به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، سرهنگ علیمحمد رجبی رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا گفت: بعضا در فضای مجازی مشاهده شده که افراد سودجو و فرصتطلب اقدام به انتشار آگهیها یا تبلیغات مختلف کرده و در قالب تشویق به نصب نرمافزارهای کاربردی یا بازدید از وبسایتهایی خاص از قدرت پردازشی تجهیزات هوشمند کاربر برای استخراج متقلبانه ارزهای دیجیتال استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه عمده کاربرانی که به این بدافزارها آلوده شدهاند از عملیات پنهان انجامشده روی سیستم خود بیاطلاع هستند، توضیح داد: افراد سودجو با استفاده از این بدافزارها و استفاده پنهانی از منابع سختافزاری و پردازشی قربانی، اقدام به استخراج ارز دیجیتال میکنند و در این شرایط کاربر به هیچ وجه متوجه این اقدام نمیشود و فقط احساس میکند که سرعت رایانه یا موبایل هوشمند مورد استفادهاش کاهش پیدا کرده، مصرف باتری زیاد شده و اینترنت مصرفی بیش از الگوی مصرف قبلی شده است.
رجبی با بیان اینکه این بدافزارها بسیار هوشمند هستند، افزود: این بدافزارها فقط به پردازشگر سیستم برای انجام کار خود نیاز دارند و میتوان آنها را خطر خاموش نیز نامگذاری کرد. هرچه این بدافزارها دیرتر شناسایی و حذف شوند، مجرمان سوءاستفاده بیشتری خواهند کرد.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتای ناجا این خطر را مخصوص کاربران عادی فضای مجازی ندانست و گفت: در مواردی مشاهده شده است که سرور برخی شرکتها و سازمانها نیز به این بدافزارها آلوده شدهاند و از آنها سوءاستفاده شده است.
به گفته وی، بهترین راه امنیتی در برابر بدافزارهای استخراج ارز دیجیتال، بالا بردن آگاهی است و گرچه راههایی برای حذف و مقابله با آنها وجود دارد، اما لازمه حذف آن این است که بدافزارهای ارز دیجیتال شناخته شوند و کاربران با کریپتوجکینگ آشنایی پیدا کنند و رابطه آن با استخراج ارزهای دیجیتال را نیز بدانند.
سرهنگ رجبی در پایان توصیه کرد استفاده از ضد بدافزارهای رسمی و بهروزشده و کمک گرفتن از افزونههای تشخیص استخراج ارز دیجیتال روی مرورگر میتواند تا حدود زیادی خطر آلوده شدن به این بدافزارها را کاهش دهد، به همین دلیل توصیه پلیس به کاربران این است که از نصب هرگونه نرمافزار از سایتهای غیرمجاز و ناشناس به خصوص شبکههای اجتماعی خودداری و از کلیک روی لینکهای ناشناس اجتناب کنند.