به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایسنا، مهرماه سال ۸۲ پس از سفر مقام معظم رهبری به استان زنجان، موضوع جابهجایی ۲۷۰ هکتار از تیپ ۲۱۶ زرهی از داخل شهر مطرح و مصوب شد؛ اما این پروژه پس از گذشت ۱۷ سال همچنان نیمهکاره مانده و شهروندان اخبار ضد و نقیضی در رابطه با دلایل پیشرفت نکردن آن میشنوند.
در این مصوبه مقرر شده بود پادگان به خارج از محدوده شهری منتقل شود که برای این منظور زمینی برای ساخت آن اختصاص پیدا کرد. این طرح برای خارج کردن خیابانهای اطراف این پادگان از بنبست و تسهیل ترافیک شهری عنوان شد.
بنا به اعلام جواد رحمتی، معاون عمرانی استاندار وقت زنجان در ۱۳ بهمنماه سال ۹۴، در حاشیه بازید از معبر ضلع غربی پروژه بازگشایی پادگان، چهار پروژه بازگشایی خیابانهای اطراف پادگان تیپ ۲۱۶ زرهی تعریف شده بود که تاکنون فقط یکی از این چهار پروژه به بهرهبرداری رسیده است.
با توجه به اخباری که منتشر میشود مردم در بازههای زمانی مختلف، توپ مسئولیت را گاهی در زمین تیپ ۲۱۶ زرهی ارتش زنجان و گاهی در زمین شورای اسلامی شهر میبینند.
پس دادن زمین
رئیس شورای اسلامی شهر زنجان اظهار کرد: ما همچنان اصرار داریم که پادگان باید منتقل شود، در غیر این صورت همه امتیازات و زمینهای داده شده به پادگان برای جابهجایی باید لغو شود. برای جابهجایی پادگان به صورت قطعی، زمین ۸۳۰ هکتاری را در اختیار پادگان قرار دادیم و در حال حاضر این زمین بهنام پادگان است.
عباس راشاد ادامه داد: ارتش فقط برای ۱۰ هکتار از زمینهایش سند داشت و با کمک استانداران وقت و دستگاههای اجرایی برای اینکه پادگان منابع لازم را برای ساخت پادگان جدید بهدست آورد، در مرحله نخست یک سند جدید ۱۵۰ هکتاری به پادگان دادند و مقرر شد تغییر کاربری آن در کمیسیون ماده ۵ انجام شود و از محل فروش آن بتوانند در سالهای مختلف ساخت پادگان جدید را آغاز کنند؛ اما موضوع جابهجایی پادگان منتفی شد.
وی افزود: حال که بحث جابهجایی پادگان به خارج از شهر منتفی شده باید زمین ۸۳۰ هکتاری بازپس داده شود. این در حالی است که هزینه اجرای پروژه بیش از چهار برابر شده است.
عمل نشدن به تعهدات مدیریت شهری
فرمانده تیپ مستقل ۲۱۶ زرهی شهید مخبری نیز عمل نکردن شهرداری و شورای اسلامی شهر به تعهداتشان را دلیل توقف پروژه اعلام کرد و گفت: در زمان واگذاری این زمین، ثمن معامله بنا به قیمت کارشناسی انجام شده به ادارهکل منابعطبیعی استان واریز شده و هیچ بهانهای از این بابت برای واگذاری رایگان زمین وجود ندارد. در آینده نیز طرحهایی که باید بابت جابهجایی برخی از اماکن مهمات مانند زاغه مهمات و میدان تیر سلاح سبک انجام شود، باید در آن محل مستقر شود.
امیرداوود حمدی با بیان این که در صورت همکاری شهرداری و شورای اسلامی شهر نیاز به دخالت خارج از استان وجود ندارد و مشکل در استان قابل حل است، ادامه داد: در ۲۰ تیر و ۴ مرداد سال ۹۹ با اعضای شورای اسلامی شهر زنجان صحبت و توافقهایی انجام شد تا مشکلات حل شود؛ به طوری که ارتش در حال حاضر منتظر است شورای اسلامی شهر و شهرداری تغییرات به وجود آمده را در نقشهها اعمال کند؛ زیرا مساحت نقشه شرقی به غربی از ۵۴ هزار متر به ۵۹ هزار متر افزایش یافته است و پس از ارائه نقشه جدید توسط شهرداری، ارتش سریعا برای دریافت مجوز از ردههای بالا اقدام خواهد کرد.
وی با اشاره به دکل برقی موجود که حفاظت فیزیکی پادگان را با خطر مواجه کرده است، افزود: دکل برق موجود در کنار دیوار پادگان باید به وسط بلوار جابهجا شود و در رابطه با این مسئله یک توافق ضمنی با رزاق محمدی، عضو کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر زنجان به عمل آمده است؛ ولی در بازدیدی که شهردار برای تعیین محل ساخت سردرب و ابنیه به پادگان آمده بود، از تعهدات خود عقبنشینی کرد.
مشکل خاکریزی
فرمانده تیپ مستقل ۲۱۶ زرهی شهید مخبری اظهار کرد: در بازگشایی مسیر غربی، شهرداری به تعهدات خود عمل نکرده است، به طوری که با عملیات خاکریزی مسیرهای تردد پادگان را با مشکل مواجه کرد و دیوارهایی که در ضلع غربی پادگان ساخته شده بود، علاوه بر این که استحکام لازم را نداشت، از ارتفاع تعیین شده ۳ متری نیز کوتاهتر و به ارتفاع ۲/۴۰ متر رسیده بود. با انجام خاکریزی در اطراف دیوار، ارتفاع دیوار کوتاهتر شده و برای حفاظت پادگان، مشکلات و تهدیداتی ایجاد شده است.
وی با بیان این که هیچ اقدامی بدون دستور سلسهمراتب انجام نمیشود، گفت: همه اعضای ارتش، شهروندان این شهر بوده و مانند سایر شهروندان از خدمات و خیابانهای آن استفاده میکنند و خواستار حل این مسئله و بازگشایی سریع همه مسیرها هستند؛ در همین حال، این افراد مسئول حفظ منافع سازمانی خود نیز بوده و اعتقاد تیپ ۲۱۶ زرهی شهید مخبری زنجان بر این است که کار درست و سریع و در جت پیشبرد اهداف سازمانی و توسعه شهری انجام شود؛ چراکه اگر کار درست انجام نشود، در آینده مشکل ایجاد خواهد شد.
حمدی با بیان این که شهرداری فرافکنی کرده و کار خود را در زمان مشخص انجام نمیدهد، اضافه کرد: در حال حاضر خواسته ارتش از شهرداری و شورا این است که نقشه جدید ۵۹ هزار متری را به سرعت ارائه کند تا تیپ بتواند مجوز اقدام را از مراجع بالادستی دریافت کند.
وی ادامه داد: همچنین دکلهای برق نیز از کنار دیوار پادگان به وسط بلوار جابهجا شود و ضمانت اجرایی انجام تعهدات شهرداری این خواهد بود که شهرداری همزمان با انجام بازگشاییها، به تعهدات خود در ساخت ابنیه، سردرب و خاکبرداری، دیوارکشی و ... در داخل پادگان عمل کند و به گونهای نباشد که خیابان ایجاد و مقصر تاخیر در بازگشایی، ارتش جلوه داده شود.