به گزارش همشهری آنلاین به نقل از میزان، سیدعلیاصغر میرمحمدصادقی با اشاره به تسهیلات در قالب عقد مرابحه خرید کالا و خدمات اظهار کرد: با رعایت ملاحظات شرعی مورد تایید شورای فقهی بانک مرکزی، این تسهیلات در قالب عقد مرابحه خرید کالا و خدمات و در دو صورت یک و سه ساله به افراد مشمول این وام پرداخت خواهد شد.
وی افزود: این وام در شهر تهران ۵۰۰ میلیون ریال، در هشت کلانشهر اصفهان، شیراز، مشهد، اهواز، تبریز، قم، کرمانشاه و کرج ۳۰۰ میلیون ریال و در سایر شهرها ۱۵۰ میلیون ریال خواهد بود.
میرمحمدصادقی در خصوص اقساط این وامها نیز گفت: در طرح یک ساله، صرفا ۱۲ قسط پرداخت و در سررسید اصل وام به بانک عودت میشود که در این قالب، اقساط وام در تهران ۵۴۲ هزار تومان، در کلانشهرها ۳۲۵ هزار تومان و در سایر شهرها ۱۶۲ هزار و ۵۰۰ تومان است.
وی افزود: در طرح سه ساله بخشی از تسهیلات و بخشی از سود با نرخ ۱۲ درصد بازپرداخت خواهد شد که اقساط وام تهران یک میلیون و ۶۶۰ هزار تومان، در شهرهای بزرگ ۹۹۶ هزار تومان و در سایر شهرها ۴۹۸ هزار تومان خواهد بود.
به گفته مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی، این وامها از طریق ۱۵ بانک عامل پرداخت خواهد شد و افرادی که در سامانه وزارت راه و شهرسازی ثبت نام کرده و صلاحیت آنها مورد تایید قرار گرفته باشد، به تدریج برای تکمیل مدارک و تودیع وثیقه به بانکها معرفی خواهند شد.
وی سقف وام پرداختی بانک مرکزی در قالب مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا را ۲۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: بر اساس پالایش مشخصات و محل سکونت افراد واجد شرایط، ممکن است که تعداد مستاجران کمدرآمد گیرنده تسهیلات، بر اساس توزیع استانی این تسهیلات تغییر یابد.
وی همچنین در خصوص ضمانت وام نیز گفت: گواهی کسر از حقوق یا استفاده از مستمری یا سهام عدالت و در صورت عدم امکان تودیع، سپردن چک، سفته و ضامن مورد قبول بانکهای عامل خواهد بود و اگر فردی بخشی از ضمانتنامه را نتواند به بانک بدهد، مشمول بند ۸ مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا خواهد شد که در سقف وامهای ۳۰ و ۵۰ میلیون تومانی، چک، سفته و یک ضامن و در سقف وام ۱۵ میلیون تومانی، چک و سفته بدون ضامن خواهد سپرد.
وی افزود: از بانکهای عامل خواسته شده است از اخذ ضمانت فراتر از این ابلاغیه خودداری کنند و اگر بانکی وثیقه بیشتری طلب کرد متقاضیان میتوانند با بخش نظارتی بانک مرکزی تماس بگیرند.
به گفته مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی، تعیین گروههای هدف اخذ این وام و ثبت نام، کنترل و پالایش و راستی آزمایی این افراد بر عهده وزارت راه و شهرسازی است و طبق مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا این گروهها شامل کارگران، حقوق بگیران ثابت با اولویت تازه ازدواج کردهها و خانوادههای ۵ نفره و بیشتر، مشمولان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی و زنان سرپرست خانوار هستند.