سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسش که تحلیل وی از سفر وزیر خارجه سوییس و صحبتش در مورد تلاش برای راه انداختن حداقل گفت‌وگو با آمریکا چیست، تصریح کرد: ایران و سوییس دارای روابط تاریخی و دوستانه با یکدیگر هستند.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، علی ربیعی افزود: ایران و سوئیس، دو کشور همچنین نقشه راه روابط در ابعاد گوناگون رایزنی سیاسی، امور اقتصادی، حمل و نقل، کشاورزی، گردشگری، محیط زیست و ایمنی هسته‌ای غیرنظامی دارند که در سفر سال ۹۴ رییس جمهوری سوییس به ایران ترسیم شده است.

وی ادامه داد: در خصوص کانال مالی بین ایران و سوئیس قابل توجه است که این کانال بعد از ۲۰ ماه تعلل از سوی طرف آمریکایی، در خرداد ماه گذشته بطور رسمی عملیاتی شد که برای واردات اقلام ضروری دارویی و غذایی که از نظر قوانین بین المللی مشمول تحریم نمی‌شوند طراحی شده است.

سخنگوی دولت گفت: ما تردیدی در حسن نیت دولت سوئیس برای راه اندازی کانال نداریم ولی در مورد کارکرد آن با توجه به بدعهدی‌های دولت آمریکا تردید داریم. تا کنون دو تراکنش مالی با حجم نه چندان رضایت بخش، برای تامین داروهای بیماران سرطانی و بیماران پروانه‌ای از این کانال صورت گرفته است. امیدواریم با تامین مبالغ لازم، کانال فعال‌تر عمل کند.

ربیعی تاکید کرد: همانطور که پیش از این هم تصریح شده، این سفر ربطی به مسایل روابط ایران و آمریکا ندارد. جمهوری اسلامی ایران بارها موضع رسمی خود را نسبت به گردنکشی‌های رژیم ترامپ اعلام کرده و تغییری در آن‌ ایجاد نشده است. به نظر نمی‌رسد که تغییری در رویکردهای نادرست و مخرب واشنگتن ایجاد شده باشد. تا وقتی شاهد اصلاح رویه در سیاست‌های خصمانه آمریکا نباشیم، زمینه‌ای برای از سرگرفتن گفت‌وگوهای موثر و سازنده نیز وجود نخواهد داشت. اما اگر تغییرات مورد انتظار در سیاست های آمریکا تحقق یابد، بدون نیاز به میانجی‌گری و پیام‌رسانی و بر اساس ساختار مذاکراتی از پیش موجود در گروه ۵+۱، آمریکا می‌تواند به میز گفت‌وگوها بازگردد. این موضع جمهوری اسلامی ایران از مدت‌ها قبل اعلام شده و همچنان به قوت خود باقیست.