به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبهای که بامداد پنجشنبه ۲ مرداد به وقت تهران منتشر شده بار دیگر ایران را به احتمال تلاش برای دخالت در انتخابات آمریکا متهم کرده است.
روزنامه واشنگتنتایمز نوشته مایک پمپئو در مصاحبه با این روزنامه گفته اطمینان دارد انتخابات ریاستجمهوری ماه نوامبر در آمریکا بدون دخالت کشورهایی نظیر چین، روسیه یا ایران برگزار خواهد شد.
وزیر خارجه آمریکا گفت: «فکر میکنم ما همه تلاشمان را به کار گرفتهایم تا مطمئن شویم از آمادگی لازم برای مقابله با عملیاتهای دروغپراکنی که ممکن است اتفاق بیفتند برخورداریم».
واشنگتنتایمز نوشته پمپئو اشارهای به اقدامات دولت آمریکا در این زمینه نکرده است.
پمپئو در بخش دیگری از سخنانش گفت: «الان ما ۱۰۰ روز با انتخابات ماه نوامبر فاصله داریم. بازیگران بد از ایران و چین و همچنین بازیگران متخاصم غیردولتی ممکن است بخواهند فعالیتهایی برای دخالت [در انتخابات] انجام دهد.»
اخیراً چند نماینده مجلس سنای آمریکا طرحی ارائه کردهاند که خواستار جلوگیری از دخالت ادعایی کشورهای چین، روسیه و ایران در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا است.
رسانههای آمریکایی حدود ۳ هفته پیش گزارش دادند «مارکو روبیو» و «کریس ونهولن» تهیهکنندههای این طرح هستند و آنها گفتهاند قصد دارند آن را به عنوان متمم به لایحه بودجه دفاعی آمریکا در سال مالی ۲۰۲۱ اضافه کنند.
مارکو روبیو گفت: «بازیگران متخاصم شامل روسیه، چین و ایران به تلاش برای تفرقهافکنی و تضعیف دموکراسی ما ادامه خواهند داد. مهم است که ایالات متحده، تبعات معناداری برای دخالت انتخاباتی در نظر بگیرند.»
«کریس ون هولن»، دیگر عضو مجلس سنا هم گفته است: «میدانیم که دشمنان خارجی در حال برنامهریزی برای دخالت در انتخابات آتیمان هستند بنابراین باید همین الان برای محافظت از تمامیت دموکراسیمان اقدام کنیم.»
بعد از روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیسجمهور آمریکا نهادهای حاکمیتی آمریکا بارها کشورهای دیگر به ویژه روسیه را به دخالت و تلاش برای دخالت در انتخابات آمریکا متهم کردهاند.
نهادهای اطلاعاتی آمریکا مدعی شدهاند در جریان مبارزات انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ هکرهای روسی به رایانههای کمیته ملی حزب دموکرات نفوذ کرده و اطلاعات محرمانه آن را به بیرون درز دادهاند. مسکو همواره این اتهامات را رد کرده است.
این ادعاها در حالی مطرحشده که آمریکا از سوی نهادهای مستقل حقوق بشری به تخریب روند دموکراسی در دیگر کشورها از طریق توسل به ابزارهای مختلف از جمله کودتا متهم است.
«دونالد ترامپ» شهریورماه سال ۱۳۹۷ فرمانی را امضا کرد که بستر قانونی لازم را برای اعمال تحریمهای جدید علیه شرکتها یا افراد خارجی مظنون به دخالت در انتخابات آمریکا فراهم میکند.
«دن کوتس»، مدیر وقت اطلاعات ملی آمریکا دیماه سال ۱۳۹۷ در گزارشی کشورهای روسیه، چین و ایران را به تلاش برای اثرگذاری بر انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا متهم کرد.
در آن گزارش ادعا شده بود این سه کشور تلاش کردهاند روی رأیدهندگان در انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا در سال ۲۰۱۸ اثر بگذارند، اما شواهدی مبنی بر نفوذ آنها به سیستمهای رأیگیری وجود ندارد.