به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، دکتر علیاصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در هشتمین جلسه شورای سیاستگذاری بخش خصوصی گردشگری در این نشست با قدردانی از تلاشهای انجام شده برای طراحی برند ملی گردشگری ایران گفت: جای برند ملی گردشگری واقعا خالی بود و امروز خوشحالیم که این برند تدوین شده و در مهرماه امسال همزمان با فرارسیدن هفته گردشگری رونمایی خواهد شد.
وی بیان کرد: این برند میتواند در اقلام تبلیغاتی ما ثبت شود و علاوه بر بخش دولتی، بخش خصوصی نیز در مکاتبات و اقلام تبلیغاتی خود از آن استفاده کند.
دکتر مونسان همچنین به رونمایی از نسخه جدید پورتال گردشگری ایران اشاره کرد و افزود: نسخه جدید این پورتال نیز به خوبی طراحی شده و به ۵ زبان زنده دنیا ترجمه شده است.
وی عنوان کرد: پورتال جامع گردشگری ایران در حقیقت یک منبع غنی برای آشنایی هرچه بیشتر گردشگران داخلی و خارجی با ظرفیتهای گردشگری و نیز آثار فرهنگیتاریخی در کنار هنرهای سنتی و حتی آداب و رسوم و خوراک و غذای مناطق مختلف کشور است.
- سفر هوشمند؛ راهکار گردشگری در دوران کرونا
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی درباره موضوع کرونا و تأثیر آن بر صنعت گردشگری گفت: «یکی از موضوعاتی که باید در دوران شیوع کرونا به آن توجه داشت، برنامهریزی برای سفر هوشمند است.
وی افزود: بهطور حتم سلامتی مردم در اولویت قرار دارد و شرایط بهگونهای نیست که بدون موافقت وزارت بهداشت بخواهیم کاری را انجام دهیم. اکنون وزارت بهداشت در خط مقدم مقابله با کرونا است و باید به گونهای رفتار شود که این بیماری شیوع پیدا نکند، از این رو یکی از راهکارهایی که میتواند در دوران کرونا به ما کمک کند، موضوع سفر هوشمند یا سفر مسئولانه است.
دکتر مونسان عنوان کرد: سفر در اختیار ما نیست و ما نمیتوانیم به مردم بگوییم سفر بروید یا نروید. بسیاری از مردم خودشان با وسیله شخصی خود و بدون استفاده از ظرفیتهای تورهای گردشگری، سفر میکنند که این موضوع میتواند در شیوع بیشتر کرونا تأثیرگذار باشد، اما اگر سفر در قالب تورهای گردشگری باشد و گردشگران در مراکز اقامتی رسمی که تمام پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند، اقامت داشته باشند بهطور حتم سفری ایمن و کمخطری خواهند داشت.
وی افزود: از این رو تأکید ما بر روی سفر هوشمند یا همان سفر مسئولانه است و اگر قرار است سفری هم انجام شود حتما سفری باشد که در قالب تور باشد و تحت نظارت این وزارتخانه انجام شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه گفت: مراکز و تأسیسات گردشگری تحت نظارت این وزارتخانه بهطور کامل پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند. آنچه که باعث نگرانی وزارت بهداشت است سفرهای بدون برنامهریزی و سفرهایی است که در آن پروتکلهای بهداشتی رعایت نمیشود.
وی در ادامه با بیان این که ارتباط خوبی با وزیر بهداشت دارد، ادامه داد: آقای دکتر نمکی فردی معقول است و بهطور حتم دغدغه ایشان و همکارانشان در وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا به جا است. برای همین ما نیز بر سفر هوشمند تأکید داریم و در حال حاضر نیز با توجه به این که تمام هتلها و مراکز اقامتی و تأسیسات گردشگری تحت نظارت این وزارتخانه پروتکلهای بهداشتی را بهطور کامل رعایت میکنند، گردشگری که با برنامهریزی سفر میکند میتواند با خیالی آسوده از این مراکز استفاده کند.
- برنامهریزی برای جذب گردشگران خارجی
دکتر مونسان در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع گردشگری خارجی اشاره کرد و افزود: روند جذب گردشگر خارجی و تجربه لغو روادید با چین و عمان روند مثبت و تجربه خوبی بود.
وی اظهار کرد: در حال حاضر برخی از کشورها موضوع جذب گردشگر خارجی را آغاز کرده و سفرهای خارجی به این کشورها انجام میشود که ما نیز با در نظر گرفتن نظر وزارت بهداشت و توجه به رعایت پروتکلهای بهداشتی میتوانیم موضوع جذب گردشگر خارجی را مجدداً آغاز کنیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: در همین ارتباط در پایان ماه جاری سفری به روسیه خواهم داشت و موضوع لغو دو طرفه روادید بین ایران و روسیه نهایی خواهد شد.
ولی تیموری معاون گردشگری کشور نیز در این نشست با ارائه گزارشی در خصوص بسته حمایتی دولت از فعالان صنعت گردشگری گفت: ۱۲ هزار و ۶۴ پرونده برای دریافت تسهیلات به مبلغ ۶۰۵میلیارد تومان به بانکهای عامل معرفی شدهاند که تا ظهر امروز، ۱۷۳میلیارد و ۲۱۸ میلیون تومان تسهیلات به متقاضیان پرداخت شده است.
وی افزود: این درحالی است که بسته حمایتی جدیدی برای فعالان حوزه گردشگری در دست تدوین است که در این بسته حمایتی موضوعاتی مانند اعطای تسهیلات ۱۲ درصدی با تنفس یک ساله در حال بررسی است.
در این نشست همچنین تعدادی از فعالان بخش خصوصی صنعت گردشگری به بیان نظرات خود پرداختند.