به گزارش همشهری آنلاین به نقل از میزان، امسال هم مانند سالهای گذشته با فرا رسیدن فصل پاییز، مهاجرت پرندگان به تالابهای شمال و جنوب کشور آغاز شده؛ مهاجرتی طولانی که ایستگاه پایانی آن بازارهای فروش لاشه پرندگان است.
در استان خوزستان هم این روزها صیادان متخلف با استفاده از روش غیرقانونی صید محمیه، دستههای بزرگی از پرندگان مهاجر را به دام انداخته و برای عرضه در بازارهای این استان آماده میکنند.
فروشندگان، لاشههای پرندگان را در کیسههای زباله روی هم انبار میکنند تا پس از به فروش رفتن لاشههایی که در سینی گذاشتهاند، فورا لاشههای جدید را جایگزین کنند.
متاسفانه مسئولان محیط زیست خوزستان هم مانند مسئولان محیط زیست مازندران نتوانستهاند موفقیتی در مسیر مهار کشتار پرندگان مهاجر در تالابهای این استان حاصل کنند.
این در حالیست که فعالان محیط زیست خوزستان معتقد هستند مسئولان محیط زیست اگر از عرضه غیرقانونی لاشه پرندگان در بازارهای این استان جلوگیری کنند، قدمی بزرگ در مسیر مهار این تخلفات برداشته میشود، اما مسئولان محیط زیست با این توجیه که برخورد با فروشندگان بازار به تنش منجر میشود از برخورد قانونی با این معملات غیرقانونی اجتناب و به پاره کردن تورهای برخی از محمیهها اکتفا میکنند. اقدامی که تاثیری در جلوگیری از کشتار پرندگان ندارد، چرا که اندکی پس از پاره شدن تورها توسط ماموران محیط زیست، صیادان تورهای جدید را جایگزین کرده و به صید غیرقانونی خود ادامه میدهند.
به گفته فعالان محیط زیست خوزستان با توجه به کشتار گسترده و عرضه محدود پرندگان در بازارهای خوزستان، بخش عمدهای از لاشههای پرندگان صیدشده توسط محمیه داران برای فروش به کشور عراق ارسال میشود.