معاون درمان وزیر بهداشت از تلاش وزارت بهداشت برای تامین واکسن آنفلوآنزا برای مردم کشورمان خبر داد و گفت: مردم نگران تامین این واکسن نباشند. اما به دلیل همپوشانی این دو بیماری برای اولین بار در سال جاری بهتر است همه پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند و حتما ماسک بزنند تا حداقل از شدت سرایت‌پذیری آنفلوآنزا کاسته شود.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر قاسم جان‌بابایی معاون درمان وزیر بهداشت دیشب دوم مهرماه در جریان بازدید سرزده از بیمارستان شهید مدرس شهرستان ساوه اظهار کرد: مردم نگران تامین این واکسن نباشند. معاونت بهداشتی وزارت بهداشت با هماهنگی مقام عالی وزارت و سازمان غذا و دارو تمهیدات خوبی برای واردات واکسن آنفلوآنزا اندیشیده‌اند و با وجود همه مشکلاتی که به دلیل اعمال تحریم‌ها بر سر حوزه سلامت آمده، خوشبختانه تعداد قابل قبولی واکسن وارد کشور شده و برای رفع نیاز مردم به این واکسن سازوکار مناسبی اتخاذ شده است.

او گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های بعمل آمده از سوی معاونت بهداشت قرار بر این است که اولویت تزریق واکسن آنفلوآنزا در بین افراد با ریسک بالا و مستعد درگیری با این بیماری، زنان باردار و افراد دارای بیماری‌های خاص و زمینه‌ای باشد.

جان‌بابایی در خصوص خطراتی که امسال بر اثر همپوشانی بیماری آنفلوانزا و کووید۱۹ وجود خواهد داشت، گفت: نمی‌توان زمان دقیقی برای اپیدمی آنفلوآنزا اعلام کرد اما طبیعتا هر سال با آغاز فصل پاییز موج جدیدی از این بیماری شیوع پیدا می‌کند و در برخی از سال‌ها شاهد دو مرحله از پیک این بیماری هستیم.

معاون درمان وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه علائم بالینی بیماری آنفلوآنزا از کروناویروس خیلی قابل افتراق نیست، گفت: خوشبختانه زیرساخت آزمایشگاهی برای تست هر دو بیماری آنفلوآنزا و کروناویروس فراهم است و هیچ نگرانی برای آزمایش همزمان آنفلوآنزا و کرونا وجود ندارد.

وی درمان آنفلوآنزا و کروناویروس را متفاوت دانست و گفت: با اینکه علائم بالینی بیماری آنفلوآنزا با کرونا مشابه یکدیگر است، اما آنفلوآنزا خیلی به درمان دارویی نیاز ندارد و بیشتر مواقع بیمار با مصرف قرص مسکن مداوا می‌شود اما درگیری ریه در کووید۱۹ نسبتا شدیدتر است.

این مسئول با تاکید مجدد بر اینکه نگرانی مردم در تامین واکسن آنفلوآنزا با تلاش وزارت بهداشت برطرف خواهد شد، تصریح کرد: کووید۱۹ سرایت‌پذیری بالاتری نسبت به آنفلوآنزا دارد و اگر مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت و از ماسک استفاده کنند، قطعا مشکلات مربوط به آنفلوآنزا و درگیری مردم با این بیماری نسبت به سال های گذشته کمتر خواهد شد.

دکتر جان‌بابایی تاکید کرد: اگر مردم با رعایت پروتکل بهداشتی و استفاده از ماسک مانع از شیوع کرونا شوند، قطعا از شیوع بیماری آنفلوآنزا که شدت شیوع و سرایت‌پذیری آن به مراتب کمتر از ویروس کرونا است، پیشگیری خواهد شد.