به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، فعالیت کارخانه آساک دوچرخ قوچان از سال ۱۳۷۶ در حومه شهر قوچان و در زمینی به وسعت ۲۰ هکتار با زیربنای چهار هکتار و همچنین اشتغال ۱۹۲ نفر آغاز شد. کارخانه آساک دوچرخ قوچان یکی از کارخانههای تولید دوچرخه است که تا پیش از این بهعنوان بزرگترین واحد تولید غرب آسیا از آن یاد میشد، اما متأسفانه این کارخانه در سال ۱۳۸۳ و پس از واگذاری به بخش خصوصی ناگهان چرخ تولید آن با توقف همراه شد.
سرپرست کارخانه آساک دوچرخ قوچان با اشاره به بدهی کارخانه میافزاید: بالغ بر ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان فقط بدهی کارگری داشت و ۲۰۰ نفر کارگر در آستانه اخراج قرار گرفتند، همچنین بدهی این کارخانه بدهیهای بانکی بود که از بانک وام گرفته شده، اما در کارخانه هزینه نشد. کارخانه آساک دوچرخ قوچان در سال ۱۳۶۲ برای شروع فروش سهام اقدام کرد که قرار بود در مجتمع صنعتی دوچرخهسازی قوچان در سال ۳۰۰ هزار دوچرخه تولید شود، در آن زمان ۲۲۰ کارگر مستقیما در این کارخانه مشغول به کار بودند.
اما علت ورشکستگی این کارخانه که ماهانه بیش از ۳۰۰ هزار دستگاه تولید داشت، چه بود؟ اسدالله قلیچی میگوید: تمام مشکلات این کارخانه به سوء مدیریت مربوط است.
حالا بدهی کارگران از یک طرف و طلبی که بانک به این کارخانه داشت مشکل را چندین برابر کرده بود. یکی از دلایل دیگر هم، واردات بیرویهای بود که ترمز چرخهای تولید این کارخانه را کشید. این حکایت تنها کارخانه تولید دوچرخه در شهرستان قوچان است که قرار شد به مزایده برود تا پول طلبکاران آن پرداخت شود.
تصمیم به تغییر تیم مدیریت جدید و مالک کارخانه گرفته میشود و مسئولان شهرستان با کمک دستگاه قضایی برای حل مشکل آن وارد عمل شدند. حسین ولیدخت دادستان قوچان میگوید: ما توانستیم ۹ ماه حقوقهای معوق کارگران را در این یک ماه پرداخت کنیم.
حالا جرقههای امید و دستان تلاشگر، کار و فعالیت را به این کارخانه برگرداند. اینجا مهندسان و متخصصان انواع دوچرخه در سایزهای مختلف طراحی و تولید میکنند. یونس ضیایی مدیر تولید کارخانه آساک دوچرخ قوچان میگوید: در حال حاضر در این کارخانه ۱۷ خط فعال مشغول به کار هستند. بیچرانلو مدیریت کنترل کیفیت میگوید: تمامی پارامترها که از لحاظ استاندارد باید لحاظ شود، رعایت میشود.
با راهاندازی مجدد کارخانه آساک دوچرخ قوچان ظرفیت تولید دوبرابر شده و نیاز دوچرخه در بازار داخلی کشور تامین شده است، همچنین در این کارخانه زمینه صادرات هم فراهم است. قلیچی سرپرست کارخانه آساک دوچرخ قوچان میگوید: در این یک ماه ۳ هزار دوچرخه پیشفروش داریم و در سال ۳۰۰ هزار دوچرخه میتوانیم تولید کنیم. در حال حاضر در این واحد تولیدی ۳۲ نوع دوچرخه در محدوده قیمتی ۱.۴ تا ۳.۹ میلیون تومان تولید میشودو قرار است به زودی خط تولید موتور برقی راهاندازی شود. بالغ بر ۶۰۰ نفر نیرو در سه شیفت کاری مشغول به کار میشوند.