انتشار خبر مسمومیت تعدادی از شهروندان شیرازی بر اثر نوشیدن قهوه در کافی‌شاپ‌های این شهر باعث شد تا صاحبان این صنف با مشکلات تازه‌ای مواجه شوند. این در حالی است که به گفته یکی از کافه‌داران، از زمان انتشار این خبر تعداد مشتریان به شدت کاهش یافته است؛ مشتریانی که پیش از این نیز به خاطر کرونا رغبتی به نشستن و نوشیدن قهوه در این اماکن نشان نمی‌دادند.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، در ماه‌های گذشته کافه‌ها نیز همچون بسیاری دیگر از مشاغل که همه‌گیری کرونا برای آنها آسیب مالی ایجاد کرد، با مشکل مواجه شدند. به عنوان مثال امروز دیگر بسیاری افراد به خاطر رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، از حضور و نشستن در کافه‌ها اجتناب می‌کنند و بخش عمده خدمات کافه‌ها منحصر به بیرون‌بر شده است.

حالا هم که انتشار خبر مسمومیت چند شهروند شیرازی بر اثر نوشیدن قهوه در کافی‌شاپ‌های شهر باعث شده تا صاحبان این صنف با مشکلات تازه‌ای مواجه شوند. آن طور که عبدالرسول همتی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز می‌گوید: توزیع قهوه ترکیبی باعث مسمومیت تعدادی از شهروندان شیرازی شده است.

همتی گفت: با بررسی‌های انجام‌شده متوجه شدیم که بعضی از کافی‌شاپ‌ها و قهوه‌فروشی‌ها قهوه‌هایی در اختیار مردم قرار داده بودند که باعث مسمومیت تعدادی از افراد شده است. هرچند در مرحله نخست معتقد بودیم که مواد توهم‌زا و قرص متادون در این قهوه وجود داشته، اما با آزمایش‌ها مشخص شد که اصلا چنین چیزی نبوده و شایعات صحت ندارد.

او با بیان اینکه بالا بودن میزان کافئین در این نوع قهوه باعث مسمومیت این چند شهروند شد، افزود: در حال حاضر با شناسایی این نوع قهوه توانستیم تعدادی از آنها را از سطح جمع‌آوری کنیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در صورتی که مردم این نوع قهوه ها را مشاهده کردند، با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت تماس بگیرند. تیمهای علوم پزشکی شیراز به محض اطلاع، اقدام به جمع آوری آنها از سطح شهر خواهند کرد.

او تعداد مسمومیت ناشی از مصرف قهوه در سطح شهر شیراز را ۱۵ نفر اعلام کرد و گفت: توزیع این قهوه‌های مسموم در کافی شاپ‌ها پیش از این اتفاق انجام شده بود.

همتی گفت: طبق آخرین گزارشی که از اورژانس به دست ما رسید، مسئولان به محض اطلاع از موضوع توانستند این قهوه را به موقع جمع‌آوری کنند. این در حالی است که در صورت مشاهده مجدد، کافه‌های متخلف را پلمب خواهیم کرد.

  • بدن افراد نسبت به میزان کافئین واکنش نشان می‌دهد

رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان آبمیوه، بستنی و پالوده و کافی‌شاپ شیراز نیز با بیان اینکه میزان کافئین موجود در قهوه‌های واردشده به کشور بسیار بالا است، گفت: بدن انسان‌ نسبت به این میزان کافئین واکنش نشان می‌دهد. درصد کافئین بالا ممکن است نسبت به بدن برخی افراد سازگار نباشد.

جلیل معینی گفت: بعید است قهوه‌های مصرف‌شده که منجر به مسمومیت افراد شده، تاریخ گذشته باشند اما در حال بررسی احتمالات دیگر هم هستیم تا متوجه شویم که آیا تاریخ قهوه گذشته بوده یا کافئین آن بالا بوده است.

او با اشاره به اینکه بعضی از مواقع مشتریان از مغازه‌داران و قهوه فروشان در خواست می کنند که میزان زیادی از قهوه به کار ببرند، اظهار کرد: بعضی از افراد هم خواستار افزودنی هایی به قهوه ها هستند که این افزودنی به دلیل ناسازگاری با ساختارهای بدن افراد؛ باعث ایجاد مشکلاتی در بدن آنها می شود.

  • فراگیری مصرف قهوه در شیراز

رئیس اتحادیه صنف تولید کنندگان و فروشندگان آبمیوه، بستنی و پالوده و کافی‌شاپ شیراز  در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر مصرف قهوه در شیراز فراگیر شده است، گفت:  افرادی که خواستار خرید قهوه هستند، باید به مغازه های مطمئن مراجعه کنند. چراکه اگر قهوه درست تولید نشود، باعث افزایش ضربان قلب افراد می‌شود.

معینی با اشاره به اینکه ۶ ماه نخست سال، بهترین فصل فروش برای فعالان این صنف است، افزود: با وجود هم‌زمانی ۶ ماه نخست سال با همه‌گیری کرونا و واردآمدن آسیب و زیان های اقتصادی، کافه‌داران و فروشندگان بستنی و فالوده همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

رئیس اتحادیه کافه داران و فروشندگان بستنی و فالوده شیراز با بیان اینکه بیماری همه‌گیر کرونا همه صنوف و به ویژه صنوف خوراکی را با کسادی مواجه کرده، گفت: از همین رو صنف کافه داران و فروشندگان بستنی و فالوده نیز تحت تأثیر این بیماری قرار گرفتند و چرخه اقتصادی این صنوف با مشکلاتی روبرو شده است.