به گزارش همشهری آنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، کمیته خودرو کمی پس از اجرای دور نخست فروش فوقالعاده تصویب کرد که در فروشهای بعدی اولا شرط عدم خرید خودرو به ۴۸ ماه افزایش یابد، ثانیا پلاک فعال در خانواده نیز وجود نداشته باشد. منظور از شرط نخست این بود که متقاضیان ثبتنام در فروش فوقالعاده خودروسازان نباید ظرف ۴۸ ماه گذشته از ایران خودرو و سایپا محصولی تحویل گرفته باشند. این بازه زمانی پیشتر ۳۶ ماه در نظر گرفته شده بود، اما کمیته خودرو برای آنکه شرایط ثبتنام را به نفع افراد فاقد خودرو محدودتر کند، یک سال به آن اضافه کرد.
شرط دیگری که در فروش فوقالعاده خودروسازان اضافه شده، نبود پلاک فعال در خانواده است. در فروش فوقالعاده قبلی، شرط ثبتنام این بود که فرد متقاضی دارای پلاک انتظامی فعال نباشد، اما در فروش جدید هیچ یک از اعضای خانوار نباید پلاک فعال داشته باشند. به عبارت بهتر، در خانوادهای که هر یک از اعضای آن دارای پلاک انتظامی فعال هستند، هیچ کدام از آنها امکان شرکت در قرعهکشی فروش فوقالعاده جدید خودروسازان را ندارند و حتی اگر ثبتنامشان نیز نهایی شود، قبل از قرعه کشی از لیست حذف خواهند شد. در حال حاضر تنها ایران خودرو دور دوم فروش فوقالعاده خود را آغاز کرده و بنابر اعلام سایت رسمی این شرکت، شروط عدم خرید محصول از ایران خودرو و سایپا و همچنین نبود پلاک فعال در خانوار، لازمالاجرا است. البته نه ایران خودرو و نه کمیته خودرو توضیح ندادهاند که چگونه خانوارهای پلاک فعال را شناسایی خواهند کرد. هرچه هست، با توجه به اعمال دو شرط موردنظر، به احتمال فراوان از حجم تقاضا برای دور دوم فروش فوقالعاده (نسبت به دور نخست) کاسته خواهد شد. در دور اول فروش فوقالعاده خودروسازان، بیش از ۶ میلیون نفر ثبت نام کردند که در نهایت نام ۲۵ هزار نفر از آنها در قرعه کشی مشخص شد.
اما اگرچه دور نخست فرش فوقالعاده دو خودروساز بزرگ کشور، هماهنگ با یکدیگر و در یک بازه زمانی یکسان برگزار شد، با این حال این بار ایران خودرو زودتر دست به کار شده و سایپا نیز چند وقت دیگر دور دوم فروش فوقالعادهاش را اجرا خواهد کرد. به نظر میرسد این موضوع ریشه در وضع تحویل خودروهای ثبتنامی در دور نخست فروش فوقالعاده دارد. طبق اعلام ایران خودرو، بخش اعظم تعهدات این شرکت در فروش فوقالعاده نخست رفع شده، با این حال سایپاییها تحویل محصولات ثبتنامی را به تازگی آغاز کردهاند. البته با توجه به مهلت سه ماهه برای تحویل خودروهای فروش فوقالعاده، سایپا تاخیری در تحویل نداشته، اما به نظر میرسد تا حجم مشخصی از تعهد موردنظر را رفع نکند، دور دوم فروش فوقالعادهاش را برگزار نخواهد کرد. اما با توجه به مجوز چندی پیش شورای رقابت، قیمت محصولات ایران خودرو و سایپا در دور جدید فروش و نسبت به مرحله قبلی، افزایش قابلتوجهی به خود میبیند. بر این اساس، ایران خودرو سمند ال ایکس را با قیمتی حدود ۹۵ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ ۵ را با قیمت ۱۰۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، ۲۰۶ صندوقدار را با قیمتی بالغ بر ۱۰۷ میلیون تومان، پارس را با قیمت ۱۰۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و دنا را با قیمت ۱۲۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان عرضه کرده است. همچنین پیشبینی میشود سایپا نیز تیبا را با قیمتی بین ۷۸ تا ۹۱ میلیون تومان (بسته به تیپ آن) عرضه خواهد کرد و ساینا را نیز ۷۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خواهد فروخت. همچنین قیمت کوئیک معمولی هم ۹۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.