به گزارش همشهری آنلاین به نقل از برنا، عباس سلیمی نمین، فعال سیاسی اصولگرا، درباره حذف چهره های سنتی اصولگرا و اینکه بسیاری بر این باورند که عضو حزب موتلفه به حاشیه رانده شده است،گفت: مصطفی میرسلیم همواره مورد انتقاد جدی اصولگرایان بوده و حتی شاخه جوانان حزب موتلفه هم به شدت نسبت به او موضع داشته و وی را قبول ندارند.
منتهی یک سری افرادی که در حزب موتلفه، سنی از آنها گذشته، تحلیل درستی و شناخت دقیقی هم نسبت به میرسلیم ندارند و کارهای او را دقیق پیگیری نکردند و تنها در چارچوب برخی داد و ستدها برایش جایگاهی قائل هستند در غیر این صورت اگر میرسلیم از ابتدا مورد تحلیل قرار گیرد، یعنی از آن دورانی که به عنوان نخست وزیر به مجلس معرفی شد نوسانات مختلفی داشته که هرگز نمیتوان وی را به عنوان یک فرد برجسته در میان اصولگرایان ارزیابی کرد. عملکردش در این مدت کوتاه مجلس هم یک بار دیگر این مطلب را تایید میکند.
سلیمی نمین با اشاره به انتقاد میرسلیم از هیئت رئیسه مبنی بر معرفی نکردنش به عنوان تنها نامزد ریاست کمیسیون اصل ۹۰، تصریح کرد: میرسلیم، شأن خود را بالاتر دانسته بود مبنی بر اینکه انتظار داشت که هیئت رئیسه، او را به عنوان تنها نامزد ریاست کمیسیون اصل ۹۰ معرفی کند که این نشان از غرور میرسلیم است و همین موجب شد که مجلس به او رأی ندهد و ربطی به اصولگرایان ندارد. در طیف اصولگرایان، هیچ کس، مالکیت اصولگرایی را به نام خودش ثبت نکرده است. این در حالی است که در جبهه اصلاحطلب عدهای میگویند ما اصلاحطلب هستیم و دیگران نیستند و ما ملاک تعیین زندگی اصلاحطلبی هستیم و عیار اصلاحطلبی را ما مشخص میکنیم. در طیف اصولگرایان این گونه نیست.
او در پاسخ به این سوال که در طیف اصولگرایان نیز این گونه است؟ تاکید کرد: یقینا این ادعاها در اصولگرایان مطرح نیست چراکه نامش طیف است. از این رو وقتی عنوان طیف گفته میشود هر کسی میتواند در این طیف براساس تعریف خودش از اصولگرایی، عمل کند. البته جامعه ارزیابی میکند و طبیعتا نظر نیز میدهد اما هیچ کس در طیف اصول گرایان نمی تواند انحصار اصول گرایی را برای خودش در اختیار داشته باشد.
این چهره سیاسی اصولگرا بیان کرد: میتوان گفت که ما به عملکرد جریان اصول گرایی انتقاد داریم و بنده بارها گفتم که جبهه پایداری برخلاف چیزی که میگوید عمل میکند یا موتلفه دچار زوال سیاسی شده است و اجازه نمیدهد جوانان، این حزب را در اختیار بگیرند در حالی که جوانان بسیار صادق، پرجوش و پرتحرکی دارد اما عناصری که در زمان، دچار انجماد شدهاند حزب را در اختیار گرفته و داد و ستد میکنند که این شایسته نیست.
او ادامه داد: به عنوان مثال جاسبی هیچ سنخیتی با موتلفه نداشت اما اعتبار موتلفه در پای جاسبی ریخته شد. این موارد چیزهایی است که قطعا جوانان موتلفه نسبت به آن نقد دارند و قطعا یک زمانی این انحصار را خواهند شکست که امیدوارم هر چه سریعتر صورت بگیرد چرا که نه جاسبی و نه میرسلیم هیچ سنخیتی با موتلفه نداشته و ندارند.
او با بیان اینکه میتوانیم به جریان اصولگرایی نقد داشته باشیم، ادامه داد: اما هرگز این ادعا را نمی کنیم ما عیار اصولگرایی را تعیین میکنیم. این مواردی که گفتم را براساس مستندات بیان میکنم.
سلیمی نمین در پاسخ به این سوال که یعنی شما بر این باورید که میرسلیم با حزب موتلفه هیچ سنخیتی ندارد؟، تاکید کرد: بله هیچ سنخیتی ندارد. بنده حاضرم با اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه، مناظره داشته باشم و براساس مستندات، ثابت کنم میرسلیم نه تنها با این حزب سنخیتی ندارد بلکه کاملا در مغایرت قرار دارد منتهی دلایل آن را هم درک میکنم که به چه علت رد و بدل این امتیاز صورت گرفته است.
او در پاسخ به این سوال که چهرههای شاخص و برجسته اصولگرا را چه کسانی میدانید؟ اظهار کرد: اصولگرایان چهرههای شاخص زیادی دارند. شخصِ حداد عادل، چهرهای برجسته است. همچنین رئیسی و به ویژه علی لاریجانی که می توانند از چهرههای شاخص باشند.
این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سوال که لاریجانی به نظر میرسد مدتها است از جمع اصولگرایان حذف شده است؟ گفت: لاریجانی از جمع اصولگرایان حذف نشده است بلکه بعضی عناصر جبهه پایداری علیه او به فضاسازی منفی پرداختند اما یقینا لاریجانی چهره شاخص اصولگرایی است؛ البته انتقاداتی به لاریجانی وارد است و عملکردهایش به این گونه نیست که انتقادی به او نداریم اما به هر حال او جزو چهرههای شاخص اصولگرایی و مورد اعتماد رهبری است و رهبری، او را جزو مشاورین خود قرار دادند.
بنابراین آن فضاسازی منفی پایداری علیه علی لاریجانی را قبول ندارم. در واقع این شیوه را قبول ندارم که به دلیل اختلاف نگاه، ما به خودمان اجازه دهیم که بگوییم فلان شخص، اصولگرا نیست.
سلیمی نمین با تاکید بر اینکه اختلاف دیدگاه با علی لاریجانی وجود دارد، تصریح کرد: اما به هر حال لاریجانی یکی از شخصیتهای برجسته اصولگرایان به حساب می آید. بنابراین شخصیتهای برجسته اصولگرایی بسیاری داریم که اکنون بعضیها تلاش داشتند همه را از قطار اصولگرایی پیاده کنند تا بتوانند عناصر پرمسأله را به نظام تحمیل کنند.
احمدی نژاد جوسازی فراوانی کرد تا چهره بعضی از شخصیتها را منکوب و تخریب کند تا بتواند عناصر منحرف را به نظام تحمیل کند. از این رو اصولگرایان جوان باید به این امر توجه داشته باشند و تحت تاثیر جوسازیهای جریان انحرافی احمدی نژاد در این زمینه قرار نگیرند. احمدی نژاد هدف بسیار شومی را از تخریب چهرههای بارز اصولگرایی دنبال میکرد که خوشبختانه به این هدف نایل نشد اما تاثیرات سوءِ خود را به جای گذاشت البته به این معنی نیست ما در تحلیل عملکردها، خطاها و ضعف ها را نبینیم اما با یک یا دو ضعف، کسی را طرد نمیکنیم.
او ادامه داد: این برخلاف اصول است؛ حداقل این کسانی که این شیوه ها را دنبال میکنند و به راحتی افراد را کنار می زنند، کار درستی نمیکنند. به عنوان مثال بنده نمیخواهم بگویم که اصلاح طلبان کار درستی میکنند اما اصلاح طلبان حتی اگر کسی فاسد هم باشد از خود نمیرانند ما این کار را نباید انجام دهیم اما از آن طرف هم، نباید این گونه باشد که اگر فردی، یکی، دو ایراد داشت بگوییم که آن را در جرگه اصولگرایان نمیدانیم. شما اصلاحطلبان را دیدید در مورد نجفی، با وجود اینکه مسائل بسیار فاجعه آمیزی داشت و حتی قتل و کارهای مختلف دیگر انجام داده بود با همه توان از او دفاع کردند. اصلاح طلبان در این باره طیفی عمل کردند.
این چهره سیاسی اصولگرا در این باره که پایداریها با فضاسازیهای منفی موجب این موضوع شدند که علی لاریجانی خود را جزو مستقلین بداند نه اصولگرایان، تاکید کرد: پایداریها بنا داشتند این کار را انجام دهند ولی نتوانستند لاریجانی را از اصولگرایی کنار بزنند. با وجود اینکه احمدی نژاد هم تلاش بسیاری کرد و سرمایه گذاری بسیاری انجام داده بود که چهره قالیباف را منکوب کند اما نتوانست و تهمت های زیادی به قالیباف و لاریجانی زد اما موفق نشد.
به نظر بنده، علی لاریجانی، چهرهای است که از لحاظ اقتصادی، فرد بسیار سالمی است و از لحاظ فکری، عنصر برجستهای است و به لحاظِ مدیریتی، توانمندی مدیریتی بسیار خوبی دارد البته ممکن است برخی سلایق علی لاریجانی در بعضی موارد با سلایق بنده، سازگاری نداشته باشد اما قرار نیست در طیف اصول گرایان یک سلیقه حاکم شود.
او با اشاره به اینکه هر جریانی در درون طیف اصول گرایان یک سلیقه دارد، اشاره کرد: طیف با حزب بسیار متفاوت است. در یک حزب یک سلیقه باید وجود داشته باشد یک نگاه، یک گرایش، یک صنف باید وجود داشته باشد اما در یک طیف می تواند نگاه های مختلفی وجود داشته باشد. اصولگرایان اصولی دارند و معتقد به آن اصول هستند و نگاه به این اصول و نوعِ مراقبت از این اصول میتواند متفاوت باشد که این گونه هم هست. اینکه در نهایت مردم به این جمع بندی برسند که کدام یک از این نگاه ها در طیف اصولگراها نگاه بهتری است قضاوت با مردم است.
حق نداریم به این دلیل که یک نگاه را که با سلیقه ما سازگاری ندارد کنار بگذاریم. برخی اصلاحطلبان میگویند که ما میگوییم چه کسی اصلاح طلب است و ما مشخص میکنیم و اینکه اصلاح طلب خالص، ما هستیم. به ویژه این عناصر تندروی اصلاح طلب که خودشان هیچ سنخیتی با اصلاح طلبی ندارند باید به این موضوع توجه کرد که اصلاح طلب یعنی سازنده، در حالی که تندروی، اصلا با سازندگی، سنخیتی ندارد.
او در پاسخ به این سوال که تندروی در اصولگرایان هم هست؟ بیان کرد: در جریان اصولگرایان هم این تندرویها وجود دارد. برخی جریانات اصولگرا تندرو هستند اما حق نداریم آنها را از اصولگرایان بیرون کنیم. در یک طیف هم افراد میانهرو و هم افراد افراطی و هم افراد منطقی هستند ما حق نداریم که بگوییم، فقط ما باید در این طیف باشیم. ما نقد میکنیم عملکرد جریان انحرافی آقای احمدی نژاد را که اینها برای اینکه فقط خودشان باشند دیگران را تخریب کردند ما نباید خودمان به شیوه طرد متوسل شویم.
عباس سلیمی نمین در پاسخ به این سوال که لاریجانی در انتخابات آینده کاندیدا می شود؟ گفت: بعید میدانم برای انتخابات ۱۴۰۰ بیاید و نشانهای نیست مبنی بر اینکه بیاید. فکر میکنم لاریجانی هم دچار خستگی شدیدی شده با توجه به اداره چند دوره مجلس و نیاز به یک نوع بازسازی جسمی دارد. البته بعضی از ماموریتهای حساس را هم در حال حاضر متقبل شده و در حال انجام دادن است. از ماموریتهایی که رهبری به او واگذار کردند که در حال انجام است اما به نظر می رسد در دوران مدیریت در مجلس دچار ضعف جسمی شد که باید حتما توان جسمی او، بازسازی شود.۳