به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، بسیاری بر این باورند مجموعه تلویزیونی "بچهمهندس" در فصل سوم، فصول گذشته را به کمال رساند، چون با فکر و اندیشه و توجه به سریالسازی در ساختار "سریالهای طراز انقلاب اسلامی" ساخته شد. سالها جای خالی سریالی که بتواند الگویی از جوان مؤمن و متعهد ایرانی را در تلویزیون ارائه کند و جوان و جوانگرایی را نه تزریق شده به قصه و نه در قالب دیالوگهای شعاری و الحاقی، بلکه در بطن داستانی پرکشش نشان دهد، احساس میشد. توجه به مفاهیمی همچون تقیدات مذهبی، غیرت و وطنپرستی در فیلمنامه، از جواد قصه، بچهمهندسی پرتلاش و خستگیناپذیر میسازد که برای رسیدن به هدفش در ساخت پهپادی که هم ارزش علمی و هم سودآوری اقتصادی برای کشور دارد با موانع زیادی روبرو میشود.
توجه "بچهمهندس" به بیانیه گام دوم انقلاب
یکی از نکاتی که در جریان و بعد از پایان پخش فصل سوم "بچهمهندس" مطرح شد، توجه سازندگان به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بود. چرا که "بچهمهندس۳" همهچیز را حول «جوان» مطرح کرد؛ جوانهایی که برای ظهور استعداد و توانمندیهای خود در کشور با موانع و مشکلات زیادی مواجهند، در مقابل مسئولین بیتوجه و ساختاری سنگانداز قرار میگرفتند. نشان دادن نماز، زیارت، دعا و توسل یک جوان نخبه و عاشق در کنار گذر از عشقهای شورانگیز و یکطرفه به عشقهای واقعی، توجه به عقلگرایی و عاقلانه عاشقی کردن و به ویژه پرهیز از ابراز علاقههای کلیشهای تلویزیون، قابل توجه بود. زیرا توجه به مسئله حیا در رفتار و گفتار و احترام به بزرگتر نیز از دیگر مسائلی بود که متأسفانه در رسانهملی جمهوری اسلامی به ندرت دیده میشود.
فصل اول "بچهمهندس" در ایام رمضان روی آنتن رفت و در آن سال توانست جایگاه قابل قبولی برای خودش دست و پا کند، اما فصل دوم و برخی از حواشی نگذاشت "بچهمهندس" مخاطبپسند شود. به اعتقاد بسیاری از منتقدین، دوران کودکی و حالا جوانی شخصیت اصلی داستان (جواد جوادی) بهتر با جامعه ارتباط برقرار کرده است. وقتی در رمضان امسال آقای مهندس ۲۵ ساله شد و گروه سازنده در درامی به نخبگان ادای دین کرد. در فصل اول، دوران خردسالی وی و در فصل دوم، دوران نوجوانیاش روایت شد. اما در فصل سوم، دوره جوانی جوادی و زندگی دانشجویی او به تصویر کشیده شد. برخلاف دو فصل قبل که "بچهمهندس" در خدمت ملودرام بود در سومین فصل به سمت اکشن و فضایی تقابلی رفت.
القای روحیه خودباوری و پرورش استعدادهای داخلی
یکی از نقاط عطف سریال در همینجاست؛ القای روحیه خودباوری و پرورش استعدادهای داخلی. بارها در دیالوگهای مختلف فصل سوم شنیدیم که جوانان ما میتوانند و کارداناند؛ این طعنه بجا و نمایش درست موضوع توجه به جهش تولید، جامعه را به سمت کاهش وابستگی خارجی سوق داد.
جواد جوادی را در ۱۴۰۰ داریم
حسن وارسته نویسنده سریال در جریان پخش فصل سوم در گفتوگویی به خبرنگارخبرگزاری تسنیم گفته بود قصه جوانی جواد را بستهایم و پایان جوانیاش را خواهیم دید اما باز هم بنا به درخواست مردم و سازمان صداوسیما میتوانیم در فصلهای بعدی جواد را حتی در سال ۱۴۰۰ هم ببینیم. صحبتهای بسیاری شد آیا این آخرِ ماجرای جواد جوادی بود و یا غفاری و همکارانش این سریال را به فصل بعدی یا حتی فصول بعدی خواهند کشاند؟
مردم ادامه "بچهمهندس" را مطالبه کردند
این پرسش را تهیهکننده بعد از پاسخگویی به سؤالات و نظرات مردم در سامانه ۱۶۲ این چنین پاسخ داد: "غالب مخاطبان از سریال «بچه مهندس ۳» راضی بودند و مشتاق بودند سریال برای فصل چهارم هم ادامه پیدا کند و با توجه به استقبالی که شده دوستان تقاضا داشتند فاز چهارم را به اجرا برسانیم. حتی از بازیگران فصل سوم هم استفاده کنیم و جمعبندی سازمان است که آیا باید سریال ادامه یابد یا عزتی که برای سریال ایجاد شده است، باقی بماند.
تلویزیون، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، سریال ایرانی، شبکه دو | شبکه 2 سیمای جمهوری اسلامی ایران، بازیگران سینما و تلویزیون ایران، کارگردانان سینما و تلویزیون ایران،
باید با ایده برگردیم
آن دوران علی غفاری کارگردان سریال هم در جریان گپ و گفت با خبرنگار تسنیم درباره فصل چهارم اینچنین توضیح داد: مردم انتظار دارند و دوست دارند که ماجرای جواد جوادی را ادامه بدهیم ما هم خوشحالیم و دوست داریم داستان جوان ایرانی ادامه پیدا کند اما به شرطی که به ایده خوب و هسته مرکزی درستی برسیم.
سعید سعدی در گفتوگویی کوتاه به خبرنگارخبرگزاری تسنیم از پیگیری و نوشته شدن فیلمنامه فصل چهارم "بچهمهندس" خبر داد. حسن وارسته نویسنده سریال در توضیحات بیشتری به خبرنگار تسنیم گفت: فیلمنامه شروع شده و کار را فعلاً تنهایی جلو میبرم، اگر ضرورت اقتضاء کرد و لازم شد تیم نگارشی اضافه خواهیم کرد.
او در پاسخ به این سؤال که از ماجراهای جدید جواد جوادی چه خبر و چند ساله میشود و چه اتفاقهایی خواهد افتاد، گفت: میخواهم از جزئیات چیزی نگویم تا مخاطب ما منتظر شگفتانههای فصل چهارم "بچهمهندس" باشد. قصه تقریباً همان ماجرای مستتر عشق را کماکان با خودش دارد. برای ما توجه به میهن و خاک اهمیت دارد و مورد توجه قرار دادیم، مطالبات جوانان و مسائلی که در فضای دانشگاهی مردم و جوانان دوست دارند نیز گفته میشود.
وارسته با اشاره به القای امید و امیدبخشی در فصل چهارم، گفت: سعی میکنیم در این قصه جدید، امیدبخشی برای رسیدن به آرزوهای ناممکن را مطرح کنیم. چرا که در فصل سوم بسیاری از نوجوانان و جوانان به خاطر رگههایی از این القای امید و امیدبخشی، دوباره به سراغ تحصیل رفتند و ناامیدی را کنار گذاشتند؛ موفقیت را به عینه دیدند. میخواهیم این امیدبخشی را در قالب اتفاقاتی به نمایش بگذاریم و قطعاً اشارهای به کمبودها، مشکلات و مباحثی که ترمز پیشرفت کشور را کشیده نیز مثلِ فصل سوم، جزو نشانهگذاریهای فیلمنامهای و در ادامه کارگردانی خواهد بود.
نویسنده سریال در پاسخ به این سؤال که در اکثر مواقع سریالهای چند فصله و دنبالهدار با مشکل کلیشه و تکرار مواجه شدهاند آیا برای از بین رفتن آن موفقیتهای بهدست آمده ترسی داشتید یا تمهیدی اندیشیدید که نوارِ این موفقیتها در فصل چهارم ادامه پیدا کند، افزود: به هر صورت ترس وجود دارد، زمانمان کمتر شده، چون فصل قبلی را این موقعها فیلمبرداری میکردیم، از این جهت فشار بیشتر است و البته توقعات هم بیشتر است. گرچه در جشنهای اخیر، کارهای تلویزیونی را کاندید کردند و جایزه دادند و هیچ اسمی از "بچهمهندس" نیاوردند منتها ما کارمان را کردیم و هدیهمان را از مردم گرفتیم.
وی خاطرنشان کرد: باید قصه را محکمتر کنیم و از طرفی فیلمنامه را برسانیم تا کار زودتر کلید بخورد. قصهای سر و شکلدار و محکمتر از فصل قبلی که بتوانیم بر توفیقات آن کار بیفزاییم. سعیمان این است هرچه زودتر فیلمنامه را آماده و به سرانجام برسانیم. قصه را خیلی دوست داریم مطمئن باشید به قصه محکمی نرسیده بودیم این کار را ادامه نمیدادیم.
وارسته درباره پیشبینی برای کلیدخوردن و شروع فیلمبرداری و تغییرات در ترکیب بازیگران و عوامل، توضیح داد: شروع فیلمبرداری در حیطه اختیارات تهیهکننده است اما احتمالاً پاییز بتوانیم فصل چهارم "بچهمهندس" را شروع کنیم. درباره ترکیب بازیگران فصل چهارم این سریال تلویزیونی، باید بگویم نویسنده بر اساس درام و ضرورت شخصیتها کار را جلو میبرد. اگر کسی اضافه شود در قصه میآوریم و اگر کسی به ضرورتِ درام باید حذف شود نویسنده این کار را میکند. یادمان نرود قصه، قصه "بچه مهندس" است. در فصلهای قبلی بازیگرانی داشتیم که دوست داشتند جواد را به اهدافش برسانند.
وی تصریح کرد: قصه ما جواد جوادی است هرکسی میآید در جهت رشد و تعالی شخصیتمان کمک میکند. لازم هم باشد یکسری شخصیتهایی وارد میکنیم مانع رسیدن قهرمان داستان به هدفش بشود. این بار یک جنس ضدقهرمان داریم که برایشان شخصیت و کاراکتر طراحی میکنیم. اما درباره تغییر در ترکیب بازیگران این نکته لازم به یادآوری است که همیشه ترکیب تیم برنده را در همه جای دنیا حفظ میکنند این ترکیب شامل عوامل تولید، تهیهکننده، کارگردان، نویسنده و عوامل میشود، سعی میکنیم ترکیب تیم برنده حفظ شود.
نویسنده سریال "بچهمهندس" در پایان خاطرنشان کرد: کارهای دیگری پیشنهاد شده اما به ضرورت و اهمیت "بچهمهندس" قراردادهایشان را منتفی کردم. چون کار حساس است؛ "بچهمهندس" هم مطالبه مردم و هم سازمان صداوسیما است. طبیعتاً فصل چهارم ۳۰ قسمتی به آنتنِ ۱۴۰۰ میرسد.