مدیر امور اضطراری سازمان جهانی بهداشت در خصوص اخبار منتشر شده درباره انتقال ویروس کووید-۱۹ از طریق غذاهای یخ‌زده و بسته‌بندی در چین توضیح داد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، چند روز پیش خبری مبنی بر کشف ویروس کرونا روی غذاهای یخ‌زده و بسته‌بندی در شنژن چین منتشر و موجب وحشت مردم این کشور و جهان شد.

به دنبال انتشار این خبر، مقامات چین بلافاصله دستور پیگیری و غربالگری تمام کسانی را که از این غذاها استفاده کرده بودند، صادر کردند که نتیجه آزمایش تمام آن‌ها منفی گزارش شد.

مقامات اعلام کردند که این ویروس روز سه‌شنبه هفته گذشته در یک بررسی معمول روی مرغ‌های یخ زده واردشده از برزیل، در شهر شنژن چین مشاهده شده است. 

در همین رابطه مایک رایان مدیر امور اضطراری سازمان جهانی بهداشت (WHO) در یک نشست مطبوعاتی مجازی در ژنو گفت: مردم نباید از مواد غذایی بسته‌بندی یا تهیه غذای آماده هراس داشته باشند، هیچ مدرکی مبنی بر مشارکت مواد غذایی یا زنجیره غذایی در انتقال این ویروس وجود ندارد. غذای ما، از منظر کووید-۱۹ بی‌خطر است.

  • هیچ ویروسی در برابر گرما مقاومت نمی‌کند

ماریا ون کرکوف مدیر فنی این سازمان نیز گفت که سازمان جهانی بهداشت و سازمان ملل متحد در جریان این گزارش‌ها بوده و می‌دانند که چین به دنبال ویروس روی بسته‌بندی مواد غذایی است. آن‌ها چندصد هزار نمونه از بسته‌بندی‌های غذایی را آزمایش کرده‌اند و تنها کمتر از ۱۰ مورد مثبت یافته‌اند. ما می‌دانیم که این ویروس می‌تواند مدتی روی سطوح باقی بماند.

وی تاکید کرد: تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر اینکه ویروس کرونا در مواد غذایی مشاهده شده، دریافت نکرده‌ایم. حتی اگر چنین چیزی صحت داشته باشد باید توجه داشته باشیم که هیچ ویروسی در برابر گرما مقاومت نکرده و پس از پخت از بین می‌رود، بنابراین مردم نگران مواد غذایی بسته‌بندی نباشند.