بیش از ۳۰ درصد وزن یک دام زنده ضایعات و دورریختنی است. بنابراین خطر انتقال بیماری‌های مشترک بین دام و انسان از طریق کشتار غیربهداشتی دام باید جدی گرفته شود.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، دکتر محمود قربان‌زاده، رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی روز جمعه ۱۰ مرداد گفت: در کشتارهای غیر مجاز، ضایعات دام مانند محتویات شکم و خون باعث ازدیاد حیوانات ولگرد مانند سگ و گربه شده و خطر انتشار بیماریهای مشترک را در بردارد. هم استانی‌های عزیز باید مخاطرات ذبح دام در معابر و منازل به ویژه در عید قربان و خطر انتقال بیماریها از این طریق را جدی بگیرند. هم اکنون ۸۲۳ نوع بیماری مشترک بین انسان و حیوان در جهان شناخته شده است و ویروس کرونا نیز واقعیت و رفتارهای هزار چهره ویروس و باکتریهای بیماری‌زا را به خوبی نشان داد.
وی افزود: طبق تمهیدات پیش بینی شده با محور سفارش غیر حضوری دامها در خراسان رضوی، پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۸۰ درصد از دامهای قربانی این استان در کشتارگاه کشتار  شوند. 

استان  خراسان رضوی در اجرای طرح ذبح بهداشتی و شرعی دامهای قربانی در کشور پیشگام بوده است و این طرح از سال ۱۳۸۶ در این استان در حال اجراست. امسال در عید قربان ۱۵۹ گروه دامپزشکی ثابت و سیار در مناطق مختلف این استان بر ذبح بهداشتی و شرعی دامهای قربانی نظارت دارند.