به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر رضا گلپیرا گفت: در حال حاضر داریم به ظرفیتی میرسیم که رسیدن به وضعیت رنگ نارنجی یا فاز خطر را احساس می کنیم. چراکه وضعیت کنونی مانند شرایط عید نیست که تمام خدمات غیرکرونایی را تعطیل کرده باشیم. بلکه در حال حاضر هم به بیماران مبتلا به کرونا خدمات ارائه می دهیم و هم سرویسدهی به سایر بیماران را انجام می دهیم.
وی افزود: اولا باید توجه کرد که هنوز تخت های بیمارستانی مربوط به کرونا در کشور ظرفیت خالی دارند و اینطور نیست که بگوییم همه تخت های بیمارستانی پر شدهاند.
گلپیرا اظهارکرد: درواقع به طور کلی باید در بیمارستانهایمان مراقب ظرفیت تختها باشیم. بهترین حالت زمانی است که ۳۰ درصد ظرفیت تخت های خالی یک بیمارستان را به کرونا اختصاص دهیم. در این صورت خیالمان راحت است که تعداد کسانی که به بیمارستان مراجعه می کنند و تعداد کسانی که از بیمارستان مرخص می شوند، در یک بازه زمانی مناسب، حرکت و چرخش تخت مناسبی را ایجاد می کنند. حالا اگر این درصد بالاتر برود، وارد فاز خطر می شویم.
وی گفت: در حال حاضر احساس میکنیم که ممکن است به این فاز برسیم. چون ممکن است به طور ناگهانی اتفاقی رخ دهد، تعداد بیماران مراجعه کننده به بیمارستان افزایش یابد و بیمارستان مجبور شود بیماران را در اورژانس نگه دارد.
- ارزیابی مجدد بیمارستانها برای پاییز
رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت با بیان اینکه اکنون تمام بیمارستانهای دولتی زیر مجموعه دانشگاه های علوم پزشکی به غیر از بیمارستان های تک تخصصی بیماران مبتلا به کرونا را میپذیرند، گفت: در حال حاضر داریم یک ارزیابی مجدد از وضعیت بیمارستانهایمان انجام می دهیم. با این ارزیابی خودمان را تا مهر ماه برای آنفلوانزا آماده می کنیم.
گلپیرا افزود: بر این اساس تمامی جاهایی که فکر می کنیم با توجه به شیوع بیماری و سابقه ای که از سال های گذشته در زمینه آنفلوانزا داشتیم، ارزیابی می کنیم تا بدانیم که چه مناطقی را باید تجهیز ویژه کرد.
- کادر درمان فرسوده شده است
دکتر گلپیرا درباره برخی اظهارات مبنی بر کمبود نیروی کادر درمان در برخی استان ها برای مقابله با کرونا و درخواست نیروی داوطلب، گفت: کادر درمان به شدت خسته و فرسوده شده است. به هر حال در هر صنف و رشته ای یک زمان تعطیلی و استراحت وجود دارد. این در حالی است که زمان استراحت کادر درمان مان به شدت کم است.
رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت اضافه کرد: علاوه بر این درصد زیادی از کادر درمان و پرسنل از آنجا که به شدت درگیر بیماران سخت و شدید هستند، درگیر کرونا و بیماری شدهاند و این قبیل نیروها به مدت دو هفته از سیستم خدمترسانی خارج میشوند.
وی با بیان اینکه تاکنون ۱۰ تا ۱۲ هزار نفر از کادر درمان کشور با کرونا درگیر شدهاند و همچنان هم این وضعیت ادامه دارد، گفت: این موضوع برای سیستم درمانی دردسر ایجاد کرده است. ما برای پرسنلمان ناراحتیم که برای خدمت دهی به مردم از جان خود گذشتهاند.
گلپیرا افزود: حالا در این وضعیت با کمبود کادر درمان مواجه شده ایم. کادر درمانی که باید روزانه شش تا هشت ساعت کار کند، الان گاهی باید ۱۲ ساعت کار کند. حتی گاهی ۲۴ ساعت شیفت دارد. بنابراین فشار زیادی به سیستم درمان وارد میشود.
- استقبال از نیروهای داوطلب
رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت ادامه داد: در گروه پزشکی هم وضعیت به همین منوال است. با توجه به اینکه ما همیشه سعی کردیم پزشکان و متخصصان مختلفی در همه بیمارستان هایمان داشته باشیم، اکنون به دلیل درگیری و بیماری پزشکان با کرونا، در برخی رشته ها در برخی استان ها کمبود داریم که این وضعیت جالب نیست.
گلپیرا گفت: امیدواریم با برنامه ریزیهایی که انجام می دهیم، بتوانیم جایگزینی مناسب را ایجاد کنیم و به ظرفیت پیشین برگردیم. هرکس می تواند داوطلبانه به سیستم درمان کمک کند، خوشحال میشویم که به دانشگاههای علوم پزشکی مراجعه کنند و بتوانیم از ظرفیت آنها استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: در این میان از مردم خواهش می کنیم که پروتکلهای بهداشتی ازجمله فاصله اجتماعی را رعایت کنند و از برگزاری اجتماعات و دورهمیها به شدت بپرهیزند.