مردم بیرجند در استان خراسان جنوبی هر روز شاهد گرانی کالایی جدید هستند و در تازه‌ترین نمونه این روزها قیمت چای در بازار ۲۸ درصد افزایش یافته است.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، حکایت گرانی داستان امروز و دیروز بازار بیرجند نیست؛ حکایت ۷ ماهی است که همچنان تداوم دارد و صدای مردم را درآورده است. گرانی تنها شامل یکی دو قلم کالا هم نمی‌شود اقلام زیادی را در بر می‌گیرد و در این میان مردم در روزهای سختی و کرونایی به ویژه آن‌هایی که حقوق ثابتی ندارند کاسه چه کنم چه کنم به دست گرفته و منتظر تدابیر ویژه مسئولان هستند.

در یک روز پاییزی در حالی که بر روی گاری دستی‌اش تعدادی هنداونه و خربزه دارد به دور از چشم ماموران شهرداری بیرجند برای فروش محصولاتش جار می‌زند تا شاید بتواند با فروش آن لقمه نانی بر سر سفره خانواده ۵ نفره‌اش ببرد. او از این روزها با عنوان روزهای سخت یاد می‌کند و معتقد است قدرت خرید مردم خیلی کم شده و مانند قبل نمی‌تواند محصولاتش را به فروش برساند.

این دستفروش بیرجندی گفت: مردم از کرونا می‌ترسند و کمتر رقبت خرید از دستفروش دارند.  سه فرزند دانش آموز دارم و هزینه تحصیل در این اوضاع خیلی زیاد است چند وقت است دور خرید برخی اقلام را خط کشیده‌ایم، اما از وقتی که تخم‌مرغ هم گران شده دیگر نمی‌دانیم چگونه باید شکم گرسنه فرزندانم را سیر کنم.

یکی از کارگران سر گذر میدان امام حسین(ع) بیرجند که تمایل چندانی برای صحبت ندارد، گفت: از چه بگویم و از چه نگویم گرانی که این روزها داد همه را درآورده و از فقیر تا غنی همه مردم کاسه صبرشان لبریز شده متأسفانه گوش شنوایی هم نیست که صدای مردم را بشنود.

او افزود: برخی از مسئولان در صفحه تلویزیون حاضر می‌شوند و ضمن گلایه از وضعیت موجود اعلام می‌کنند نباید مردم در مضیقه باشند حال باید پرسید آقای مسئول، آقای وزیری که روزی که قرار بود انتخاب شوید با هزار وعده و وعید به مردم گفتید برای رفع این مشکلات آمده‌اید، حال مدعی هستید که باید گرانی تدبیر شود؟ چه کسی باید این مسئله را مدیریت کند چرا توپ را به زمین یکدیگر پاس می‌دهید؟ فکری برای مردم بردارید که زیر بار گرانی‌ها دارند له می‌شوند.

هنوز حرف‌هایش تمام نشده بود که کارگری دیگر وارد بحثمان شد و گفت: وزیر جهاد کشاورزی دو روز است در بیرجند حضور دارد من برای دیدنش نتوانسته‌ام حضور یابم. چند نامه دارم و نمی‌دانم چگونه باید به دستش برسانم. چرا در تلویزیون اعلام می‌کنند باید تخم‌مرغ کیلویی ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان به مردم عرضه شود‏، اما در بیرجند با قیمت ۱۵ هزار و ۸۰۰ تومان در بازار عرضه می‌شود.

این شهروند بیرجندی با بیان اینکه آقای وزیر، آقای استاندار اصلا حواستان هست که گوشت مرغ روز دوشنبه در بازار با قیمت ۲۰ هزار و ۷۰۰ تومان رسیده است عنوان کرد: من نمی‌دانم آقایان مسئول خریدهای منزل خود را از کجا تهیه می‌کنند که حواسشان به قیمت‌ها و گرانی‌ها نیست.

یکی دیگر از شهروندان بیرجندی هم با گلایه از افزایش قیمت چای در بیرجندگفت: علاوه بر گرانی در بحث گوشت مرغ و تخم‌مرغ و نبود روغن جامد چای هم گران شده و گویا باید منتظر گرانی دیگر اقلام هم بود. وقتی قیمت دلار به ۳۰ هزار تومان برسد نباید انتظار ارزانی داشت‏، سکه به مرز ۱۵ میلیون تومان رسیده و همچنان گرانی‌ها امان مردم را بریده است در این اوضاع دیگر چای هم نباید بخوریم.

زجاجی رئیس اتحادیه مواد پروتئینی بیرجند گفت: متهم اول گرانی مرغ، همان کمبود و گرانی دان است و وقتی دان نباشد نباید از تولیدکننده انتظار تولید داشت. گوشت مرغ روز گذشته در بازار با قیمت ۱۷ هزار و ۸۸۰ تومان در مراکز عرضه مستقیم عرضه شد و روز دوشنبه با قیمت ۲۰ هزار و ۷۰۰ تومان در مراکز خورده‌فروش و در مراکز عرضه مستقیم ۱۹ هزار و ۷۲۰ تومان عرضه شد، تخم‌مرغ در مراکز عرضه مستقیم ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان و در مراکز خورده فروشی ۱۶ هزار تومان بوده است.

محمد شریف رئیس اتحادیه خواربارفروشان بیرجند از گرانی چای خبر داد و گفت: از ابتدای شهریورماه قیمت چای هم افزایش یافته آن طور که چای ۵۰۰ گرمی که تا قبل از این با رقم ۷۸ هزار تومان به فروش می‌رسید در حال حاضر با قیمت ۹۹ هزار و ۸۰۰ تومان عرضه می‌شود.چای در همین مدت افزایش ۲۸ درصدی را به خود گرفته و این افزایش شامل همه رقم‌های چای می‌شود.