به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایرنا، سرهنگ ولیپور گودرزی رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ با تاکید بر اینکه معاملات فردایی کاری غیرقانونی و غیرشرعی است چراکه در آن کالایی جابهجا نمیشود، گفت: این افراد سودجو با سرمایه اندک وارد بازار شده بودند و در فضای مجازی به فروش فرضی اقدام میکردند.
وی به گردش مالی معاملات فردایی نیز اشاره کرد و افزود: گردش حساب تعدادی از این متهمان حدود هزار میلیارد تومان بوده است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ توضیح داد: پلیس امنیت موضوع را از هفته گذشته و پس از جلسهای مشترک بین پلیس و بانک مرکزی و دادسرا پیگیری کرد که در مرحله اول پنج نفر از اعضای این معاملات دستگیر شدند و روز گذشته هم ۲۰ نفر که در فضای مجازی معاملات فردایی را انجام میدادند، شناسایی و تحویل مراجع قضایی شدند.
به گفته سرهنگ گودرزی، طرح مبارزه با معاملات فردایی ادامه دارد و متهمان آن مورد تعقیب فضایی قرار میگیرند.
وی گفت: ۱۲۰ نفر از دلالان ارزی از ابتدای امسال تاکنون شناسایی و دستگیر شدهاند و ارزهای کشف شده از آنان در اختیار بانک مرکزی قرار گرفته است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ با اشاره به دستگیری متهمان پرونده اقتصادی زمین در تهران نیز افزود: ۲ متهم که بیش از هزار نفر شاکی داشتند و از سال ۱۳۹۳ وجه دریافت کرده بودند، شناسایی شدند.
سرهنگ گودرزی ادامه داد: این متهمان که فراری بودند با اقدام پلیسی دستگیر و تحویل دادسرا شدند.
وی از کشف کالای قاچاق خبر داد و گفت: انباری با ۲۰۰ تن تنباکوی قاچاق دپو شده شناسایی و توقیف شد که ارزش اموال مشکوفه ۱۴۰ میلیارد تومان بود.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ توضیح داد: همچنین کارگاه داروهایی از درد مفاصل که به صورت غیربهداشتی تولید و با برندهای خارجی بستهبندی میشد، شناسایی و پلمب شد.
سرهنگ گودرزی همچنین از رصد احتکار کالاهای اساسی به صورت روزانه خبر داد و افزود: با استفاده از اطلاعات و گزارشهای مردمی و با همکاری تعزیرات، انبارها شناسایی میشود و در همین رابطه انبار ۲۲ تنی روغن جامد شناسایی و کالاهای آن به بازار تزریق شد.
فروشندگان دلار، ارز، طلا یا سکه فردایی در حقیقت آن را در اختیار ندارند و معاملههای آنان تنها به صورت صوری و برای تهییج بازار و بالا بردن قیمت انجام میشود جالب اینکه این فروشندگان فردایی گاهی به وعده خود برای تحویل دلار، ارز، طلا یا سکه عمل نمیکنند.