به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، صندوق جهانی حیات وحش از سال ۱۹۹۸ هر دو سال یک بار وضعیت تنوع زیستی جهان را اعلام میکند. گزارش اخیر صندوق جهانی حیات وحش به تغییر و تحولات در حوزه تنوع زیستی در بازه زمانی ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۶ پرداخته است. این مرکز در آخرین گزارش خود بیش از ۲۱ هزار جمعیت از گونههای مختلف پستانداران، پرندگان، خزندگان و دوزیستان را مورد پایش قرار داده است که در ادامه به برخی از نکات مهم این گزارش اشاره شده است.
- بررسی ۲۱ هزار جمعیت از گونههای مختلف جانوری و گیاهی نشاندهنده کاهش ۶۸ درصدی گونههای پایش شده از سال ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۶ است. این یعنی شاخص کره حیات ۶۸ درصد کاهش یافته داشته که نشانگر وضعیت نزولی جمعیت گونههای گیاهی و جانوری جهان است.
- بر اساس گزارش صندوق جهانی حیات وحش ۷۵ درصد از زمینهای عاری از یخ کره زمین تغییر و تحول یافتهاند.
- ۸۵ درصد تالابهای جهان طی ۵۰ سال اخیر از بین رفتهاند.
- عمده اقیانوسهای کره زمین آلوده هستند. صید بیش از حد، آلودگی، فاضلابهای صنعتی و انسانی و توسعه مناطق ساحلی عمده فشارهای بشر بر اقیانوسها است.
- بر اساس این گزارش زیستگاههای آب شیرین (رودخانهها، تالابها، دریاچهها) بیشترین آسیب را از نابودی تنوع زیستی طی ۵۰ سال اخیر دیدهاند و این مسئله تاثیر زیادی بر از بین رفتن تنوع زیستی محیطهای آبی داشته است.
- بر اساس شاخص کره حیات، آبهای شیرین در سطح زمین به طور متوسط ۸۴ درصد کاهش یافتهاند.
- بر اساس شاخص تنوع زیستی، آستانه تنوع زیستی کره زمین ۹۰ درصد برآورد شده است. یعنی ما باید ۹۰ درصد از تنوع زیستی سطح کره زمین را تاکنون حفظ میکردیم اما این شاخص در گزارش صندوق جهانی حیات وحش تا سال ۲۰۱۶، ۷۰ درصد اعلام شده است.
- گروههای بسیار تاثیرگذاری که به آنها توجهی نمیشود مانند حشرات به صورت عمده از بین رفتهاند.
- یک پنجم گونههای وحشی به دلیل مسائل مرتبط با تغییرات اقلیم در معرض خطر انقراض هستند. صندوق جهانی حیات وحش هشدار داده است که پیشبینی میشود با وضع موجود نتوانیم این گونهها را از انقراض نجات دهیم.