عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: با گذشت زمان، بیماری کرونا نه‌تنها کاهش نیافته، بلکه وضعیت شهر تهران قرمزتر شده است.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، شیب تند ابتلا به کرونا و افزایش مرگ و میرها نگران‌کننده است، اوضاع تمام مراکز درمانی و بیمارستانی خوب نیست و با شیوع پیدا کردن ویروس آنفلوآنزا در روزهای آتی شرایط سختی پیش رو خواهیم داشت.

 ویروس کرونا به یک بمب ساعتی می‌ماند و ممکن است هر لحظه منفجر شود و تمام زیرساخت‌ها را متلاشی کند.

  • وضعیت قرمز کرونایی تهران

مینو محرز عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره وضعیت قرمز شهر تهران اظهار کرد: در حال حاضر، با گذشت زمان، بیماری کرونا نه‌تنها کاهش نیافته است بلکه وضعیت شهر تهران قرمزتر شده است. خردادماه ویروس کرونا جهش پیدا کرد  و تغییراتی در آن به وجود آمد که موجب مبتلا شدن بسیاری از افراد در اقصی نقاط کشور شد.

وی گفت: حتی به دلیل جهش ویروس کرونا اگر عضوی از خانواده نکات لازم را رعایت نکند می‌تواند موجب مبتلا شدن کل اعضای خانواده شود و با وجود شیوع ویروس آنفلوآنزا شرایط برای کل اعضا خانواده ناگوار شود. ویروس کرونا به طور متداوم تغییر می‌کند و موجب می‌شود که نوع مبتلا شدن در افراد هر شهر یا کشور با هم متفاوت باشد. همین امر موجب سخت‌تر شدن شناسایی و درمان بیماری می‌شود. به همین دلیل تنها با یک کوتاهی می‌توانیم نه‌تنها به خود، بلکه به تمام افراد جامعه صدمه بزنیم.

علیرضا زالی فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در تهران گفت: مجموعه بستری‌های ما بالاتر از ۵۰۰ نفر در طول شبانه روز است و میزان بستری ها تقریباً به یک الگوی ثابت‌ تبدیل شده است و  اگر در هفته آینده هم این الگوی افزایش آمار را در تهران داشته باشیم، نشان دهنده آن است که ما باید در انتظار اوج‌گیری مبتلایان به این بیماری باشیم، در واقع باید تا آخر هفته صبر کنیم تا تحلیل آماری این هفته را مورد ارزیابی قرار دهیم.

  • تهران؛ یک منطقه پرخطر

دکتر علیرضا زالی فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در تهران گفت: نکته مهم و قابل ذکر این است که تهران همچنان به عنوان یک منطقه قرمز و پرخطر تلقی می‌شود.

وی درباره آخرین تمهیدات کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا در تهران بیان کرد: محدودیت‌هایی که بر اساس مصوبه کمیته انتظامی اجتماعی ستاد ملی به تهران ابلاغ شده مشمول بندهای ۳ و ۴ این مصوبه است که استمرار پیدا خواهد کرد و هدف ما تمدید حضور دوسوم کارمندان و چرخش ترخیص و مرخص شدن همکاران بخش‌های اداری و اجرایی و یک‌سوم به صورت دورکاری است و تا پایان شهریورماه این مسئله ادامه پیدا خواهد کرد.

زالی تصریح‌ کرد: امیدواریم بتوانیم با استفاده بهینه از ماسک به خصوص در فضای عمومی، اجتناب از سفرهای غیرضروری و درون‌شهری، رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی برای مشاغل و ادارات با کاهش آمار مبتلایان به ویروس کرونا روبه‌رو شویم و باید توجه داشت که افراد بالای ۶۵ سال، مبتلایان به بیماری زمینه‌ای، بیماران قلبی، دیابتی‌ها، افراد چاق و خانم‌های باردار جزو گروه‌های پرخطر تلقی می‌شوند.

  • سیر نزولی استفاده از ماسک

سیماسادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت نیز اظهار کرد: میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی تاثیر مستقیمی بر شدت شیوع بیماری کووید-۱۹ دارد. نقش استفاده از ماسک به عنوان مهم‌ترین عامل بازدارنده در انتقال ویروس کرونا همواره مورد تاکید مسئولان و کارشناسان بهداشت و درمان در سراسر جهان بوده است.

وی افزود: بر اساس آخرین بررسی‌های صورت‌گرفته، میزان استفاده از ماسک در کشورمان دارای سیر نزولی بوده و همزمان با این روند کاهشی شاهد افزایش موارد ابتلا و بستری روزانه در اغلب استان‌های کشور هستیم.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: بر اساس آخرین اطلاعات، در هفته گذشته میزان استفاده از ماسک توسط مردم کشور در اماکن عمومی ۵۹.۱۲ درصد بوده است که با کمال تاسف شاهد کاهش ۱۶.۴۵ درصدی میزان استفاده نسبت به هفته ماقبل آن بودیم. همچنین میزان استفاده از ماسک در وسایل نقلیه عمومی ۶۴.۲ درصد گزارش شده است که نسبت به هفته ماقبل کاهش ۸.۳ درصدی را نشان می‌دهد.

لاری بیان کرد: بر اساس آخرین گزارش‌های واصله، میزان استفاده از ماسک توسط شاغلین صنوف و صنایع ۶۳.۲۵ درصد و توسط کامندان ادارات و بانک‌ها ۸۲.۱۶ درصد است که متاسفانه باز هم شاهد روند کاهشی محسوس در میزان استفاده از ماسک در این گروه‌ها هستیم.

سخنگوی وزارت بهداشت اظهار کرد: میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشورمان در هفته گذشته به پایین‌ترین میزان خود ظرف ۶ هفته قبل از آن رسیده است. نباید فراموش کنیم وضعیت فعلی بیماری در کشور بازخورد نوع رفتار ما در رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک طی هفته‌های گذشته بوده است و بدون شک عادی‌انگاری شرایط مهم‌ترین عامل بروز خیز مجدد بیماری در کشور است.

وی ادامه داد: مطمئنا ویروس کرونا ماه‌ها با ما خواهد بود و باید سبک زندگی خود را با حضور آن تغییر دهیم‌. اگر کشوری عملکرد موثرتری داشته است، این موفقیت مرهون همکاری مردم کشورش در رعایت نکات بهداشتی است. امیدواریم با همکاری مردم در رعایت نکات بهداشتی و استفاده از ماسک شاهد کنترل ویروس و کاهش موارد ابتلا و بستری روزانه در کشور باشیم.

برچسب‌ها