همشهری آنلاین: نهمین کنفرانس حفاظت از محیط زیست سازمان ملل جمعه شب (10 خرداد)، به کار خود پایان داد.

توافق بر سر مبارزه با "چپاول زیستی"، تنظیم آئین‌نامه‌ای برای دسترسی همه‌ کشورها به منابع بیولوژیک و ژنتیکی و تقسیم منصفانه‌ سود حاصل از منابع طبیعی را می‌‌توان از دست‌آوردهای نهمین کنفرانس حفاظت از محیط زیست سازمان ملل دانست.

شرکت‌کنندگان در کنفرانس همچنین توانستند بر سر طرحی به توافق برسند که خطوط راهبردی تا کنفرانس بعدی حفاظت از تنوع زیستی را که قرار است در سال ۲۰۱۰ در ژاپن برگزار شود، تعیین می‌کند. 
 
 وزیر محیط زیست آلمان معتقد است، در نشست بن بر رکود حرکت‌های جهانی در زمینه‌ حفاظت از محیط زیست غلبه شده و جامعه‌ جهانی به توافق‌هایی مشخص برای حفاظت از منابع طبیعی رسیده است.
 
به گزارش خبرگزاری آلمان، گابریل در آخرین روز این نشست گفت، «در این نشست جامعه‌ جهانی به تمام آنچه که می‌خواست برسد و می‌توانست برسد، دست یافت.»
 
در نهمین کنفرانس که از ۱۹تا ۳۰ ‌ماه مه (30 اردیبهشت تا 10 خرداد) در شهر بن آلمان برگزار شد، نزدیک به ۶ هزار نماینده از ۱۹۰ کشور جهان، درباره‌ راه‌های توقف تخریب جنگل‌ها، دریاها و به تبع آن نابودی تنوع زیستی، به بحث و تبادل نظر پرداختند.
  
صدراعظم آلمان، آنگلا مرکل، یک روز پیش از پایان کنفرانس اعلام کرد که کشورش سالانه ۵۰۰ میلیون یورو  برای نگه‌داشت و گسترش زیست‌گاه‌های طبیعی کمک خواهد کرد.
 
گسترش مناطق حفاظت شده، حفاظت از طبیعت یا حصاری به دور طبیعت
 
برخی نهادهای حفاظت از محیط زیست اگر چه توافق بر سر در اختیار نهادن امکانات بیشتر برای حفاظت از محیط زیست را می‌ستایند اما به تضمین تأمین مالی ایجاد مناطق حفاظتی، به دیده‌ شک می‌نگرند.
 
از سوی دیگر ساکنان بومی مناطقی که قرار است در آنها مناطق حفاظت شده گسترش یابد، مخالف این توافقند.

آنها معتقدند که ساکنان بومی، خود همیشه با فرهنگ سازگار با محیط‌زیست و با ایجاد مناطق حفاظت‌شده‌ای که از طریق گروه‌های محلی اداره می‌شوند، در راه نگه‌داشت تنوع زیستی حرکت کرده‌اند. یکی از نمایندگان گروهی موسوم به "ساکنان بومی" در مصاحبه با دویچه وله می‌گوید: «با گسترش مناطق حفاظت‌شده، بومیان به مناطق دیگر کوچ داده می‌شوند، حصاری به دور منطقه کشیده می‌شود و اجازه‌ استفاده از منابعی را که برای ادامه‌ حیات و امرار معاش‌ ساکنان اصلی ضروری است، از دست می‌رود.»

منتقدان معتقدند، اداره‌ مناطق حفاظت‌شده باید در دستان ساکنان بومی باقی بماند. به گفته‌ مخالفان، اصل کسب موافقت صاحبان اصلی زیستگاه‌های طبیعی که بر اساس توافقات بین‌المللی باید به آن توجه شود، اغلب با گسترش مناطق حفاظت شده نادیده گرفته می‌شود.