به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، سردار مجید کریمی درباره هشدارهای لازم نسبت به مصرف انواع مواد مخدر صنعتی در قشر جوان جامعه، اظهار کرد: والدین نباید تنها در مورد موادمخدر صنعتی مثل شیشه متمرکز شوند، مصرف قرص های روانگردان از دغدغه های پلیس است که به دلیل ریز بودنشان، فرزندان می توانند آن ها از چشم والدین پنهان کنند.
وی ادامه داد: دغدغه دیگر پلیس مصرف گل است که در محیط های آموزشی وجود دارد و ممکن است در میهمانی های دوستانه مورد مصرف قرار گیرد باید فرهنگ نه گفتن را به فرزندان خود آموزش دهیم، ایرانی ها فرهنگی دارند که اهل تعارف هستند و خیلی راحت نمی توانیم نه بگوییم این در حالی است که باید فرهنگ نه گفتن در فرزندان نهادینه شود چراکه در بسیاری از مکان ها لازم است، فرزندان به دوستشان و حتی بزرگترشان نه بگویند، زمانی که به او مواد مخدر را تعارف می کنند چه در مدرسه، دانشگاه و محیط کار، فرقی نمی کند باید یاد بگیرد خودش را مدیریت کنند، البته نظارت والدین نیز شرط اصلی و اساسی در این زمینه است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر گفت: اگر خانواده را به عنوان اصلی ترین نهاد اجتماعی که شخصیت فرزندان در آن شکل می گیرد، بدانیم به گونه ای که جامعه شناسان به این مساله تاکید دارند که خانواده مهم ترین نهاد و بنیاد اجتماعی است براین اساس تعلیم و تربیت باید در نهاد خانواده نهادینه شود.
سردار کریمی با اشاره به پاک سازی منطقه هرندی تهران افزود: به عنوان مثال منطقه آلوده ای در تهران داریم به نام دروازه غار در شوش که محل و پاتوق مصرف مواد مخدر بود از دغدغه های مردم، یکسالی است که پلیس آن جا را پاکسازی کرده است و ۷۰ تا ۸۰ درصد موفقیت حاصل شده و تا پایان سال قطعا پاکسازی آن به اتمام می رسد، در این منطقه آلوده خانواده هایی زندگی می کنند که جزء خانواده های مومن، معتقد، شریف و جزء خانواده شهدا بوده و فرهنگ و تربیت خوبی دارند اما شاهد آن هستیم که فرزندان این خانواده ها نه تنها دچار آلودگی و مصرف مواد مخدر نشده اند بلکه جزء اقشار با فرهنگ منطقه به شمار می روند.
وی ادامه داد: اما سئوال این است که چرا عده ای در این محله جلب و جذب مواد مخدر می شوند؟ این مساله بر می گردد به پایه های اعتقادی، تعلیمی و تربیتی که در یک کوچه می بینیم تعدادی از فرزندان میروند برای کشور جانفشانی می کنند و شهید و جانباز می شوند اما در همان کوچه دیده می شود که یک نفر کنارجوی آب افتاده و در اثر مصرف شیشه و سایر مواد مخدر جان باخته است یا عده ای مواد مخدر را خرید و فروش می کنند، این جا است که نقش خانواده را در پیشگیری از گرایش مصرف مواد مخدر می توانیم، ببینیم که چقدر نقش خانواده حائز اهمیت است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر به وظائف پلیس در این زمینه اشاره کرد و گفت: ما به عنوان پلیس چه اقداماتی باید انجام دهیم؟ پلیس وظیفه دارد دسترسی به مواد مخدر را کاهش دهیم که البته در این جا باز خانواده و نهادهای اجتماعی می توانند به کمک پلیس بیایند به ویژه در حوزه اطلاع رسانی به موقع به پلیس، ما وظیفه داریم آگاه سازی و و اطلاع رسانی لازم را به مردم ارائه دهیم و با کمک رسانه های دیداری، شنیداری و نوشتاری این آگاهی و هشدارها را به مردم اعلام کنیم.
مصرف شیشه برگشت پذیر نیست
سردار کریمی اضافه کرد: باید مردم بدانند که مصرف شیشه برگشت پذیر نیست، فردی که دچارش شود، گرفتار می شود و دیگر نمی تواند به جامعه باز گردد علاوه بر شیشه همان طور که گفته شد در قشر جوان گرایش به قرص های روانگردان از دغدغه های پلیس است، ما نمی توانیم کنار هر نفر یک افسر پلیس بگذاریم که از جوانان مراقبت کند. فقط جمعیت ۱۳ تا ۱۴ میلیونی شهر تهران را در نظر بگیرد که آیا امکانش است پلیس در همه نقاتط با کمبود امکانات و نفرات حضور داشته باشد؟
وی ادامه داد: پلیس به سمت و سو هوشمندسازی می رود، هوشمندسازی پلیس در دستور کار قرار دارد که توسط فرمانده نیروی انتظامی ابلاغ شده است براین اساس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیز به این سمت و سو رفته تا دیگر لازم نباشد فقط استقرار فیزیکی داشته باشیم، در همه مکان ها کارهای اطلاعاتی انجام می شود که همکاران ما این اقدام را انجام میدهند. جمع آوری اطلاعات و برخورد اطلاعاتی با این جرائم از دیگر وظائف این پلیس است، همچنین آگاهی رسانی مهمترین اقدامی است که در اقشار مختلف کارگری، در محلات و محیط های کاری و آموزشی برنامه ریزی شده تا همکاران ما حضور یافته تا در مورد پیامدهای مصرف مواد مخدر اطلاع رسانی کنند که در این راستا با کمک رسانه ها به عنوان همیار پلیس و سایر نهادها که تاثیرگذار هستند، می توان این نقش را به خوبی ایفا کرد.