به گزارش همشهریآنلاین به نقل از مهر، حسین قراباغی با تأکید بر تأمین مسکن برای اقشار آسیبپذیر، گفت: در این زمینه دولت و مدیریت شهری بهصورت جدی ورود داشتند تا مشکل حل شود؛ اما تاکنون اتفاق مبارکی نیفتاده است.
عامل گرانی مسکن تنها عوارض شهرداری، نظاممهندسی و گرانی یک سری اقلام موردنیاز مسکن نیست، بلکه عامل اصلی گرانی زمین است، متأسفانه قیمت زمین بهصورت سرسامآور بالا رفته و در حال حاضر برای تولید زمین مسکونی، اقدام عاجلی انجامنشده است.
دولت بهمنظور رفع مشکل مسکن بر نظر است که عوارض شهرداری تا سقف ۵۰ درصد رعایت شود؛ اما بحث بر این است که در صورت لحاظ شدن این مهم، در رفع گرانی مسکن تأثیرگذار خواهد بود؟
در سال نخست دوره پنجم شورای شهر نسبت بهرایگان کردن عوارض ساختمانی مناطق کم برخوردار همدان تا سقف ۲ و نیمطبقه، مصوبهای داشتیم که بهصورت پایلوت در کشور، اجرایی شد؛ اما مشکل مسکن حل نشد.
رئیس کمیسیون اقتصاد و سرمایهگذاری شورای شهر همدان خطاب به اعضای شورای شهر درخواست کرد در حوزه مسکن بهصورت جهادی ورود پیدا کنند؛ ازاینرو باید آمار شهروندان همدانی که فاقد مسکن هستند، استخراج شود تا ضمن برگزاری جلسات تخصصی، شهرداری نسبت به واگذاری زمین بهصورت تعاونی، ارزانقیمت یا رایگان به افراد واجد شرایط، اقدام کند.
در صورت تفکیک قانونی و واگذاری زمینهای شهرداری با همکاری سایر دستگاهها، پیشبینی میشود که شهروندان همدانی فاقد مسکن، صاحب زمین و مسکن شوند و کار ماندگاری خواهد بود که در کشور بهصورت نمونه مطرح میشود.
در صورت تأمین حدود ۱۰۰ هکتار زمین که تفکیک آن باید از طریق مسکن و راه و شهرسازی حل شود، شورای شهر هم بر اساس اختیارات خود نسبت به مصوبات موردنیاز اقدام خواهد کرد.
باید لایحهای بهمنظور رفع مشکلات مسکن در شهر همدان تنظیم شود و از سوی دیگر کمیته تخصصی متشکل از استانداری، ادارات کل مسکن و راه و شهرسازی، همچنین شورا و شهرداری همدان بهمنظور سهولت روند تأمین، تفکیک و واگذاری زمینهای مناسب به اقشار آسیبپذیر تشکیل شود تا بار روانی جامعه را در این حوزه التیام ببخشیم و الگوی مناسبی در کشور باشیم.