به گزارش همشهری آنلاین؛ دکتر علیرضا زالی فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در شورای فرماندهی این ستاد ضمن تقدیر از همکاری سازمانها و ارگانهای مختلف با ستاد به تبیین وضعیت فعلی بیماری کرونا در تهران پرداخت و راهکارها و پیشنهادهایی را برای بهبود وضعیت مطرح کرد.
وی ضمن ارائه گزارشی از اقدامات صورتگرفته، از افزایش تعداد مراکز جامع سلامت در تهران خبر داد و گفت: در حال حاضر ۶۰ مرکز جامع سلامت در تهران وجود دارد که به عنوان یکی از مراکز اصلی سرپایی برای انجام تست PCR فعالیت میکنند.
زالی گفت: هدف اصلی این مراکز جامع سلامت غربالگری و کاهش حجم مراجعان به مراکز درمانی و بیمارستانهاست، با اطلاعرسانیهای صورتگرفته از طریق رسانههای جمعی و سامانه ۴۰۳۰ و دانشگاهها در خصوص خدماتی که مراکز جامع سلامت ارائه میدهند، تعداد مراجعان این مراکز در هفته گذشته افزایش یافته است که این موضوع باعث کاهش حجم مراجعان به مراکز درمانی و بیمارستانها میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به غربالگری افراد پرخطر (از جمله سالمندان ، دیابتیها و مادران باردار) توسط ۴۰۰ اپراتور سامانه تلفنی ۴۰۳۰ در کشور اشاره کرد که منجر به شناسایی موارد بیماری و راهنمایی و ارجاع مناسب آنها برای قرنطینه خانگی، مراجعه به مراکز بهداشتی یا درمانی میشود.
فرمانده ستاد مقابله با کرونای پایتخت با اشاره به افزایش شیوع بیماری در تهران، بهترین راهحل را کاهش میزان تولید بیماری برشمرد که با اعمال اقدامات محدود شونده میسر میشود و به برخی از تاثیرات مثبت محدودیتهای اعمال شده از ابتدای هفته جاری اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: در تهران در حال شناسایی نقاط داغ پرتردد ایجادکننده خوشههای بیماری هستیم که بهزودی نتایج آن را اعلام خواهیم کرد.
زالی با اشاره به استفاده تهرانیها از ماسک گفت: براساس مطالعات انجامشده، ۶۲ درصد همشهریان تهرانی از ماسک استفاده میکنند و در ادارات نیز این میزان به ۸۳ درصد رسیده است.
فرسودگی تیم درمان، تامین منابع مالی، تامین نیروی انسانی مکفی، تسریع رفع مشکلات اقتصادی، اقدام جهادی برای تولید ماسک، تقویت غربالگری با کمک نیروهای بسیجی، تقویت زیرساختهای فناوری اطلاعات در حوزه غربالگری، دریافت مطالبات سازمانهای بیمهگر پایه و تکمیلی، نظارت جدی بر عدم برگزاری اجتماعات و مجالس ترحیم و عروسی، عدم برگزاری دوره آموزشی مشمولان خدمت سربازی، کاهش تراکم جمعیت در مراکز خدماتی ( نظیر پلیس +۱۰ اداره گذرنامه و ...) برخی از موارد مطرح شده توسط زالی بود.
در این نشست، پس از بررسی وضعیت بیماری و ارائه گزارش اقدامات صورتگرفته، اعضا به ارائه نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند که مورد بحث و بررسی قرار گرفت و درنهایت مصوباتی نیز به تصویب رسید که متعاقبا اعلام می شود.
افزایش حساسیتزایی جامعه نسبت به بیماری، تداوم طرح غربالگری تلفنی، ترویج تولید ماسک خانگی، ارائه ماسک رایگان در مناطق محروم، لغو برگزاری آزمونهای سراسری، همپوشانی موج شیوع کرونا و آنفلوآنزا در پاییز و زمستان، برگزاری مجازی دانشگاهها و مدارس تهران در سال تحصیلی آتی، تقویت مجازی سازی ادارت و سازمانها، آگاهیرسانی به مردم درخصوص شیوههای نوین درمانی و دارویی برخی از پیشنهادهای مطرحشده در این نشست بود.