به گزارش سرویس علمی ایسنا، کشف سیاره ای با جرم مشابه زمین هدف نهایی منجمانی است که سیارات را در منظومه های دیگر جستوجو می کنند.
چنین کشفی مهم خواهد بود زیرا دانشمندان به دنبال یافتن کرات دیگری هستند که زمینه وجود حیات در آنها مهیا باشد.
این سیاره حول ستارهای می گردد که جرم آن چنان کم است که ممکن است یک ستاره به اصطلاح «ناکام» یا یک کوتوله قهوهیی باشد.
اخترشناسان این کره تازه را با استفاده از تکنیکی موسوم به «مایکرولنزینگ گرانشی» کشف کردند.
این شیوه از این خاصیت استفاده می کند که نور هنگام گذر از نزدیکی یک شیء سنگین مانند یک ستاره خم می شود.
سیاره تازه حدود ٣/٣ برابر زمین است.
برخی محققان می گویند این سیاره ممکن است دارای جوی غلیظ باشد و احتمال دارد اقیانوسی مایع بر سطح آن وجود داشته باشد.
تلسکوپ فضایی جیمز وب که قرار است در سال ٢٠١٣ پرتاب شود می تواند نشانه های حیات را روی سیاراتی به اندازه زمین که حول ستارههای کم جرم در همسایگی ما در جهان میگردند جستوجو کند.
قبلا یک سیاره کوچکتر از این کشف شده بود اما در اطراف یک تپ اختر (پالسار) کشف شده بود، اما سیاره جدید در اطراف یک ستاره معمولی پیدا شده است.
دیوید بنت محقق اصلی این پروژه از دانشگاه «نوتردام» گفت: «مایکرولنزینگ راهی است که به یافتن سیارات کوچکتر منجر میشود، از جمله سیاراتی به اندازه زمین.»
وی افزود: «این یافته همچنین منجمانی را که در جستوجوی سیاراتی هستند که در فاصله لازم برای پیدایش حیات از ستارههای کم جرم می گردند دلگرم خواهد کرد.»
جهانی پرآب؟
این سیاره با شعاعی شبیه به زهره - فاصله زهره از خورشید - حول کوتوله قهوه ای میگردد؛ اما تصور می شود که ستاره مرکزی سه هزار تا یک میلیون بار محوتر از خورشید باشد؛ بنابراین، انتظار میرود سطح فوقانی اتمسفر این سیاره از پلوتون سردتر باشد.
نیکلاس راتنبری از دانشگاه منچستر که از دیگر محققان این پروژه است به بی بی سی گفت: «براساس محکم ترین ایده های ما از چگونگی شکل گیری سیارات، این سیاره می تواند اتمسفر خیلی غلیظی داشته باشد.
این اتمسفر احتمالا مثل یک پتو عمل می کند و سیاره را گرم نگاه می دارد؛ بنابراین حتی اگر مقداری انرژی وارد شده از خورشید منظومه ناچیز باشد، حرارت داخلی که از داخل سیاره متصاعد می شود می تواند سطح را گرم کند.
این باعث گمانه زنی هایی شده است دایر بر اینکه امکان وجود اقیانوسی مایع بر سطح آن هست.
این مهیج است چون یکی از خواصی که مایلیم روی یک سیاره قابل سکونت ببینیم وجود آب مایع روی سطح است.»
این سیاره توسط تلسکوپ MOA-II در کوه "مانت جان" در زلاندنو کشف شد و MOA-2007-BLG-192Lb نامگذاری شده است.