نخستین فضاپیمای آزمایشی قابل استفاده مجدد چین پس از ۲ روز گردش در مدار کره زمین روز یکشنبه۱۶ شهریور با موفقیت به محل تعیین شده بازگشت.

به گزارش همشهری آنلاین، ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، این مأموریت بی سر و صدا انجام شد و رسانه‌های دولتی نباید عکس یا فیلم ویدئویی از پرتاب و فرود این فضاپیما را منتشر کنند. هنوز هیچ جزئیاتی درباره فن‌آوری‌های آزمایش شده ارائه نشده است.

اکنون رسانه‌های اجتماعی چین مملو از حدس و گمان در مورد فضاپیما هستند، برخی از مفسران این فضاپیما را با X-۳۷B نیروی هوایی ایالات متحده مقایسه می‌کنند؛ X-۳۷B یک هواپیمای فضایی خودکار ساخته شده توسط شرکت بوئینگ است که می‌تواند مدت طولانی در مدار باقی بماند و بعد به خودی خود به زمین بازگردد.

سه سال پیش، چین اعلام کرد که در سال ۲۰۲۰ سفینه‌ای را به فضا پرتاب می‌کند که می‌تواند مانند هواپیما پرواز کند و قابل استفاده مجدد نیز خواهد بود؛ قابل استفاده مجدد بودن این فضاپیما باعث افزایش دفعات پرتاب و کاهش هزینه‌های مأموریت می‌شود.

چین درحال ساخت بزرگترین فضاپیمای مسافربری جهان

هنوز مشخص نیست که آیا فضاپیمای آزمایشی پرتاب شده توسط چینی‌ها یک هواپیمای بال ثابت مانند شاتل فضایی آمریکا بوده است یا خیر. اگر این فضاپیما شبیه X-۳۷B باشد، اندازه آن تقریباً یک پنجم شاتل فضایی

خواهد بود.

این فضاپیمای چینی روز جمعه ۴ سپتامبر (۱۴ شهریور) بوسیله راکت «لانگ مارچ ۲اف» ( Long March ۲F )، خانواده‌ای از راکت‌ها که سال‌ها سفینه فضایی «شن ژو» (Shenzhou) را در مأموریت‌های سرنشین دار و بدون سرنشین به مدار منتقل کرده است، در مدار زمین قرار گرفت.