رئیس کمیته پژوهش انجمن صنفی مراکز درمان اعتیاد کشور با اعلام درصد احتمال ابتلای الکلی‌ها، معتادان و مصرف‌کنندگان قرص‌های آرام‌بخش و خواب‌آور به ویروس کرونا گفت: مصرف مواد مخدر و دخانیات شانس مثبت شدن آزمایش پی‌سی‌آر بیماران مبتلا به کووید-۱۹ را کاهش می‌دهد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، محمدهادی فرحزادی رئیس کمیته پژوهش انجمن صنفی مراکز درمان اعتیاد کشور با اشاره به پژوهشی تحت عنوان «بررسی مقایسه‌ای وضعیت مصرف دخانیات و مواد اعتیادآور در بین بیماران COVID-۱۹ و بیماران عادی» اظهار کرد: در این مطالعه ۶۳۰ بیمار مبتلا به عفونت کرونا ویروس و ۶۴۷ بیمار بستری در سایر بخش ها که تشخیص این عفونت را نداشتند با پرسشنامه بین المللی ASSIST از نظر مصرف مواد اعتیاد آور و دخانیات مقایسه شدند.

مدیر مرکز تحقیقات اعتیاد و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره نتایج این پژوهش گفت: مصرف مواد مخدر، سیگار و الکل نه تنها شانس ابتلا به بیماری کرونا را کاهش نمی دهد، بلکه مصرف برخی از این مواد شانس ابتلا به کرونا را چندین برابر می کند. براین اساس به صورت معنی داری مصرف شیشه شانس ابتلا به ویروس کرونا را ۳ برابر، الکل ۱۲.۲ برابر و داروهای آرامبخش و خواب آور ۱.۶ برابر افزایش می دهد.

  • افزایش شانس مرگ بین کرونایی‌های معتاد و سیگاری 

به گفته فرحزادی، همچنین مصرف مواد اعتیاد آور و دخانیات شانس نیاز به بستری در بخش مراقبت های ویژه بیماران COVID-۱۹ را نیز افزایش می دهد.

رئیس کمیته پژوهش انجمن صنفی مراکز درمان اعتیاد کشور با اشاره به اینکه مصرف مواد اعتیاد آور و دخانیات شانس مرگ و میر در بیماران COVID-۱۹ را نیز افزایش می دهد، افزود: هنگام مصرف مواد تدخینی دود وارد ریه می شود و باعث کاهش ظرفیت عملکردی ریه خواهد شد در این زمان توان ریه در برابر بیماریهای مختلف از جمله بیماریهای ویروسی کاهش می یابد و به همین دلیل شانس ابتلا به بیماریهای ویروسی نیز بیشتر می شود. 

  • وضعیت احتمال ابتلا به کرونا در پاتوق‌های معتادان 

 وی در ادامه با اشاره به دیگر نتایج این پژوهش گفت: مصرف مواد و دخانیات نیز در پاتوق ها و به صورت دسته‌جمعی شانس ابتلا به COVID-۱۹ را افزایش می دهد؛ در واقع معتادانی که با دیگر معتادان به صورت مشترک مواد مخدر را مصرف می کنند و در محیط بسته ای قرار می گیرند، فاصله اجتماعی را نه تنها رعایت نمی کنند بلکه از وسایل مشترکی نیز برای مصرف مواد استفاده می کنند. آنها هنگام مصرف با دم و بازدمی که دارند شانس انتقال ویروس را افزایش می دهند.  

  • مصرف مواد مخدر شانس منفی شدن کاذب آزمایش کرونا را افزایش می‌دهد

بنابر اظهارات فرحزادی همچنین مصرف مواد مخدر و دخانیات شانس مثبت شدن آزمایش Pcr بیماران مبتلا به COVID-۱۹ را نیز کاهش می‌دهد.

وی با بیان اینکه آزمایش pcr آزمایش تشخیصی ویروس کرونا است که از طریق نمونه برداری از حلق انجام می شود، یادآور شد: در حالت عادی از ۱۰۰ نفری که کرونا مثبت هستند تست pcr  شصت نفر از آنها مثبت می شود؛ یعنی جواب تست، ۴۰ نفر از آنها منفی کاذب است این در حالی است که مصرف مواد احتمال منفی بودن کاذب تست pcr را افزایش می‌دهد و این یعنی در تشخیص کرونا در بیماران مصرف‌کننده مواد مشکلات بیشتری وجود دارد.

برچسب‌ها