به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، نادر توکلی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در برنامه «تهران کلینیک» رادیو تهران درباره آخرین آمار مبتلایان به کرونا در شهر تهران گفت: نزدیک به ۵ هزار بیمار در تهران بستری هستند و با توجه به تکمیل بودن ظرفیت تختهای بیمارستانی شرایط خوبی پیش بینی نمیشود. در روزهای گذشته تمهیدات ضربتی در ستاد ملی مبارزه با کرونا در نظر گرفته شد تا شاید بتوانیم قدری این شرایط را بهتر مدیریت کنیم.
وی علت تعداد بالای مرگ و میر در کشورمان را عدم رعایت پروتکل های بهداشتی دانست و افزود: در کشور ما آلودگی در سطح گسترده ای شیوع پیدا کرده و به همین دلیل مهار آن بسیار مشکل است. اما برای مثال در کشورهای اسکاندیناوی به دلیل بهرهمند بودن از سیستم بهداشتی قوی، رعایت قوانین بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی توسط مردم، مشاهده می شود که این آمار به میزان قابل توجهی در این کشورها کم است.
وی افزود: مرگ و میر ناشی از این بیماری لزوماً ارتباطی با میانگین سنی و آمار بیماری های زمینه ای در یک کشور ندارد؛ زیرا در این صورت کشورهای اروپایی به دلیل میانگین سنی بالاترجمعیتی نسبت به ایران و آمار بالای بیماری های زمینه ای باید تعداد مرگ و میر بیشتری را تجربه می کردند.
توکلی تاکید کرد: میزان رعایت نکات بهداشتی در تهران به ویژه در مناطق حاشیه ای رضایت بخش نیست و این اتفاق را می توان یکی از عوامل آمار بالای مرگ و میر دانست. لازم به ذکر است استان تهران و استان البرز تقریباً به یکدیگر متصل هستند و روزانه تعداد زیادی از مردم بین این دو استان رفت و آمد میکنند که این رفت و آمدها شرایط را بسیار پیچیده تر می کند.
وی درباره اظهارات جدید رئیس جمهور مبنی بر افزایش مجازات برای کسانیکه موارد بهداشتی را رعایت نکرده و بیماری خود را پنهان میکنند گفت: من از جزئیات اظهارات رئیس جمهور اطلاع کاملی ندارم. اما در هرصورت هر کسی که بیمار است باید در منزل بماند و کمتر در جامعه حضور یابد. مکان های آلوده زیادی از جمله آسانسورهای عمومی منازل، مراکز خرید وجود دارند که مردم به دلیل استفاده نکردن از ماسک در این مکانها مورد خطر قرار می گیرند. این آسانسورها پر از ویروس هستند. با ادامه دار شدن این روند و افزایش سفرهای برون شهری قطعا شرایط سخت تری پیش بینی می شود.
معاون درمان ستاد مقابله با کرونای تهران از تحت پوشش قرار گرفتن داروی رمدسیویر توسط بیمه خبر داد و گفت: بیمارستانها موظفند برای بیمارانی که بستری شده اند، این دارو را تهیه کنند. البته داروی فاویپیراویر میتواند به صورت سرپایی تجویز شود اما رمدسیویر نیاز به تزریق دارد و فقط در داروخانه های بیمارستانی موجود است.