به گزارش خبرنگار همشهری آنلاین، پنجشنبه ٩ مرداد ماه در جلسه روسای کمیتههای ستاد ملی مقابله با کرونا که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، پیشنهاد ستاد استانی مقابله با کرونای تهران از سوی کمیته اجتماعی امنیتی ستاد ملی مقابله با کرونا در حضور رئیس جمهور مطرح و مقرر شد اجرای طرح ترافیک در شهر تهران به مدت یک هفته تعلیق شود.
یک بار دیگر هم در روزهای کرونایی سال ۹۹، برای لغو طرح ترافیک تهران تصمیمگیری شده بود و اجرای این طرح با تصمیم ستاد ملی کرونا از ۱۵ فروردین ماه لغو شد. همزمان با دوره اول لغو طرح ترافیک، بار ترافیک در هسته مرکزی تهران از ۴۲ درصد تا ۱۶۷ درصد افزایش یافت اما بر اساس آمار، نقطه مثبت اجرا نشدن طرح ترافیک، کاهش تقاضای سفر با حمل و نقل عمومی به خصوص اتوبوس و مترو بود، به طوریکه میزان جابهجایی مسافر از روزانه چهار میلیون به یک میلیون مسافر کاهش یافت.
سرانجام ۱۷ اردیبهشت، وزیر کشور اختیار تصمیمگیری در مورد اجرای طرح ترافیک را به شورای ترافیک تهران واگذار کرد که جلساتی در این خصوص با حضور شهردار تهران، نماینده وزیر کشور، رئیس شورای شهر و اعضای کمیسیون حمل و نقل و حتی رئیس ستاد کرونای تهران برگزار شد و در نهایت تصمیم جمعی این شورا بر این بود که اجرای محدودههای طرح ترافیک و کنترل آلودگی هوا به نفع شهر تهران است چرا که جلوی سفرهای کاذب در محدوده مرکزی شهر و شیوع کرونا در این محدوده را میگیرد.
هر چند دور اول لغو طرح ترافیک در کاهش مسافران ناوگان حمل و نقل عمومی موثر بود اما گزارش مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو حاکیست که تعداد مسافران مترو تهران همزمان با دور دوم لغو طرح ترافیک بیشتر شده است.
فرنوش نوبخت، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو با بیان اینکه با وجود عدم اجرای طرح ترافیک در پایتخت، تعداد مسافران مترو کاهش نیافته است، به ایسنا گفت: از روز شنبه ۱۱ مرداد ماه اجرای طرح ترافیک بنا بر مصوبه ستاد ملی کرونا لغو شد و انتظار میرفت که تعداد مسافرین شبکه حمل و نقل مترو نیز کاهش پیدا کند اما تعداد مسافرین مترو در اولین روز لغو دوباره طرح ترافیک، نسبت به سهشنبه و چهارشنبه هفته قبل که طرح ترافیک اجرا میشد، بیشتر بوده است و به عبارتی دیگر در روز سهشنبه و چهارشنبه هفته گذشته مسافران مترو کمتر از تعداد مسافران روز گذشته بودند.
نوبخت با بیان اینکه آمار مسافران مترو در روزهای شنبه و یکشنبه (۱۱ و ۱۲ مرداد ماه) نسبت به روزهای دیگر که طرح ترافیک اجرا میشد تغییر چشمگیری نکرده و هنوز سقف مسافران مترو همان ۸۲۰ هزار نفر است، گفت: شبکه مترو از اینکه تعداد مسافران کمتر شود استقبال میکند چرا که میتوانیم فاصلهگذاری اجتماعی را بیشتر رعایت کنیم.