به گزارش همشهری آنلاین کارشناسان میگویند گرچه نمیتوان این امکان را به کلی رد کرد، اما احتمال انتقال ویروس از طریق غذای منجمد بسیار اندک است، چرا که ویروس کرونا در خارج از بدن انسان چندان پایدار نیست.
منجمد کردن یا یخچالی کردن ویروس ممکن است مدت زمان قابلانتقال بودن آن را افزایش دهد و احتمالا به همین دلیل شیوعهای کرونا در کارخانههای بستهبندی گوشت به طور مکرر میان کارگران رخ داده است، اما انتقال ویروس از طریق سطوح حتی سطوحی که منجمد یا یخچالی هستند، بعید است رخ دهد.
مایک رایان، مدیر برنامه اضطرارهای بهداشتی سازمان جهانی بهداشت در این باره گفت: «هیچ شاهدی وجود ندارد که غذا یا زنجیره غذایی نقشی در انتقال این ویروس داشته باشدد و خیال مردم باید در این باره راحت باشد.» به گفته رایان غذا، بستهبندی یا آماده کردن غذا یا تحویل غذا نقشی در انتقال ویروس ندارند.
سازمان جهانی بهداشت همچنین گفت چین صدها هزار نمونه از بستههای مواد غذایی منجمد وارداتی را آزمایش کرده است و کمتر از ۱۰ مورد مثبت یافته است.
کروناویروس اگر هم روی چنین بستههایی قرار بگیرد تا زمانی که به دست مصرف کننده برسند، بعید است فعال بماند.
ویروسی که روی چنین سطحی میافتد حتی اگر این سطح منجمد باشد، پس از مدتی متلاشی و خشک میشود. خود فرایند باز کردن یخ مواد غذایی منجمد هم ویروس را از بین میبرد.
این آزمایشها فقط RNA یا ماده ژنتیکی ویروس را یافتهاند، گرچه RNA از لحاظ ویروسشناختی سرایتدهنده است، اما به تنهایی در دنیای واقعی نمیتواند عفونت ایجاد کند.