به گزارش همشهری آنلاین اقتصادنیوز به نقل از دنیای بورس نوشت: آخرین روز کاری این هفته، آخرین روز فعالیت بورس در مردادماه داغ و سوزان است. در ابتدای این هفته شاخص کل در مرز یک میلیون و ۹۷۵ هزار واحد بود و حالا در آخرین روز این هفته، باید ۱۵۰ هزار واحد پایینتر کار خود را آغاز کند. با توجه به فاصله ۱۵۰ هزار واحدی، سهامداران این هفته را با زیان پشت سر خواهند گذاشت.
نکته مهمتر آنکه در ابتدای این ماه نیز شاخص کل در محدوده یک میلیون و ۹۲۵ هزار واحد قرار داشت و در نتیجه برآیند سرمایهگذاری در بازار سرمایه در مردادماه نیز منفی خواهد بود. اعداد و ارقامی که شاخص کل به ثبت رسانده است، نشان میدهد در سال ۹۹ ابتدا سه ماه طوفانی را پشت سر گذاشتیم ولی بعد از آن بازار وارد یک دوره زمانی خنثی شده است؛ به نحوی که نتوانسته قلههای جدیدی را تثبیت کرده و در سوی مقابل هنگام ریزشهای سنگین، با حمایتهایی همراه شده است.
- بازاری که تحلیل نمی پذیرد!
بازار طی این هفته بیشتر نشانههایی از ترس سهامداران داشت و با دیدن عرضه حقوقیها در محدودههای مثبت یا حتی عرضه صف خریدها، آنها نیز سفارش فروش سهام خود را ثبت کردند و اگر دیدند صف فروشها جمع میشود، دوباره در سمت خرید مینشستند. در این شرایط هیجانی، امکان تحلیل بازار میسر نیست و برای آنکه بتوانیم شرایط بازار را بهتر درک کنیم، باید مدتی صبر کرده و تنها نظارهگر باشیم تا عطش خرید و فروشهای بیمورد فروکش کند و عیار سهام مشخص شود.
در سال ۹۹ به کرات روزهایی را دیدیم که شرکتهای زیانده که شرایط بنیادی مطلوبی نداشتند، در صف خریدها طولانیمدت قفل شده و قیمت هر سهم آنها چندین برابر شد. در این چند هفته اخیر نیز به دفعات شرکتهایی با پتانسیل سودآوری بالا را دیدهایم که به خاطر شرایط هیجانی بازار و جو بیاعتمادی به تصمیمات دولت، با صف فروش چند صد میلیون سهمی مواجه شده و در همین مردادماه بیش از ۳۰ درصد اصلاح قیمت را تجربه کردند.
در نتیجه نه صف خریدهای آن زمان را باید ملاک قرار دهیم، نه صف فروشهای این روزها را. امروز نیز روال روز گذشته دنبال خواهد شد، نمادهای لیدر با حجم بالای عرضه مواجه شده و ممکن است حتی صف فروشهای طویلی برای آنها تشکیل شود. اما با گذشت یکی دو ساعت از شروع معاملات، میتوان انتظار داشت بازار به سمت تعادل حرکت کند.