به گزارش همشهری آنلاین، روح الله ایزدخواه با انتشار عکسی در حساب کاربریاش در اینستاگرام درباره خودروهای دنا پلاس تحویلی مجلس نوشت: «چند روز پیش خودروی دنا پلاس اتومات توسط مجلس به نمایندگان متقاضی تحویل شد. در ابتدای شروع مجلس، فرمی برای خودرو به نمایندگان داده شد تا نوع استفاده از خودرو را انتخاب کنند که سه گزینه داشت:
١. استفاده از خودروی مجلس با راننده، که در اینصورت، هزینه ها حسب میزان کاربرد و طبق تعرفه (ساعتی ٣٠ هزار و روزانه ۵٠٠ هزار تومان) از دریافتی ماهانه نماینده کسر می شود.
٢. تحویل امانی خودروی صفر (پارس) به نماینده و عودت آن به مجلس در پایان نمایندگی، که در اینصورت پرداخت مبلغ مربوط به حمل و نقل (حدود ۵ میلیون)، از هزینه های دفتری ماهانه حذف می شود.
٣. فروش اقساطی یک خودروی صفر به نماینده (دنا یا پارس) که قسط آن از دریافتی ماهانه کسر شود.
بنده چون خودرو نداشتم (همسرم یک خودروی ام وی ام ١١٠ به ارزش فعلی ۵٠ میلیون تومان دارد) گزینه سوم و نوع خودروی دنا پلاس اتومات را انتخاب کردم.
قیمت تحویل این خودرو به نماینده ۳۰۲ میلیون تومان و اقساط آن سه ساله است. سند آن هم حداقل تا یک سال به نام مجلس است و امکان فروش به غیر ندارد.
فرهیختگان نیز نوشت: در چند روز گذشته تعدادی خودرو توسط مجلس به برخی نمایندگان متقاضی تحویل داده شده است.
🔹ماجرا از این قرار است که در ابتدای شروع مجلس، فرمی برای خودرو به نمایندگان داده شده تا نوع استفاده از خودرو را انتخاب کنند که سه گزینه داشت:
١. استفاده از خودروی مجلس با راننده، که در اینصورت، هزینه ها حسب میزان کاربرد و طبق تعرفه (ساعتی ٣٠ هزار و روزانه ۵٠٠ هزار تومان) از دریافتی ماهانه نماینده کسر می شود.
٢. تحویل امانی خودروی صفر (پارس) به نماینده و عودت آن به مجلس در پایان نمایندگی، که در اینصورت پرداخت مبلغ مربوط به حمل و نقل (حدود ۵ میلیون)، از هزینه های دفتری ماهانه حذف می شود.
٣. فروش اقساطی یک خودروی صفر به نماینده (دنا یا پارس) که قسط آن از دریافتی ماهانه کسر شود. (قیمت تحویل این خودرو به نماینده، ٣٠٢ میلیون تومان و اقساط آن ٣ ساله است. سند آن هم حداقل تا یک سال بنام مجلس است و امکان فروش به غیر ندارد.)
تاکنون فقط یک نماینده مجلس گفته که گزینه سوم را انتخاب کرده؛ بد نیست سایر نمایندگان نیز توضیح شفافی در اینباره به افکار عمومی ارائه دهند که کدام گزینه را انتخاب کردهاند؟
انتقاد تند امام جمعه لواسان
حجت الاسلام سعید لواسانی امام جمعه لواسان با انتقاد از تحویل خودرو به نمایندگان نوشت: قیمت دنا پلاس تحویلی به نمایندگان ۳۰۲ میلیون است که ۳ ساله از حقوق آنان کم میشود یعنی حدوداً ماهی ۸ میلیون و سیصد هزار تومان. اشتباه نکردم؟ نمایندگان ماهیانه چقدر میگیرند؟
واکنش یک نماینده مجلس
حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت: بهتر بود به جای خودروی دنا پلاس اتومات که به برخی نمایندگان متقاضی تحویل شده، خودروی معمولیتری به آنها داده میشد و مالکیت آن نیز در اختیار مجلس شورای اسلامی بود.
وی با اشاره به برخی انتقادات نسبت به تحویل خودروی دنا پلاس اتومات به نمایندگان به صورت اقساط به ایسنا گفت: من خودم در دوره نهم، دهم و یازدهم خودرو نگرفتم و تقاضای خودرو هم نکردم بلکه از خودروی شخصیام که یک ال 90 مدل سال 90 بود استفاده میکنم و در رفت و آمد از به شهرستان نیز از یک خودروی اسنپی مشخص استفاده میکنم.
وی ادامه داد: به نظر من تحویل خودروی دنا پلاس اتومات به نمایندگان متقاضی مناسب نبود؛ باید خودروی معمولیتری به نمایندگان داده میشد؛ نوع خودرو نباید به گونهای باشد که هزینه بالایی داشته باشد؛ البته باید پاسخگوی میزان رفت و آمدها در جادهها هم باشد. بهتر بود مالکیتاش با مجلس شورای اسلامی باشد؛ مثل وزیری که چندین خودرو در دفترش دارد و متعلق به بیتالمال است بهتر بود این خودرو هم متعلق به بیتالمال بود و روزی که فرد دیگر نماینده نیست آن را تحویل میداد.
نماینده مردم شاهینشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اینکه مجلس چه نوع خودرویی برای نمایندگان تهیه کند قابل تامل است؛ باید خودرویی مطابق با شئونات باشد و به نحوی حداقل کارهای نماینده انجام شود. از سوی دیگر اگر کسی یکی دو دوره نماینده شد نباید حتما این را حق بداند که هر بار خودرو بگیرد. در خصوص خانه هم همین طور است؛ نمایندگانی که در تهران خانه و امکان اسکان در حد شئونات دارند نباید این را حق بدانند که حتما هزینه منزل نیز دریافت کنند؛ کسانی هم هستند که در دورههای قبلی خودرو گرفتند و میتوانند از آن هنوز استفاده کنند؛ کما اینکه برخی همکاران همینطور هستند و شاید خیلی نیاز نباشد مجددا خودرو دریافت کنند که در این صورت تعداد خودروها پایین میآید.
این عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از اظهاراتاش با بیان اینکه قانون مدیریت خدمات کشوری جایگاه نماینده را مطابق با جایگاه وزیر میداند، اضافه کرد: طبیعتا نماینده برای انجام امورات و وظیفه نمایندگیاش نیاز به خودرو دارد کما اینکه هر کدام از وزرا هم خودرویی را از طرف وزارتخانه در اختیار میگیرند و استفاده میکنند و تعداد، مدل، نوع و هزینهای که برای خودرو و رانندگان یا کسانی که در کنار وزیر هستند صورت میگیرد، قابل توجه است. همچنان که در دفاتر و ستاد وزیر نیز حداقل 30 نفر از رییس حوزه دفتر تا دبیرخانه شاغل هستند.
عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به نظر میرسد استفاده وزرا از امکانات بیش از حد نیازشان است و در آنجا در میزان استفاده از بیتالمال اصراف میشود از سویی نماینده هم برای انجام اموراتاش حداقلهایی را نیاز دارد و مجلس شورای اسلامی هم باید راهکارهایی داشته باشد. البته شاید در ذهن مردم نمایندگان به جهت ارتباط مردمی که دارند باید امکانات کمتری از وزرا در اختیار بگیرند به هرحال نمایندگان نمیتوانند با مردم ارتباط نداشته باشند و جواب تلفن مردم را ندهند در حالی که وزرا این حریم را به راحتی برای خود قائلند و حتی به تلفن نمایندگان هم جواب نمیدهند. این نوع نگرشی در جامعه است که هر کسی که جواب تلفن ندهد و در دسترس نباشد، آن را نشانه جایگاه بالاتر و کلاس آن فرد میدانند، اما در مورد نمایندگان این طور نیست.