به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایران، با وجود آنکه استان تهران بابت تعداد ابتلا و فوت کووید۱۹ و بستری بیماران بد حال نسبت به میانگین کشوری در وضعیت حاد و فوق بحران قرار دارد اما شهر تهران به دلیل مهاجرتهای کاری روزانه و ترددهای بالا وضعیت بسیار متفاوت از مابقی استانها دارد چنانچه بنابر اعلام معاون درمان ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در استان تهران، اعضای این ستاد در تازهترین تصمیم شان مقرر کردهاند مدیریت و فرماندهی مقابله با ویروس کرونا را دو استان البرز و تهران به شکل یکپارچه در بیاورند چرا که به دلیل کثرت سفرهای درون استانی از البرز به تهران هرگونه تصمیمگیری در رابطه با تدوین دستورالعملهای بهداشتی و نظارت بر اجرای آنها اوضاع تهران را سخت و پیچیده میکند.
به گفته دکتر نادر توکلی، روزانه تعداد زیادی سفر درون استانی از البرز به تهران از سوی افرادی با مشاغل روز مزد و اقشاری که نیروهای کار و خدماتی هستند اتفاق میافتد همینها گرفتاری های زیادی برای شهر تهران ایجاد میکند. به هر حال سفرهای بین شهری ریلی، زمینی و هوایی آلودگی را جابهجا میکنند و برای همین هم باری که به تهران اضافه میشود در مقایسه با شهرهای دیگر چند برابر است. تمام اینها مدیریت کرونا را در تهران سخت کرده است و این استان را در وضعیت فرابحران قرار داده است.
وی میگوید: ستاد مقابله با کرونا در تهران و استانداری به عنوان متولی استان در قالب اختیاراتی که دارند، تصمیماتی می گیرند و ضوابطی را وضع میکنند. بر همین اساس با توجه به اینکه ۸۰ درصد ضمانت اجرایی پروتکلها نیاز به حمایت دیگر دستگاهها و سازمانها و همکاری کل جامعه دارند از اینرو تأکید میکنیم شرایط پیش رو نیاز به حمایتطلبی بقیه سازمانهای نظارتی دارد. برای مثال قرار بود اصناف خودشان بر روند پروتکلها نظارت کنند اما این اتفاق نیفتاد. در مراکز خرید بیشتر از ۳۰ درصد پروتکلها رعایت نمیشود برای همین رویکرد جدیدی در رابطه با رعایت پروتکلهای بهداشتی باید اتخاذ میشد.
معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران با بیان اینکه بیمارستانهای تهران اشباع شدهاند، میافزاید: از روز گذشته ۱۰۴ بیمارستان درگیر کرونا بخشی از فعالیتهایشان را تعطیل کردند اما تعطیلی واحدهای غیراورژانسی نیز حد و مرزی دارد و یقین داریم به دلیل سفرهای آخر هفته وضعیت در بیمارستانها بحرانی خواهد شد.
دکتر توکلی با بیان اینکه پیشبینی میکنیم به دلیل سفرهای اخیر آمار ابتلا و مرگ و میر روند صعودی در پیش خواهد گرفت، میگوید: سفرهای تفریحی و غیر ضرور مردم به خارج از استان تهران بار بیمار کووید۱۹ را بشدت افزایش میدهد. ما منتظر یک بحران فوقالعاده هستیم برای همین تصمیم بر این است هر بیماری که سفر میرود هزینههای درمانش به پای خودش باشد. این پیشنهاد در حال تصویب است و افراد را از طریق پلاک خودرو، سامانه بیمهای و محل زندگیشان رصد میکنیم.
به گفته او، مشکل اصلی این است که سفرها باعث انتقال آلودگی میشوند و آنچه مسلم است آلودگی در استان تهران به خانهها و اماکن شخصی رسیده و درگیری خانوادگی زیاد شده است. اجباری شدن ماسک نیز دقیقاً برای این است که مختصری از بار بیماری را کم کنیم تا بتوانیم به مبتلایان سرویس دهی مناسبی داشته باشیم.
وی در پاسخ به اینکه پیشنهاد ستاد تهران برای کاهش آمار مرگ و میر و ابتلا در تهران چیست، میگوید: باید تمهیدات دور کاری پرسنل اندیشیده شود. مسأله اصلی افراد حاشیهنشین شهر است که روز مزد هستند. برای این افراد پیشنهاد دادهایم از پوشش بیمهای برخوردار شوند.
۹۵ درصد افراد باید ماسک بزنند
معاون کل وزارت بهداشت درباره نحوه اعمال جریمه برای افرادی که دستورالعمل تازه ستاد ملی کرونا مبنی بر اجباری شدن ماسک از درب منزل از امروز (شنبه ۱۹ مهر) را نادیده میگیرند، میگوید: در این زمینه سه مصوبه داریم؛ یکی اینکه از شنبه استفاده از ماسک در استان تهران هنگام خروج از خانه و برگشت به خانه اجباری میشود. دومین مصوبه مربوط به کسانی است که در رعایت استفاده از ماسک تخلف کنند که برایشان جریمه تعیین میشود. سومین مصوبه هم مربوط به اقدامات کارشناسی و چگونگی اعمال جریمه و مجازات افراد متخلف است. رؤسای کمیتههای تخصصی در این زمینه بررسیهایی انجام دادهاند و امروز (شنبه) در جلسه نهایی ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب خواهد شد.
ایرج حریرچی در پاسخ به این سؤال که اجباری شدن ماسک تا چه اندازه در کاهش آمار ابتلا و مرگ و میر تأثیر خواهد داشت؟ میافزاید: اگر استفاده از ماسک در سطح جامعه به ۹۵ درصد از هنگام خروج از خانه تا برگشت از خانه برسد و در کنارش اقدامات معمول مانند شست و شوی دست و فاصلهگذاری فیزیکی رعایت شود بهترین نتیجه حاصل میشود.