونی بومی دانست و افزود: طبق سالهای گذشته، امسال نیز احتمال شیوع آنفلوآنزا از اوایل پاییز تا اواخر زمستان وجود دارد و این احتمال قابل توجه است و همراهی آن با همهگیری کرونا مشکلات بیشتری را در پی خواهد داشت.
وی در ادامه از غلبه بر این دو معضل به کمک انجام اقدامات پیشگیرانه، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و بهداشت فردی عموم مردم ابراز امیدواری کرد.
مرجانی ضمن بیان لزوم بیتوجهی به مطالب غیرعلمی منتشرشده در شبکههای اجتماعی، گفت: احتیاط و هشدارهایی که به بهبود رفتارهای بهداشتی مردم منجر شود بسیار بجا و منطقی است، اما شایعاتی که از مبادی غیررسمی نشر پیدا میکنند نه تنها به ترویج رفتارهای اجتماعی منطقی منجر نمیشود، بلکه جامعه را دچار وحشت میکند.
این متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری در پایان خطاب به مردم بیان کرد: لطفا به شایعات توجه نکنید و در نظر داشته باشید اطلاعات علمی و بهداشتی موثق از مبادی رسمی از جمله وزارت بهداشت منتشر میشود.