دادستان‌های فدرال در آمریکا علیه ۴ شهروند این کشور به دلیل تلاش ادعایی برای خرید نفت خام ایران اعلام جرم کرده‌اند.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، دادستان‌های فدرال در ایالت «پنسیلوانیا» علیه ۴ فرد آمریکایی به دلیل تلاش‌ ادعایی برای خریداری نفت خام ایران و فروش آن به یک پالایشگاه چینی اعلام جرم کرده‌اند.

«نیکلاس هووان» ۳۴ ساله، «ژنیو وانگ» ۳۹ ساله، «رابرت توایتز» ۳۰ ساله و «دانیل ری لین» ۳۹ ساله چهار شهروندی هستند که وزارت دادگستری آمریکا در بیانیه‌ای آنها را به طراحی برنامه‌ای برای خریداری «غیرقانونی» نفت خام ایران و فروش آن به چین متهم کرده است.

دادگستری آمریکا مدعی شده این طرح ۲۸ میلیون دلار منفعت مالی نصیب این افراد می‌کرد. دادگستری آمریکا می‌گوید این افراد را به نقض «قانون اختیارات اقتصادی در شرایط اضطرار بین‌المللی» و پولشویی متهم کرده است.

«جان دیمرز»، دستیار وزیر دادگستری آمریکا گفت: «خوانده‌ها در این پرونده برای پولدار کردن خودشان به بهای نقض نظام تحریم‌ها، طرحی سری برای فروش نفت خام ایران به یک پالایشگاه چینی طراحی کردند.»

دادگستری آمریکا در بیانیه چهارشنبه خاطرنشان کرده در صورتی که این افراد مجرم شناخته شوند به تحمل حداکثر ۴۵ سال حبس و پرداخت ۱.۷۵ میلیون دلار جریمه نقدی محکوم خواهند شد.

تحریم‌ها علیه ایران

دولت آمریکا برای پیشبرد جنگ اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران از سال‌ها قبل تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف علیه تهران وضع کرده است. واشنگتن شرکت‌های آمریکایی و شرکت‌های مستقر در کشورهای ثالث را به تبعیت از این تحریم‌ها ملزم می‌کند.

«دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» وزارت خزانه‌داری یا «FTI» که در سال ۲۰۰۴ به عنوان یکی از نهادهای وزارت خزانه‌داری آمریکا ایجاد شده مرکز طراحی جنگ اقتصادی این کشور علیه کشورهای مخالف با سیاست‌های کلان واشنگتن به شمار می‌رود.  

«دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» مأموریت ادعایی خود را «اجرای راهبردهای دولت آمریکا برای مبارزه با تأمین مالی تروریسم در سطح داخلی و بین‌المللی، تدوین و اجرای راهبردهای ملی در خصوص مبارزه با شبکه‌های پولشویی و تأمین مالی تروریسم» اعلام می‌کند. 

این دفتر شامل چهار زیرمجموعه است: ۱-دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (اوفاک) ۲- دستیار وزیر در امور اطلاعات و تحلیل ۳- دستیار وزیر در امور تأمین مالی تروریسم و ۴- شبکه اجرای قوانین مربوط به جرائم مالی.

اتاق ساکت جنگ اقتصادی

یکی از مهم‌ترین اهداف و محورهای فعالیت «دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» را هدایت جنگ اقتصادی علیه ایران، ضربه زدن به گروه‌های محور مقاومت و تبدیل کردن نظام مالی آمریکا به یک اهرم فشار علیه اقتصاد کشورهای ناهمسو با این کشور تشکیل می‌دهند. 

«سی‌ان‌ان» در گزارشی در سال ۲۰۱۰ «دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» را «اتاق جنگ ساکت» علیه ایران توصیف کرده و درباره آن نوشته است: «آنها در واقع، مسئول فلج کردن اقتصاد ایران هستند.» «سی‌ان‌ان» نوشته فعالیت‌های این دفتر معمولا بدون جار و جنجال انجام می‌شوند اما اثرگذار هستند. 

افزایش بودجه جنگ اقتصادی با ایران

پیش از این بررسی‌های خبرنگار خبرگزاری فارس از سند پیشنهادی ترامپ برای بودجه سال مالی ۲۰۱۹ آشکار کرده بود که او خواستار افزایش ۳۶ میلیون دلاری بودجه «دفتر تروریسم و اطلاعات مالی وزارت خزانه‌داری» شده  و گفته این منابع مالی برای منزوی‌سازی کره شمالی و «افزایش فشار تحریم‌ها علیه ایران» هزینه خواهند شد.

در این سند، رئیس‌جمهور آمریکا پیشنهاد اختصاص ۱۵۹ میلیون دلار بودجه به این دفتر را داده و گفته که این رقم معادل ۳۶ میلیون دلار افزایش نسبت به بودجه مالی سال ۲۰۱۷ خواهد بود. 

در بخشی از آن سند، درباره دلیل این افزایش بودجه توضیح داده شده است: ««این منابع اضافی برای منزوی کردن اقتصادی کره شمالی، تکمیل 'مرکز مبارزه با تأمین مالی تروریسم' در عربستان سعودی، افزایش فشار تحریم‌ها علیه ایران با تدابیر مختلف از جمله اجرای قانون 'کاتسا' تخصیص داده خواهند شد.»

برچسب‌ها