به گزارش همشهری آنلاین رمدسیویر، داروی ساخت شرکت «گیلیاد ساینسز» نخستین دارویی بود که سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز مصرف اضطراری آن را برای درمان ویروس کرونا صادر کرد. رمدسیویر دارویی بود که در ابتدا به عنوان یک داروی ضد ویروس برای درمان ابولا و هپاتیت سی آزمایش شد، اما موفقیت چندانی نداشت. دادههای مقدماتی کارآزماییهای بالینی رمدسیویر نشان داد که این داروی داخل وریدی میتواند زمان بهبودی بیماران بستریشده کووید-۱۹ را از ۱۵ روز به ۱۱ روز کاهش دهد. همچنین به گفته شرکت سازنده یافتههای مقدماتی نشان دادهاند که این دارو میزان مرگ بیماران بستریشده را کاهش میدهد.
داروی دوم داروی دگزامتازون است که یک بررسی در بریتانیا نشان داد تجویز دوزهای پایین آن در بیماران کووید-۱۹ بستریشده میزان مرگ را را کاهش میدهد.
دگزامتازون داروی کورتونی ارزانقیمتی است که برای کاهش التهاب در بیماریهای گوناگون به کار میرود و احتمالاً میتواند از پاسخ ایمنی شدیدی که در کووید-۱۹ به بدن آسیب میزند، جلوگیری کند.
دو داروی کلروکین و هیدروکسی کلروکین که برای درمان مالاریا و آرتریت روماتوئید استفاده میشوند، در ابتدای شیوع کرونا امید زیادی به آنها میرفت، در بررسیهای بعدی چندان تاثیربخش از آب در نیامدند و حتی احتمال آسیب رساندن آنها به بیماران هم به علت ایجاد عوارض جانبی مطرح شد.
اما جدا از داروها، دو شیوه درمانی بهطور گستردهای برای درمان بیماران بستریشده کووید-۱۹ به کار میرود. در بیمارانی که میزان اکسیژن خونشان افت کرده است، اکسیژن رسانی از طریق لوله بینی یا ماسک انجام میشود و در موارد شدیدتر ممکن است لازم باشد بیمار به دستگاه تنفس مصنوعی یا تهویه مکانیکی متصل شود. این درمان تا زمانی که ریههای بیمار بهبود یابد، اکسیژن مورد نیازش را فراهم میکند.
بالاخره یک روش ساده که بیماران کووید-۱۹ کمک میکند، به شکم خواباندن آنها روی تخت است که امکان باز شدن بیشتر ریهها را فراهم میآورد و در برخی از بیماران ممکن است نیاز به دستگاه تنفس مصنوعی را برطرف کند.