به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا زالی فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در یک گفتوگوی تلویزیونی با اشاره به شیوع گسترده پاندمی کرونا تاکید کرد: برپایی هرگونه نمایشگاه در تهران ممنوع است.
وی ادامه داد: همچنین با توجه به تمدید محدودیتهای اعمال شده توسط ستاد کرونای استان تهران، این محدودیتها حداقل تا پایان هفته آینده برقرار و بر همین اساس برگزاری نمایشگاه، مجمع عمومی و تجمعات ممنوع اعلام شده است.
وی با اشاره به اعلام رسمی کمیته انتظامی، امنیتی و اجتماعی به استانداری تهران مبنی بر اعمال محدودیتها یادآور شد: برگزاری نمایشگاهها به دلیل شرایط خاص شهر تهران و افزایش آمار مبتلایان به کووید-۱۹ تا اعلام رسمی انجام نخواهد شد.
دکتر زالی در ادامه با اشاره به شرایط سخت و شکننده شهر تهران به لحاظ شیوع کرونا تاکید کرد: تمامی تجمعات در تهران اقدامی پرمخاطره تلقی میشود.
تابآوری ظرفیتهای درمانی مستقیما به میزان مبتلایان کرونایی بستگی دارد
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران همچنین با بیان اینکه بار کاری قابل توجه و مضاعفی برای انتقال بیماران مبتلا به کرونا بر دوش کادر بهداشت و درمان است، گفت: طبیعتا ورود ۶۸۴ بیمار جدید تنها در ۲۴ ساعت به بیمارستانهای تهران عدد قابل توجهی است که میتواند بر تابآوری نیروی انسانی و ظرفیتهای درمانی تاثیرگذار باشد.
وی ضمن تشریح وضعیت شهر تهران به لحاظ شیوع کرونا در ۲۴ ساعتی که گذشت، اظهار کرد: ۱۲۴ کرونایی در بخشهای ویژه بیمارستانهای شهر تهران بستری شدند. سهم بیماران جدیدی که در بخشهای ویژه بستری شدند بالغ بر ۱۷ درصد است، به این معنی که ۱۷ درصد بیماران کرونایی با حال عمومی وخیم در بخشهای ویژه تحت درمان هستند.
وی با تاکید بر افزایش مراجعان مبتلا یا مشکوک به کرونا به بخشهای سرپایی بهداشت یادآور شد: معدل بیماران مبتلا به ویروس کووید-۱۹ که به بخشهای سرپایی حوزه بهداشت و درمان مراجعه کردهاند نیز به ۶.۲ درصد می رسد. مجموعا ۹ درصد بیمارانی که به صورت سرپایی به بخشهای بهداشت و درمان بیمارستانهای تهران مراجعه میکنند نیاز به بستری شدن دارند.
زالی ادامه داد: مجموع بیماران بهبودیافته کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته نیز بالغ بر ۶۴۰ نفر است که اگر چنانچه این عدد با میزان ورودیها مقایسه شود باز هم کماکان میزان ورودیها از ترخیصها بالاتر است.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران خاطرنشان کرد: به نظر میرسد تعداد مراجعه بیماران مشکوک و مبتلا به کرونا به بخشهای بهداشتی رو به افزایش است که این مهم میتواند از بار کاری حوزه درمانی بکاهد، چراکه این افراد غالبا با علائم خفیفی از بیماری که نیاز به بستری ندارد در این مراکز توصیه و درمانهای لازم را به صورت سرپایی دریافت میکنند.
دکتر زالی در بخش دیگری با بیان این که با هماهنگی سازمان نظام وظیفه و نیروهای مسلح بخشی از مشمولان خدمت سربازی و دانشآموختگان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری و PHD پزشکی و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی میتوانند در مراکز درمانی و بهداشتی این دانشگاه خدمات ویژهای ارائه دهند، از ارائه پیشنهاد استفاده از این ظرفیت ویژه به وزیر بهداشت خبر داد.