به گزارش همشهریآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، نادر توکلی گفت: اصل مهمی که برای مقابله با ویروس کرونا وجود دارد پیشگیری به موقع بیماری است. همه افراد باید بدانند با نزدیکتر شدن به پاییز و شیوع ویروس آنفلوآنزا در کنار کرونا شرایط برای همه به خصوص بیماران خاص پیچیدهتر خواهد شد.
او افزود: در حال حاضر تقویت توزیع واکسن آنفلوآنزا در دستور کار قرار گرفته است. نکته دوم که مورد بحث است تقویت سیستم آزمایشگاهی است. آزمایشگاهها باید به خوبی مجهز شوند تا بتوانیم راههای تشخیصی سریعتری را برای شناسایی تمام ویروسها به خصوص آنفلوآنزا و کرونا ایجاد کنیم.
توکلی توضیح داد: نکته مهم دیگر این است که بتوانیم در حوزه درمان تختهای بیمارستانی را افزایش دهیم و مجهز کنیم. تمرکز اصلی ما گسترش تختهای بخش مراقبهای ویژه است به طور مثال در دانشگاه ایران حدود ۷۰۰ تخت در مجموع کل بیمارستان مجوز موقت برای بخش آیسییو بیماران کرونایی گرفته است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: فعالیتهای دیگر ما راهاندازی پروژههای جدید بیمارستانی است که یکی از این پروژهها تاسیس بیمارستان شهرک قدس با ظرفیت ۱۶۰ تخت بیمارستانی و همینطور بیمارستان شهید سلیمانی، بیمارستان ۳۶۰ تختی فیروزآبادی که مورد بررسی و اقدام قرار گرفته است. امیدوارم تا ۲ الی ۳ ماه آینده ظرفیتهایی ایجاد کنیم که در فصل پاییز و زمستان با مشکلاتی همچون کمبود تختهای بیمارستانی و خدمات درمانی روبهرو نشویم.
به گفته وی، نیروهای بیمارستانهای علوم پزشکی ایران شرایطی مناسبی ندارند و عملا به فرسودگی رسیدهاند. البته تا جایی که توانستیم پرداختیها و معوقعههای آنها را پرداخت کردیم تا کمی از سختیهایشان کم شود. نکتهای که وجود دارد این است به دلیل کم بودن تعرفهها و تکیه بر درآمدهای اختصاصی بودجه بیمارستانها در ۲ ماه ابتدایی سال کاهش پیدا کرده است و باعث شده دریافتیها کم شود.
توکلی در پایان گفت: درباره تزریق نیرو سازمان استخدامی مجوزهایی از وزارت بهداشت گرفته است، اما به هر حال با فرسودگی شدید کادر درمان روبهرو هستیم. دانشجویان دستیاری تخصصی با شرایط آسانتری فارغالتحصیل شده و از دهه اول شهریور ۲ ماه زودتر به مراکز درمانی تزریق شدهاند.