روند بازسازی ارگ قدیم بم که در زلزله سال ۸۲ تخریب شد، ۸۰ درصد انجام شده و پیش‌بینی می‌شود بازسازی کامل این بنا تا هفت سال دیگر به پایان برسد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، سرپرست پایگاه پژوهشی ارگ قدیم بم گفت: مجموعه تاریخی ارگ قدیم پس از گذشت ۶ماه از زلزله بم با هدف حفاظت از آثار باستانی و منظر فرهنگی آن در تاریخ ۱۷ تیر ۸۳ در مساحتی بالغ بر ۲۳ هزار هکتار از اراضی شهرستان بم و محوطه اطراف آن در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده است.

محسن قاسمی بیان کرد: یکی از دلایل کُند بودن مرمت و بازساری ارگ بم فاصله موجود بخش اداری و کارشناسی ما با کارگاه خشتی داخل ارگ بود که بدین منظور بخش کارشناسی و پژوهشی را در محل خانه سیستانی واقع در ارگ بم مستقر کردیم.

وی با اشاره به پروژه‌های مهم و در دست اقدام اظهار کرد: در بخش پروژه‌های مرمتی۶ پروژه بزرگ در دستورکار این پایگاه قرار  گرفت و بخش وسیعی از اهداف و خواسته‌هایمان رقم خورد که مرمت عمارت دروازه دوم، خانه میراکبر، بازسازی و مرمت برج کلاه فرنگی، بازسازی فاز دوم خانه سیستانی، آغاز بازسازی یخدان ارگ قدیم و احداث کارگاه‌های حفاظت ادواری از جمله این پروژه‌ها هستند.

سرپرست پایگاه جهانی ارگ قدیم بم با اشاره به ساماندهی پیاده روهای اطراف ارگ قدیم عنوان کرد: از مهم‌ترین کارهای ما انعقاد تفاهم‌نامه‌ با شهرداری برای ساماندهی پیاده روهای اطراف ارگ بوده که در فاز اول این انجام شده و ظرف چند روز آینده فاز دوم این پروژه  به طول ۳۵۰ متر در ضلع جنوبی ارگ قدیم شروع خواهد شد.

 قاسمی گفت: مهم‌ترین کار صورت گرفته طراحی و راه اندازی دوربین‌های حفاظت الکترونیکی و پایش تصویری ارگ بوده که با اجرا و نصب این دوربین‌ها توانستیم امنیت بیشتری را در داخل و خارج ارگ بم برای گردشگران تأمین کنیم.

سرپرست پایگاه پژوهشی میراث جهانی بم و منظر فرهنگی با اشاره به مرمت قیصریه، کارخانه حناسایی و خانه عامری بیان کرد: این موارد از آثار شاخص ما هستند و کارخانه حناسایی حدود ۸۰ درصد مرمت شده و از طریق ماده ۲۷ درحال واگذاری به بخش خصوصی است و متقاضیان زیادی برای آن درخواست داده‌اند که به محض انعقاد قرارداد و نهایی شدن، طرح احیای حناسایی به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.
وی تصریح کرد: بخش عظیمی از بازارهای تاریخی و مجموعه قیصریه، مالکیت خصوصی دارد و ۷۵ درصد تملک شخصی و پیمانکار گرفته شده و بخش‌هایی نیز مرمت شده است.

قاسمی با اشاره به نحوه مرمت کلاه فرنگی نیز گفت: در خصوص کلاه فرنگی اسناد، مدارک و تصاویر زیادی وجود دارد که قبل زلزله را به نمایش گذاشته اما در حال حاضر چون حصار جلوی کلاه فرهنگی ریخته و مرمت نشده باید همزمان  برای مرمت شکل اولیه قبل از زلزله دیده شود.

برچسب‌ها