به گزارش همشهریآنلاین به نقل از مهر، هفته دفاع مقدس فرصتی برای بازشناسی قهرمانان این دوران است، نامآورانی که بینام و نشان بودند و سراسر زندگی گهربارشان مملو از درسهایی برای جوانان امروزی است. خلبان شهید شیرودی را ستاره درخشان پرواز در آسمان در دوران دفاع مقدس میشناسند اما روایت زندگیاش نشان میدهد که وی در همه شئون زندگی یک گوهر نایاب بوده است.
شهناز شاطرآبادی، همسر شهید خلبان سرلشگر شیرودی که سالهایی از عمرش را در کنار این شهید والامقام سپری کرده و هنوز جای خالی علیاکبر برایش مشهود است، با بیان اینکه شهید شیرودی پیرو محض خط امام خمینی(ره) بود، اظهار کرد: این شهید به گونهای در خط حضرت امام حرکت میکرد که حتی در یکی از سخنرانیهایش بیان کرده بود که «اگر امام بفرماید بچههایت را برای حفظ جمهوری اسلامی قربانی کن، من این کار را میکنم». اعتقاد شهید شیرودی بر آن بود که امام خمینی هرگز دچار خطا و اشتباه نمیشود و در واقع تمامی جوانان جبهه و جنگ به این باور رسیده بودند. اهداف و آرمانهای شهید شیرودی در وهله نخست رضایت خداوند و سپس پیروی از امام و دفاع از اسلام بود، همسرم همواره میگفت که هدف از جنگیدن ما در گام نخست دفاع از خاک نیست بلکه ترویج دین اسلام و سقوط صدام است. من میتوانم با جرأت بیان کنم که میزان خلوص نیت و دینداری همسرم به جایی رسید که به خداوند نزدیک شده بود و حتی زمان شهادتش را میدانست.
خلبان شیرودی از زمان شهادتش خبر داد
وی گفت: یادم میآید چند روز مانده به شهادت همسرم، از دفتر آیتالله اشرفی اصفهانی رحمتالله علیه از او خواستند در نماز جمعه پیرامون مسائل و موضوعات جنگ صحبت کند اما شهید در پاسخ به دفتر آیتالله عنوان کرد «من تا جمعه شهید میشوم» و این پیشبینی دقیقاً درست بود. شهدا به معنای واقعی از جان و مال و فرزندانشان در راه خداوند گذشتند، این مهم در مورد شهید شیرودی دقیقاً صدق میکرد. یادم میآید زمانی که یکی از میراژهای عراقی به قصد بمباران پایگاه وارد ایران شد و به وسیله پدافندهای هوایی مورد اصابت قرار گرفته بود، در انتهای سقوطش وارد منزلمان میشود، آن روز ما در منزل نبودیم و وقتی این خبر را به شهید شیرودی اطلاع دادند که خانهات خراب شد، در پاسخ گفت "فدای سر امام" و حتی وقتی حال ابوذر فرزندمان وخیم شد و من با توجه به سن کمی که داشتم بسیار نگران شده بودم و با پادگان ابوذر تماس گرفتم و پیام گذاشتم اما شهید شیرودی برای مداوای فرزندش نیامد.
بانو شاطرآبادی این اخلاق شهید شیرودی را مصداق گذشتن از جان و مال و فرزند و به خدا رسیدن و تسلیم محض خداوند بودن تفسیر کرد و افزود: شهید شیرودی بسیار نسبت به خانواده خویش عاطفی و تعصبی بودند و همواره نسبت به فامیل و هموطنان و همشهریانشان تعصب خاصی داشتند. شهید شیرودی علیرغم عشقی که به خانوادهاش داشت اما در زمان جنگ اولویت نخستش دفاع از آرمانهای اسلام و کشور بوده و نقش مهم و کلیدی هم در پیروزی جنگ داشت. جامعه امروز با آرمانهای شهدا تا حدودی منافات دارد، البته جوانانی هم هستند که برای پیروزی و حفظ اسلام به عنوان مدافعان حرم میجنگند و شهید میشوند اما متأسفانه افرادی هم هستند که از روی ناآگاهی و تحت تأثیر تبلیغات سو دشمن به بیراهه رفته و اسیر زرق و برق دنیا و مادیات شدند. وی در پایان سخنان خویش اظهار امیدواری کرد مسئولان بیش از پیش در جهت ترویج آرمانهای شهدا تلاش کنند.
صبورا شیرودی، خواهر شهید خلبان سرلشگر شیرودی هم ضمن تشریح ویژگیهای شخصیتی این شهید، بارزترین آن را خدمت به خلق از همان اوان کودکی و نوجوانی و جوانی برشمرد و گفت: برادرم از همان کودکی روحیه شهامت و ایثار داشت و همواره با وجودی که یک بچه مدرسه ابتدایی بود اما به هم سن و سالانش دلسوزانه کمک میکرد و روزی نبود که چند تن از همکلاسیهایش را برای ناهار به خانه نیاورد. شهید شیرودی از همان کودکی به پدر و مادرم بسیار محبت و کمک میکرد و با وجود علاقهاش به شالیکاری با وجود سن کم هر روز صبح زود و عصر به شالیزارها سرکشی میکرد تا بداند آیا آب به مزارع میرسد یا خیر. برادرم بسیار به تحصیل علاقهمند بود اما به دلیل اینکه پدرم کشاورز بود و از هزینه تحصیل برنمیآمد برادرم برای گذراندن ادامه تحصیل به تهران مهاجرت کرد و با اجاره اتاقی فقط به مساحت یک تخت هم کار میکرد و هم درس میخواند.
مناعت طبع شهید شیرودی
خواهر شهید شیرودی ادامه داد: مناعت طبع برادرم به حدی زیاد بود که یادم میآید وقتی در یک ماه رمضان مادرم برای دیدن برادرم به تهران رفت متوجه شد که او برای سحری خود تنها به تکه نان و پنیری بسنده کرده بود و صاحبخانه اش میگفت هر کاری میکنیم تا برای او ظرفی غذا ببریم، نمیپذیرد و میگوید خدا را شکر همه چی هست. اوایل انقلاب شهید شیرودی مردم را به پیوستن به انقلاب دعوت میکرد و علاقه او به قرآن و نماز زبانزد خاص و عام بود.
وقتی شهید خودرو استانداری را پس میدهد
خواهر شهید شیرودی با تاکید بر حساسیت شهید شیرودی در استفاده از بیتالمال به بیان یک خاطره پرداخت و افزود: برادرم برای رفت و آمدهایش از یک ماشین لندرور استفاده میکرد یک روز از استانداری با وی تماس گرفتند و گفتند ماشین لندرور در شأن شما نیست و ما برای شما ماشین دیگری در نظر گرفتهایم. برادرم ماشین مدل بالایی را از استانداری تحویل میگیرد و فقط چند ساعت از آن استفاده میکند اما آن را به استانداری برمیگرداند دلیل این کارش این بود که میگفت من در این ماشین نمیتوانم به یاد کوخنشینان باشم و به آنان خدمت کنم. اکنون اختلاسگران در کشور چگونه به چپاول بیتالمال مشغول هستند، من نمیدانم این اختلاسگران چرا از این جوان بیست ساله که در اوج غرور و جوانی بر نفس خود فائق آمده بود یاد نمیگیرند و همه آرمانهای شهدا را فراموش کردهاند.
مدیریت غائله کردستان به بهترین شکل
خواهر شهید شیرودی با بیان اینکه برادرم ۲۴ ماه در کردستان جنگید و به بهترین نحو ممکن قائله کردستان را مدیریت کرد، گفت: همرزمان برادرم تعریف میکنند که در روزهای آغازین جنگ و در هنگام ریاست جمهوری بنی صدر وقتی سه لشکر عراق به نزدیکی پادگان ابوذر میرسند از بالا دستور میآید که مهمات پادگان را آتش بزنید اما شهید شیرودی عصبانی میشود و میگوید چرا مهمات را آتش بزنیم آن را بر سر دشمن میریزیم. یکی از حساسیتهای برادرم تبعیض قائل نشدن بود، رعایت مساوات غذای سربازان و درجه داران یکی از نمونههای اخلاقی برادرم در پادگان بود که سبب ناراحتی بسیاری از درجهداران هم شده بود.
وی با اشاره به وضعیت جامعه امروز کشور خاطرنشان کرد: اکنون آنانی که حقوق نجومی میگیرند اصلاً به فکر افراد مستضعف جامعه نیستند آیا این مسئولان فردا میتوانند جواب شهدا را بدهند. ما در مقابل همه شهدا مسئول هستیم، رویهای که امروز مسئولان طی میکنند با آرمانهای شهدا فاصله زیادی دارد.
سرهنگ خلبان جانباز ایرج میرزایی، خلبان بالگرد شکاری کبرا و همرزم شهید شیرودی و کشوری هم از آرمانهای مشترک بین تمامی شهدا و جانبازان برای حفظ کشور و حفاظت از اسلام سخن گفت و افزود: زمانی که من، شهید شیرودی و شهید کشوری و دیگر همراهان وارد ارتش شدیم تبعیض زیادی بین ما فرزندان روستا و شهرنشینان قائل میشدند و در واقع ما را به عناوین مختلف مورد ظلم قرار میدادند اما با این حال من و شهید شیرودی و کشوری در زمره خلبانان تراز اول کشور بودیم. من و شهیدان شیرودی و کشوری در زمره افرادی بودیم که با پخش اعلامیههای امام به ترویج اسلام و انقلاب کمک میکردیم و پس از آغاز جنگ هم به ندای امام در مقابله با دشمن جانانه لبیک گفتیم.
وی با اشاره به انحلال ارتش در اوایل انقلاب اظهار کرد: برخیها تلاش کردند که ارتش را منحل کنند و ما این موضوع را به گوش امام رساندیم و امام هوشیارانه جلوی این امر را گرفت. خلبان میرزایی ضمن تشریح رشادتها و جانفشانیهای شهدا و جانبازان در هشت سال دفاع مقدس از وضعیت کنونی کشور و بیتوجهی به آرمانهای شهدا و جانبازان بشدت گلایه کرد که چرا باید جامعهای که آنقدر برای حفظش خونها دادیم و زحمتها کشیدیم دچار این میزان تبعیض، تورم و گرانی و فساد و فحشاء و خود فروشی و ... شود. ما جنگیدیم تا کشور به ثبات برسد و برای جوانانمان اشتغال ایجاد کنیم، اکنون ما را چه شده که من جانباز باید داروهایم را آزاد بخرم، فرزندانمان بیکار باشند اما آقازادهها در رفاه کامل در کشورهای خارجی به خوشی پرداخته و آن وقت برای چینیها و روسیها اشتغال ایجاد کنیم.
وی با گلایه از کمرنگ شدن روز به روز یاد شهدا و آرمانهایشان در کشور، گفت: مصداق این مدعا حذف اسامی مبارک شهدا از برخی کوچهها و خیابانهای تهران توسط شهرداری تهران است.
همبستگی در کردستان نتیجه ایثارگریهای شهید شیرودی
سروان علی یوسفی، همرزم، هممحلی و دوست شهید شیرودی هم بارزترین ویژگی شخصیتی شهید شیرودی را پرتلاش بودن، آگاه به مسائل زمان و تواضع و فروتنیاش بیان کرد و گفت: به زعم من اگر شهید شیرودی نبود، کردستان از ایران جدا میشد و اتحاد و همبستگی کردستان با کشورمان نتیجه رشادتها و ایثارگریهای شهید شیرودی است. ما از شیرود ۴ نفر بودیم که به نیروی هوایی رفتیم که سه نفر دیگر شهید شدند اما من لیاقت نداشتم.
یوسفی به ذکر خاطرهای از شهید شیرودی پرداخت و اضافه کرد: باخبر شده بودم که درجه سروانی شهید شیرودی آمده بود اما او درجهاش را نمیچسباند روزی به او گفتم علی اکبر چرا درجه سروانی را نمیچسبانی، حکمش را از جیبش درآورد و من اولین کسی بودم که از این مسئله باخبر شدم. شهید شیرودی در پاسخ به من گفت من برای درجه خدمت نمیکنم بلکه برای حفظ اسلام و پیروی از امام خدمت میکنم. به او گفتم پس، فردا که میخواهی پادگان را تحویل بدهی با چه مشخصاتی میخواهی این کار را بکنی. اما شهید شیرودی صبح فردای آن روز در گزارش به مافوق اینگونه گفت: " من علیاکبر قربان شیرودی سرباز اسلام پایگاه را به نحو احسن نگهداری کردم و آن را به نگهبان جدید تحویل میدهم. این هممحلی و همرزم شهید شیرودی از اخلاقیات مثبت، روحیه جهادگر و دفاع او از ناموس بویژه در کردستان نیز سخن گفت و تصریح کرد که رشادتهای شهید شیرودی در کردستان در تاریخ جنگ بیسابقه و بینظیر است.
ارتفاعات کردستان و پادگان ابوذر در دوران دفاع مقدس خاطرات زیادی از خلبان شمالی این دوران ثبت کردهاند و شهادتش همه مردم ایران به ویژه مردم غرب کشور را متأثر کرد و تشییع باشکوه پیکر مطهرش در کرمانشاه و انتقال به زادگاهش تنکابن از ماندگارترین بدرقههای اسطورههای این مرز و بوم است.