به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از ورایتی نوشت: «رومن پولانسکی» سال گذشته از آکادمی اسکار به دلیل اخراج بدون اطلاع قبلی و روند ناعادلانه رسیدگی به پرونده اش شکایت کرد بود، روز گذشته یک قاضی یه نام «ماری استروبل» اعلام کرد در حالی که آکادمی اسکار می توانسته پیش از اخراج به او اطلاع دهد اما در نهایت به او فرصت دفاع عادلانه از خودش را داده است.
«هارولد براون» وکیل «پولانسکی» گفت احتمالا به رای دادگاه اعتراض نخواهد کرد و همچنین در پاسخ به سوالی درباره این که چرا عضویت در آکادمی برای این کارگردان مطرح مهم بود ؟! عنوان کرد که این مساله مهم نبوده و تنها یک دو عضو آکادمی اسکار پشت تصمیم به اخراج پولانسکی قرار گرفته اند.
«بروان» در سال های اخیر بارها درخواست کرده که «پولانسکی» به صورت غیابی محاکمه شود تا بتواند به صورت آزادانه سفر کند اما دادگاههای لس آنجلس تاکید میکنند که او باید برای محاکمه به آمریکا بازگردانده شود.
«پولانسکی» سازنده فیلمهایی چون «پیانیست» و «محله چینیها» ۴۰ سال است به سبب اتهام تجاوز به دختری ۱۳ ساله در سال ۱۹۷۷ از ترس محاکمه سنگین از آمریکا فرار کرده و در پاریس زندگی میکند؛ چرا که فرانسه یکی از معدود کشورهای اروپایی است که مانع استرداد شهروندان خود به آمریکا میشود.
وی پس از اعتراف به جرم تجاوزش در سال ۱۹۷۷ میلادی، ۴۲ روز را در زندانی در ایالت کالیفرنیا سپری کرد و سپس آزاد شد اما در سال ۱۹۷۸ زمانی که یک قاضی در تلاش بود تا مجددا پرونده او را به جریان بیاندازد و مجازاتی سنگین برای او صادر کند به فرانسه گریخت.
این کارگردان برنده اسکار در سال ۲۰۰۹ در سوئیس دستگیر شد و ۱۰ ماه را در حصر خانگی به سر برد اما دولت سوئیس در نهایت تقاضای دولت آمریکا مبنی بر استرداد «پولانسکی» را نپذیرفت و او را آزاد کرد.
آمریکا در سال ۲۰۱۵ از دولت لهستان نیز خواست تا «پولانسکی» را تحویل دهد اما دادگاه عالی این کشور اعلام کرد که او دوران محکومیت خود را با توافق طرفین دعوی گذرانده است و در نهایت «سامانتا گیمر» شاکی این پرونده خواستار پایان دادن به این پرونده شد.
چندی پیش نیز چند اتهام جنسی جدید علیه «پولانسکی» مطرح شد. عضویت وی در آکادمی اسکار در حالی به خط پایان رسیده که او میتواند همچنان جایزه اسکار بهترین کارگردانی سال ۲۰۰۳ را برای فیلم «پیانیست» نگه دارد.
آکادمی اسکار سال پیش اعلام کرد «رومن پولانسکی» را اخراج کرده و این تصمیم در راستای ترویج استانداردهای اخلاقی اتخاذ شده است که اعضاء را ملزم به رعایت ارزشهای آکادمی و احترام به کرامت انسانی میکند.