به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، چند سال است کاوشهای باستانشناسی در منطقه سادات محمودی شهرستان دنا با هدف نجاتبخشی آثار تاریخی و ثبت و ضبط اطلاعات تاریخی این منطقه از استان کهگیلویه و بویراحمد تا پیش از اجرای سد آبی خرسان ۳ آغاز شده است.
کارشناسان باستانشناسی در چهارمین مرحله از نجاتبخشی آثار تاریخی، کشفیات تازهای از وجود یک گذرگاه تاریخی جدید در منطقه سادات محمودی کردهاند؛ کشفیاتی که نشان از قدمت تاریخی این استان و نقش آن در تحولات تاریخی کشور ایران دارد.
در این مرحله از کاوشهای باستانشناسی که برای نخستین بار در روستای لَهسواره دهستان سادات محمودی آغاز شده است، ۵ گور تاریخی با ساختار سنگچین و با سقف خرپشتهای و اشیای تاریخی شامل ظروف سفالی لولهدار، پیالههای پایهدار، ظروف مفرغی و دستبند با نقش شیر کشف شده که نشان از اهمیت تاریخی این گورستان دارد.
آنگونه که مجید صفایی، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد میگوید، بررسی اولیه کارشناسان میراث فرهنگی نشان میدهد که اشیای کشفشده مربوط به هزاره نخست قبل از میلاد یعنی حدود ۲۵۰۰ تا ۳ هزار سال پیش و فرهنگ عیلامی است.