به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اعتماد، چند ماه به انتخابات ریاستجمهوری مانده و هر روزی که میگذرد، صفحات سیاسی مطبوعات و رسانهها، انتخاباتیتر از روز پیش به نظر میآید؛ شبیه به حرکات و سکنات سیاسیونی که شفاف و علنی یا چراغخاموش و پنهانی خود را برای یک نبرد انتخاباتی تمامعیار مهیا میکنند و یک روز به فلان شهرستان محروم سر میزنند و روز بعد از تریبون رسانهای رسمی یا حساب کاربری شخصی، سخنی میگویند و موضعی میگیرند عمدتا با دو ویژگی ثابت؛ نقد وضع موجود، نوید بهبود اوضاع! هنوز اما فضای سیاسی- رسانهای مملکت و متعاقبا حرکات و سکنات کاندیداهای ۱۴۰۰ آنقدر «انتخاباتی» نشده که آنها همگی راسا وارد گود شوند و انگار اغلب هنوز منتظرند که دیگران دربارهشان نظری بدهند و موضوعی اتخاذ کنند؛ هر چند همین حالا هم هستند چند نفری از این فهرست دستکم ۳۰ و دستبالا ۵۰ نفره کاندیداهای احتمالی که شخصا میکروفن به دست گرفته و از مشکلات امروز و فرداهای بهتر میگویند.
یکی از این جماعت اما همزمان یکی از مردانی است که در این فهرست بیشتر سوژه اظهارنظرها و تحلیلهای انتخاباتی است و کمتر از دیگران، خود سخنی میگوید که رنگ و بوی انتخاباتی داشته باشد و دارای آن دو ویژگی ثابتی که پیشتر اشاره شد.
علی لاریجانی رییس مجالس هشتم، نهم و دهم، دبیر اسبق شورای عالی امنیت ملی و نیز رییس سالهای نسبتا دور سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی که اگر به واقع وارد گود رقابت ۱۴۰۰ شود این دومین بار خواهد بود که اقبالش را برای تصاحب بالاترین کرسی اجرایی مملکت میآزماید و جالب آنکه حالا برخلاف تجربه نخست اگرچه هنوز هر چه درباره انتخابات گفته شده و میشود، گمانهزنی است اما دستکم برخی بر این باورند که اگر لاریجانی وارد میدان انتخابات شود احتمالا رقیبی است سرسخت برای هر یک از چندین و چند سیاستمدار دیگری که در سر سودای «پاستور» دارند.
این را حتی برخی منتقدان او هم اعتراف میکنند. چنانکه سیدحسین نقویحسینی که بهعنوان سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی که بهنحوی مقابل طیفی از دیگر اصولگرایان آن روزهای پارلمان که عمدتا حامی لاریجانی بودند، قرار داشت به نامهنیوز گفته که «لاریجانی اگر بتواند توافق اصلاحطلبان و مستقلان را در حمایت از خود به دست بیاورد و پایگاه اصلی رای را مدیریت کند قطعا جدیترین رقیب جلیلی خواهد بود.»
البته اینکه سیاستمداری از جنس نقویحسینی اینچنین از جلیلی به عنوان رقیبی سرسخت نام ببرد به هیچ عنوان عجیب و بعید نیست و آنچه کمی دور از انتظار و البته شاید به همین دلیل نزدیک به واقعیت است، اعتراف یکی از منتقدان لاریجانی است به قدرت او در صورت ورود به میدان ۱۴۰۰. با این همه البته هنوز معلوم نیست که لاریجانی به واقع وارد کارزار انتخابات خواهد شد یا نه و واقع امر آن است که دستکم بنابر اظهارات یکی از نزدیکترین نمایندگان دوره نهم و دهم به لاریجانی او هیچ تحرک انتخاباتی را آغاز نکرده و آن طور که این نماینده پیشین به «اعتماد» گفته، لاریجانی این روزها درگیر بررسی قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین است که اخیرا به موضوع رسانهها تبدیل شد و از قضا جار و جنجالی فراوان به همراه داشت.
این اظهارات و گمانهزنیهای مثبت درباره علی لاریجانی اما تنها از جانب اصولگرایان مطرح نیست و حالا چند سالی است دستکم طیفی خاص از جناح چپ و اصلاحطلبان از قدرت و کاردانی لاریجانی میگوید. طیفی که احتمالا نقویحسینی نیز از احتمال حمایتشان از لاریجانی میگفت و جالب آنکه همین دیروز یکی از چهرههای شاخص این طیف اصلاحطلب با خبرگزاری دولتی ایرنا به گفتوگو نشست وجالب آنکه همان طور که نقویحسینی اصولگرا، لاریجانی را کاندیدای اصطلاحطلبان و مستقلین معرفی کرده، محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی کارگزاران نیزکه لاریجانی را بهترین گزینه برای جناح راست و اصولگرایان میخواند، از این گفته اصلاحطلبان در شرایطی که کاندیدایی نداشتند باید از «اصلح موجودین» حمایت کنند. توصیفی که حالا چند سالی است کارگزارانیها از آن به نحوی مترادف نام «علی لاریجانی» استفاده میکنند.