به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، شاهرخ رامزی گفت: در حالت معمول سهم بیمه سلامت در بستری بیماران ۹۰ درصد هزینهها و سهم بیمار ۱۰ درصد و در درمان سرپایی بیماران نیز سهم بیمه ۷۰ درصد و سهم بیمار ۳۰ درصد است.
وی افزود: همین قانون در بیماران مبتلا به کرونا هم اجرا میشود. با این تفاوت که از آنجا که درمان بیماران مبتلا به کرونا باید رایگان باشد، درصد سهم بیمار در این حالت توسط منابع دولتی برای بیمه تامین میشود و به این شکل بدون آنکه سهم بیمه در پرداخت هزینهها افزایش یابد، بیمار به شکل رایگان خدمات دریافت میکند.
رامزی با اشاره به اینکه بیمه سلامت در بحث کرونا از اول اسفند سال ۹۸ در کنار وزارت بهداشت فعال بوده است، تصریح کرد: همواره در تلاش بودهایم تا منابع مالی خوبی به ارائهدهندگان خدمات تزریق کنیم. به عنوان مثال از اول اسفند ۹۸ تا ۲۰ فروردین ۹۹ حدود ۶ هزار میلیارد تومان پول به ارائه دهندگان خدمت تزریق شده است. با تزریق این پول مطالبات سال ۹۷ موسسات پرداخت شد؛ البته به جز بخش دولتی_دانشگاهی که حدود ۱۰ روز بدهکاری داریم که مبلغی معادل ۱۳۷ میلیارد تومان است.
معاون پشتیبانی سازمان بیمه سلامت با تاکید بر اینکه اعتباری تحت عنوان کرونا به سازمان بیمه سلامت داده نمیشود، اظهار کرد: ما از محل اعتبارات خودمان با حمایت دکتر سعید نمکی، وزیر بهداشت و دکتر محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه وظیفه تامین منابع مالی را انجام دادیم.
وی درباره بیمه بودن یا نبودن خدمان مربوط به درمان کرونا در بخش خصوصی، گفت: در صورتی که مرکز طرف قرارداد ما باشد و خدمات نیز در سقف بیمهای قرار گیرد، اسناد هزینه برای ما ارسال میشود و در صورت دریافت خدمات بستری تا سقف ۹۰ درصد هزینهها پرداخت خواهد شد. در صورتی که بیمارستان طرف قرارداد ما نباشد نیز بر اساس اسناد دولتی خسارت وارده پرداخت میشود.
رامزی در پاسخ به این سوال که صفر تا ۱۰۰ هزینههای ناشی از درمان کرونا برای بیمه چقدر است، بیان کرد: این موضوع کاملا وابسته به خدماتی است که بیمار حین دوره درمان دریافت میکند و بر همین اساس هزینهها میتواند فرد به فرد متفاوت باشد.
معاون پشتیبانی سازمان بیمه سلامت درباره پوشش بیمهای خدمات هوم کر یا مراقبت در منزل بیماران مبتلا به کوید۱۹ اظهار کرد: برای برخی فعالیتها که در هوم کر تحت پوشش بیمه باشد کماکان پرداختها صورت میگیرد. اگر بحث مراقبت از بیماران کرونایی هم به تایید شورای عالی بیمه برسد و قرار باشد تحت پوشش بیمه برود، ما آماده ارائه خدمت خواهیم بود.
وی درباره انجام آزمایشهایی که در زمان ابتلا به کرونا از افراد گرفته میشود، افزود: به تبع اگر آزمایشها تحت پوشش بیمه باشد پرداختهایی خواهیم داشت.
رامزی درباره پرداخت مطالبات مراکز طرف قرارداد این سازمان تصریح کرد: در سال ۹۹ تا پایان خرداد ماه به همه موسسات پرداختها انجام شده و در سال ۹۸ نیز بخش دولتی و دانشگاهی حدود ۳ ماه و در بخش غیر دانشگاهی در حوزه دارو و بیمارستانی نیز حدود یک ماه بدهکار هستیم.