به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرگزاری فرانسه شرکت شیمیایی تویاما وابسته به شرکت فوجیفیلم اعلام کرد که کارآزماییهای بالینی مرحله سوم این دارو که در ماه مارس (اواخر اسفند) اکنون کامل شده است.
این بررسی در ۱۵۶ نفر نشان داد میانه زمان بهبودی در گروه دریافتکننده داروی آویگان ۱۱.۹ روز است در حالی در بیماران دریافتکننده دارونما این زمان ۱۴.۷ روز است.
بهبودی در این کارآزمایی به صورت عدم شناسایی ویروس در آزمایشهای PCR و برطرف شدن علائم مربوط به دمای بدن، اشباع اکسیژن خون و تصویربرداری قفسه سینه بود.
به گفته شرکت فوجیفیلم در این «بررسی مقایسهای تصادفیشده با کنترل دارونما یکسو کور» هیچ عارضه جانبی جدیدی مشاهده نشد.
این شرکت میگوید در حال تجزیه و تحلیل دادههای به دست آمده از این کارآزمایی است و به زودی خواستار تایید این دارو برای درمان بیماران کرونا میشود.
فاویپیراویر در سال ۲۰۱۴ برای استفاده در ژاپن تایید شد، اما فقط هنگامی که در شیوع آنفلوآنزا داروهای موجود تاثیربخش نباشند.
این دارو هنوز در بازار در دسترس نیست و فقط با درخواست دولت ژاپن میتوان آن را تولید و توزیع کرد.
فاویپیراویر که به صورت قرص خوراکی مصرف میشود، با جلوگیری از توانایی ویروس در تکثیر درون سلول عمل میکند.
بررسیها در حیوانات نشان دادهاند که این دارو میتواند بر رشد جنین تاثیر بگذارد، بنابراین نباید برای زنان باردار تجویز شود.
دولت ژاپن به شدت از این دارو حمایت کرده و از شرکت فوجی خواسته است تولید این دارو را برای مصرف داخلی و برای عرضه رایگان آن به کشورهایی که درخواست دارند، بالا ببرد.