معاون امنیتی انتظامی استاندار تهران جزئیات اعمال جریمه‌های نقدی را برای رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی تشریح کرد. 

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، حمیدرضا گودرزی معاون امنیتی انتظامی استاندار تهران گفت: چهلمین جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا برگزار شد و تصمیماتی در خصوص استفاده از ماسک از در منزل اتخاذ و مقرر شد ستادهای استانی مقابله با کرونا در پی این جلسه اقداماتی از جمله جریمه برای شهروندانی که پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند انجام دهند.

وی افزود: در تاکسی‌ها و اصناف و ادارات این جریمه‌ها به راحتی قابل اعمال خواهد بود. متاسفانه در حال حاضر وضعیت کرونا در تهران بسیار حاد شده و بیمارستان‌ها در خصوص پذیرش این بیماران با مشکل مواجه شدند. بر همین اساس برای افرادی که پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند جریمه ۵۰ هزار تومانی و برای افرادی که بیمار شده‌اند و قرنطینه رارعایت نمی‌کنند جریمه ۲۰۰ هزار تومانی اعمال خواهد شد.

به گفته معاون امنیتی انتظامی استاندار تهران، این جریمه‌ها برای شهروندان از طریق نیروی انتظامی با چهره‌نگاری انجام خواهد شد و بازرسان وزارت بهداشت نیز در این خصوص اقدامات لازم را انجام خواهند داد.

گودرزی توضیح داد: در حوزه حمل‌ونقل عمومی رانندگانی که از ماسک استفاده نمی‌کنند جریمه ۱۰۰ هزار تومانی و برای هر مسافر متخلف نیز ۲۰ هزار تومان جریمه اعمال خواهد شد.

وی این را هم گفت که تمامی ناوگان حمل‌ونقل عمومی و مسافران آنها موظف به استفاده از ماسک هستند. عدم رعایت این موضوع برای شرکت‌های حمل‌ونقلی جریمه ۵۰۰ هزار تومانی را در پی خواهد داشت و به ازای هر مسافر جریمه ۲۰ هزار تومانی اعمال می‌شود.

معاون استاندار تهران در تشریح شمار مبتلایان به ویروس کرونا در استان تهران گفت: تا این لحظه ۱۲۶ هزار نفر به این بیماری مبتلا شدند و ۸۱۰۰ نفر نیز جان خود را از دست دادند. متاسفانه میزان رعایت پروتکل در استان تهران کاهش پیدا کرده و بر همین اساس چهار راهکار استفاده از ماسک، غربالگری، مراقبت و قرنطینه و آگاهی‌بخشی در دستور کار قرار گرفته است. قطعا افرادی که مبتلا به بیماری شده‌اند باید نسبت به تکمیل فرم‌های وزارت بهداشت اقدام کنند و برای خارج شدن از قرنطینه حتما هماهنگی انجام دهند. درغیر این صورت خروج بدون هماهنگی از قرنطینه ۲۰۰ هزار تومان جریمه در پی خواهد داشت و نظارت این موضوع نیز با بازرسان بهداشت و درمان خواهد بود.

به گفته گودرزی، همچنین افرادی که در مکان‌های بسته و سر باز از ماسک استفاده نکنند نیروی انتظامی و بازرسان بهداشت و درمان و نیروهای مقاومت بسیج نسبت به اعمال جریمه آنها اقدام خواهند کرد.

وی افزود: در خصوص واحدهای صنفی عدم رعایت پروتکل‌ها در مرحله اول تذکر، در مرحله دوم جریمه ۳۰۰ هزار تومانی و در مرحله سوم جریمه یک میلیون تومانی و در مرحله چهارم با پلمب واحد صنفی مواجه خواهد شد.

معاون استاندار تهران همچنین درباره شهروندان عادی نیز توضیح داد: این افراد نخستین بار برای عدم پروتکل‌ها تذکر شفاهی دریافت خواهند کرد و مشخصات آنها ثبت خواهد شد و در مرحله بعد جریمه ۵۰ هزار تومانی برای آنها اعمال می‌شود.

گودرزی با تاکید بر لزوم همکاری و مشارکت شهروندان برای مقابله با کرونا ویروس و تشدید شیوع این بیماری گفت: تقریبا وضعیت بیمارستان‌های تهران به اشباع رسیده و بیمارستان‌ها با مشکل جدی مواجه شدند.

در ادامه این جلسه اسماعیلی سرپرست دادسرای جرایم پزشکی و دارویی تهران نیز با تاکید بر اعلام آمادگی این دادسرا برای اعمال قانون گفت: در شرایط افزایش شیوع این بیماری حاکمیت ورود پیدا کرده و قطعا با شهروندانی که پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند و تعداد آنها اندک است برخورد قاطع صورت خواهد گرفت. بی‌تردید برای استفاده نکردن از ماسک هیچ دلیل قانع‌کننده‌ای وجود ندارد. عده‌ای که نافرمانی و هنجارشکنی می‌کنند با گزارش پلیس و بازرسی‌ها برخورد با آنها صورت می‌گیرد و دادستانی آمادگی کامل دارد که برای سلامت شهروندان شبانه روز فعالیت کنند.

وی افزود: البته ابتدا باید مسئولیت به شهروندان تفهیم شود که این کار باید توسط تیم مشترک بهداشت و پلیس انجام شود و در صورت تکرار تخلف جریمه و برخورد انجام شود.

در ادامه این جلسه صادقی رئیس صنعت و معدن و تجارت استان تهران نیز با تاکید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در واحدهای تجاری و صنعتی و معدنی گفت: تلاش لازم صورت گرفته تا تمامی واحدها در سطح مناسب رعایت پروتکل‌ها را مد نظر قرار دهند و خوشبختانه میزان آلودگی در سطح نیروهای این واحدها بسیار اندک است و جای نگرانی وجود ندارد. در ارتباط با واحدهای صنفی عمده صنوفی که احتمال شیوع در آنها بالا بوده همانند تالارهای پذیرایی تعطیل شدند و بر سایر واحدها نیز نظارت‌های جدی اعمال می‌شود.

وی گفت: ظرفیت تولید ماسک به روش صنعتی حتی بیشتر از نیاز استان است و به روش کارگاهی نیز با رعایت همه استانداردها تولید ماسک دنبال می‌شود. لذا درحوزه تولید ماسک با مشکلی مواجه نیستیم و در حال حاضر نیز ماسک باید با قیمت هزار و ۵۰۰ تومان در سطح شهر عرضه شود. عرضه بالاتر از این قیمت قطعا با برخورد قضایی روبه‌رو خواهد شد.

صادقی افزود: در جلسه فردا ستاد ملی کرونا نیز پیشنهاد کاهش قیمت ماسک با توجه به رقابتی شدن بازار ارائه خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود قیمت ماسک کاهش پیدا کند.
 

برچسب‌ها