به گزارش همشهری آنلاین به نقل از میزان، امیر احمدی با اشاره به وضعیت بازار نفت اظهار کرد: قیمت نفت با وجود افزایش تولید نفت در ماه اوت از ثبات مناسبی برخودار بوده است که این موضوع نشان از افزایش تقاضا در بازار نسبت به ۵ ماه پیش دارد.
کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: بررسی آمار اعلام شده از سوی سازمان اوپک نشان از تعهد اعضای این سازمان برای کاهش تولید دارد به طوری که عراق که در دور اول توافق چندان کاهش تولید را رعایت نکرد در دور جدید کاهش تولید را در دستور کار قرار داده است.
وی افزود: دور اول کاهش ۹.۷ میلیون بشکه نفت در روز از سوی سازمان اوپک پلاس مطرح شد و با بهتر شدن شرایط بازار این کاهش به ۷.۷ میلیون بشکه نفت رسید، به نظررمی رسد با توجه به شرایط فعلی این کاهش نفت بازار را به تعادل رسانده است و نیازی به کاهش تولید وجود ندارد.
احمدی بیان کرد: کاهش تولید نفت امری فنی است و نمیتوان توقع داشت کشورهای تولیدکننده نفتی به یکباره میزان تولید نفت خود را کاهش دهند، زیرا این کاهش میتواند خسارت فراوانی را به مخزن نفتی وارد کند.
این کارشناس حوزه انرژی عنوان کرد: آغاز سال نو میلادی و تعطیلات آن که مصادف با دی ماه سال جاری است، میتواند تقاضا برای افزایش مبادلات تجاری و مسافرتهای بینالمللی بیشتر کند و این موضوع بر خرید نفت نیز تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: در اوایل شیوع بیماری کرونا بسیاری از کارشناسان توقع نفت بالای ۳۰ دلار را نداشتند و پیشبینی کردند که تا دو سال آینده بازار نفت افزایش قیمت نخواهد داشت، اما تصمیم به موقوع سازمان اوپک پلاس در کاهش تولید توانست بازار نفت را نجات دهد.
احمدی بیان کرد: کشف واکسن کرونا و فروکش کردن بیماری شرایط را برای افزایش قیمت نفت فراهم خواهد کرد البته در صورت محقق شدن این شرایط میتوان برای سال آینده میلادی بازار نفت را با افزایش تقاضا محیا کند.
این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: بازار نفت علاوه بر بیماری کرونا از میزان ذخائر استراتژیک نفت در کشورهای مصرفکننده نیز تاثیرپذیر است که بنا به آمارهای ارائه شده میزان ذخیره سازی نفت طی ماههای گذشته رشد شتابانی داشته است.