به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، این شرکت میگوید واکسن تولیدی خود برای جلوگیری از ابتلا به بیماری همهگیر کووید-۱۹ را روی ۱۰ فرد مسن بین ۵۶ تا ۷۰ سال و ۱۰ فرد سالمند ۷۱ ساله و بالاتر آزمایش کرده است.
به گزارش سیانبیسی، این شرکت آمریکایی اعلام کرده که هر شرکتکننده دو دوز ۱۰۰ میکروگرمی از این واکسن را در فاصله ۲۸ روزه دریافت کرده است و این واکسن موفق به تولید آنتیبادیها یا پادتن های خنثیکننده ویروس شده اند که محققان بر این باورند که برای ایجاد سلول های ایمنی نابودگر موسوم به سلول T و ایمنی در مقابل ویروس لازم هستند. شرکت زیستفناوری مدرنا اعلام کرده که واکسن کرونا واکنش ایمنی امیدوارکننده ای را در بیماران مسن ایجاد کرده است.
این شرکت در نتایج خود آورده است: داوطلبان آنتیبادی های خنثی کننده تولید کردند که محققان بر این باورند برای ایجاد ایمنی از ویروس و تحریک سلول های نابودگر T لازم هستند. علاوه بر این، آنتیبادی های تولید شده بیشتر از کسانی است که از بیماری کووید-۱۹ بهبود یافته اند.
همچنین این واکسن به خوبی تحمل شده و هیچ گونه عارضه جانبی جدی ناشی از دریافت آن گزارش نشده است. مدرنا گفته است که برخی از داوطلبان دچار خستگی، لرز، سردرد و درد در محل تزریق شدند که اکثر این علائم طی دو روز برطرف شد.
در پی اعلام این خبر، سهام این شرکت نزدیک به ۶ درصد رشد کرد.
براساس داده های جمعآوریشده توسط دانشگاه «جانز هاپکینز» واکسن شرکت مدرنا یکی از چند واکسن در حال توسعه برای مبارزه با ویروس کرونا است که بیش از ۲۳.۹ میلیون نفر را در سراسر جهان آلوده کرده و بیش از ۸۲۰ را به کام مرگ کشانده است.
بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، بیش از ۱۷۰ واکسن در حال توسعه در دنیا وجود دارد که حداقل ۳۱ مورد از آنها در مرحله آزمایشهای بالینی قرار دارند.
مقامات بهداشت آمریکا اظهار داشته اند که تا زمانی که واکسنی برای این بیماری وجود نداشته باشد، اوضاع به حالت عادی باز نخواهد گشت.
واکسن مدرنا حاوی ماده ژنتیکی به نام "RNA پیغامبر" یا "MRNA" است که دانشمندان امیدوارند سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با کروناویروس تحریک کند. در ماه مه این شرکت داده های اولیه خود را منتشر کرد که نشان می داد این واکسن در ۴۵ بزرگسال سالم موفق به تولید پادتن شده است.
دانشمندان قبلاً هشدار داده بودند که مرحله اول این مطالعه کوچک بوده است و ممکن است نتایج آن برای سایر جمعیت ها از جمله سالمندانی که عموماً واکنش ایمنی ضعیفی دارند، متفاوت باشد. اما داده های جدید باعث افزایش امیدواری در مورد ایمنی و تاثیرگذاری این واکسن در جلوگیری از ابتلا به کووید-۱۹ شده است که عرضه آن را تا پایان سال جاری میلادی یا اوایل سال ۲۰۲۱ نوید می دهد.
ماه گذشته این شرکت آزمایش بالینی مرحله سه را روی ۳۰ هزار نفر آغاز کرد تا دریابد که چقدر ایمن و کارآمد است و انتظار می رود نتایج آن تا اوایل ماه اکتبر آماده شود. این شرکت گفته است که پیش بینی می کند ثبت نام برای آزمایش مرحله سه در ماه سپتامبر انجام شود.
مدرنا اوایل ماه جاری میلادی اعلام کرد که قیمت هر دوز از این واکسن بین ۳۲ تا ۳۷ دلار است و در صورت تولید در حجم بیشتر، قیمت آن کمتر می شود.
در اوایل ماه جاری، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد دولت ایالات متحده ۱۰۰ میلیون دوز واکسن مدرنا را در معامله ای به ارزش ۱.۵۳ میلیارد دلار خریداری میکند. ایالات متحده آمریکا در حال حاضر ۹۵۵ میلیون دلار در ساخت واکسن مدرنا سرمایه گذاری کرده است و کل سرمایه گذاری خود را تا حدود ۲.۵ میلیارد دلار می رساند.
دانشمندان می گویند اگرچه این امیدواری وجود دارد که به واکسنی ایمن و مؤثر دست یابند، اما هیچ تضمینی در این زمینه وجود ندارد. آنها هشدار می دهند که سؤالاتی در مورد چگونگی ئاکنش بدن انسان پس از آلوده شدن به این ویروس با تزریق واکسن وجود دارد. یکی از این سؤالات این است که آیا آنتی بادی های تولید شده در واکنش به کووید-۱۹ آیا در برابر ابتلای مجدد نیز از فرد محافظت می کنند؟
دانشمندان انتظار دارند که آنتیبادی ها از ما در برابر کووید-۱۹ محافظت کنند، اما هنوز مطمئن نیستند که از ابتلای مجدد نیز میتوانند جلوگیری کنند یا خیر. چراکه محققان هنگکنگ به تازگی گزارش دادهاند که به نظر میرسد اولین مورد تأییدشده ابتلای مجدد، مردی است که ابتدا در اواخر ماه مارس به این ویروس آلوده شد و بعد از ۴.۵ ماه ظاهراً دوباره به این ویروس مبتلا شده است.