به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، در واکنش به انتشار کلیپ تلف شدن یک راس کل وحشی در کویر مرنجاب، ایرج جمشیدی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با تایید اینکه این بز کوهی از استرس ناشی از احساس خطر جانش را از دست داده، اعلام کرد خودرو متخلف در این حادثه شناسایی شده و برای پاسخگویی احضار خواهد شد.
همچنین سیدعباس نگهبان، رئیس اداره محیط زیست آران و بیدگل از شناسایی و برخورد با خاطیان خبر داد و گفت: حدس میزنیم فرد یا افراد خاطی نه شکارچی بلکه گردشگرند. طبق شواهد این کل وحشی از پارک ملی کویر به طرف منطقه یخاب در حال حرکت بوده که با ورود به کویر مرنجاب بعد از مدتی فرار به علت خستگی و تشنگی نفس کم آورده و متاسفانه جان داده است.
سیامک صارمی، مسئول کمیته تورینگ و سافاری هیئت اتومبیلرانی و موتورسواری استان اصفهان نیز اعلام کرد: با توجه به شناسایی و ابلاغ احضاریه برای آفرود سواران خاطی کویر مرنجاب، آنها باید در دادگاهی که امروز (شنبه_۱۰ مهرماه) در آران و بیدگل تشکیل میشود حاضر شوند. کلوپ سافاری (زیر نظر میراث فرهنگی و گردشگری) و کمیته آفرود که زیر نظر هیئت اتومبیلرانی و موتورسواری استان است در مورد این افراد خاطی نامهای به اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری ارسال کرده با این مضمون که خاطیان به صورت خودسرانه و بدون اطلاع و مجوز وارد کویر شده و شکارچی و آفرود سوار حرفهای هم نبودهاند، اما به محض دیدن این نوع بز در آن منطقه، برای تفریح دست به تعقیب آن میزنند و نمیدانستند که چه ضربهای به این حیوان و محیطزیست وارد می کنند، تاجایی که بز خسته میشود. این افراد اقدام به دادن آب به این حیوان میکنند و الان هم شاکی هستند که ما به این بز آب دادیم و کاری نکردهایم.
وی با اشاره به عکس منتشر شده که حاکی از تلف شدن این بز است، گفت: هنوز مشخص نیست این تصویر متعلق به همین بز باشد و در حال بررسی هستیم اما آنچه باید تاکید کنم این است که این افراد و برنامه آنها زیر نظر کلوپ سافاری نبوده و شخصی انجام شده است. این افراد اهل کرمان و ساکن تهران هستند که شناسایی شدهاند و از طرف اداره محیطزیست آران و بیدگل به دادگاه احضار شده اند که قرار است امروز بر اساس ابلاغیه در دادگاه شرکت کنند.
صارمی در خصوص نظارت بر این گونه برنامههای طبیعت گردی نیز گفت: برای ورود به کویرها به خصوص کویر مرنجاب یا کویرهایی که نزدیک به مناطق حفاظت شده قرار دارند باید از مراجع ذی صلاح مثل اداره کل میراث فرهنگی و یا حفاظت محیطزیست مجوز گرفته شود. البته هستند افرادی که با داشتن ماشین آفرود و یا امکانات دیگر بدون مجوز به این مناطق وارد شده و به طبیعت آسیب وارد می کنند و با حاشیههایی که ایجاد میکنند به افرادی که قانونی عمل می کنند هم ضربه می زنند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر قدرت اجرایی سازمان ها کم است و امکانات خوبی ندارند، ماشین دو دیفرانسیل و راننده حرفه ای ندارند و یا تعداد گشت های آنها کم است. با وجود انجام وظیفه این افراد، باز هم شاهد چنین رفتارهای ناپسند هستیم، درحالی که بالاترین و تاثیرگذارترین اقدامی که می توان انجام داد فرهنگ سازی از طریق مردم و سازمانها است، هرچند قدمهای خوبی با توجه به رشد و گسترش آفرود در سالهای اخیر برداشته شده است.
صارمی درباره نتایج پرونده متخلفان گفت: در دو روز آینده دادگاه این افراد و بررسی در مورد عکس بزی که منتشر شده انجام می شود و پرونده آن جمع خواهد شد، حتی نفراتی که این فیلم را پخش کردهاند هم شناسایی شدهاند.